Начало / Екскурзии / Екскурзии - София

Майски празници на остров Корфу - автобусна програма

Номер на оферта

/

216438

Дати & цени

Цената включва

Посочените цени са в Лева на човек и включват:
Транспорт с лицензиран комфортен автобус.
Фериботни такси и билети
3 нощувки ALL INCLUSIVE в хотелски комплекс MESSONGHI BEACH - 3*
Медицинска застраховка за периода на пътуването с асистанс и покритие 10 000 ЕВРО
Водач от по време на цялото пътуване;

Цената не включва

Цената не включва:
Такса престой в Гърция (влиза в сила от 01.01.2018 г.): 0.50 EUR на стая на ден в хотел 2*; 1.50 EUR на стая на ден в хотел 3*; 3.00 EUR на стая на ден в хотел 4* и 4.00 EUR на стая на ден в хотел 5* (заплаща се задължително и индивидуално на рецепцията на всеки хотел!)
Ползване на WI-Fi интернет в хотел "Messonghi Beach" 3* (3 EUR на турист на ден)
Входни такси за посещаваните обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт.
Разходи от личен характер
Цените не включват услуги извън ALL INCLUSIVE концепцията на хотела. Всички ползвани невключени в концепцията услуги се заплащат на място по ценоразпис на хотела.
Входни такси за посещаваните обекти:
- входна такса за двореца “Ахилион” (5 EUR), входна такса за Старата крепост (6 EUR);
- комбиниран билет за Aрхеологическия музей, Старата крепост и Mузея на азиатското изкуство (около 12 EUR)
- входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт.

Програма на пътуването

23.05. - 27.05.2018 г.
5 дни/ 3 нощувки

MESSONGHI BEACH - 3* настаняване в стаи COMFORT
ALL INCLUSIVE
На човек в двойна стая - 355 лв.
1-во дете до 10,99 г. в стая с 2 възрастни - 185 лв.
3-ти възрастен (дете над 11 г.) - 290 лв.
Единична стая - 485 лв.

Програма:

Ден - 1
23.05.2018 /сряда/ - Отпътуване в 22.00 ч. от храм-паметник „Александър Невски”, София за Гърция по маршрут СофияКулатаСолун–Вериа–Козани–Янина–Игуменица (630 км). Пътуване с лицензиран, комфортен автобус. Нощен преход.

Ден - 2
24.05.2018 /четвъртък/ - неработен ден Пристигане в Игуменица сутринта. Трансфер с ферибот (около 2 часа) до Корфу, най-посещаваният гръцки остров в Йонийско море, известен с пясъчните си плажове, екзотична растителност, християнски храмове от времето на Византийската империя и Венецианска архитектура. Трансфер до хотела и настаняване (след 14.00 ч., но при наличие на свободни стаи - веднага). Свободен ден за плаж и почивка. Нощувка.

Ден - 3
25.05.2018 /петък/ - Свободен ден за плаж и почивка или по желание – в 13.30 ч. - полудневна допълнителна екскурзия (срещу допълнително заплащане) – отпътуване за столицата на острова–Керкира (Корфу).
- Посещение на двореца “Ахилион” - лятната резиденция на императрица Елизабет, построена през 1890 г. в чест на Ахил–любимият герой на императрицата (допълнително се заплаща билет за двореца – 5 ЕВРО)
- Посещение и фотопауза на полуостров Канони.
- Пешеходна обиколка на столицата Керкира с местен екскурзовод: площад “Еспланада”–сърцето на града и най-големият площад на Балканите; галерията с арките “Листон”–едно от най-романтичните кътчета на града, копие на парижката улица „Риволи”; Старата крепост, свързана с Венецианската окупация; дворецът „Св.св. Георги и Михаил”, където днес се помещава Музеят на азиатското изкуство; църквата „Св. Спиридон”–закрилник на града, спасил го от турците, чумата и глада, и... Свободно време–ще имате на разположение няколко часа, за да се потопите в уникалната атмосфера на столицата на острова.
- При подходящи метеорологични условия – по желание (срещу допълнително заплащане) – едночасова разходка с корабче с прозрачно дъно „Калипсо стар” до разположения в близост остров Видо. Кратка почивка и водолазно шоу с тюлени (билет: 15 ЕВРО за възрастен и 8 ЕВРО за дете до 12 г.). Трансфер до хотела. Нощувка.
Цена на екскурзията: 15 ЕВРО.

Ден - 4
26.05.2018 /събота/ - Свободен ден за плаж и почивка или по желание – в 13.30ч. - полудневна допълнителна екскурзия
(срещу допълнително заплащане) - отпътуване за Палеокастрица – един от най-оживените и красиви курорти на острова, за който легендата разказва, че на негово място се намирал древният град Алкинос. На този бряг бродил Одисей, запленен от приказния остров. Посещение на манастира „Пиги”(извор) построен през 1225 г. – великолепен пример за гръцка религиозна архитектура. Според легендата Богородица спасила светата обител и местните жителите от нашествието на пирати, като вкаменила кораба им.
- При подходящи температури - възможност за разходка с лодка с разглеждане на пещерите в залива (срещу допълнително заплащане 8 ЕВРО/деца до 4 г. – безплатно).
- По възможност – посещение на фабрика за дестилиране на местни напитки (узо, бренди, ликьори от кум куот и вина) с кратка презентация и безплатна дегустация. Трансфер до хотела. Нощувка.
Цена на екскурзията: 10 ЕВРО.

Ден - 5
27.05.2018 /неделя/ - Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта

Тагове

Оферти - България |  Оферти - София |  Екскурзии - България |  Екскурзии - София |  Майски празници - България |  Майски празници - София

Избрани оферти