Начало / Екскурзии / Екскурзии - Зайчар

Великден 2019 в Придунавска Сърбия

Номер на оферта

/

228815

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:
Транспорт с комфортен автобус;
3 нощувки със закуски на шведска маса в хотел „Golden Inn“ 3* http://www.goldeninnhotels.rs/index.php/en
2 вечери на 26.04. и на 28.04.2019 по меню без напитки, в неделя с жива музика/студено прдястие, салата, основно ястие с две гарнитури,хляб, десерт/;
2 обяда по меню /супа или чорба, салата, основно ястие с две гарнитури,хляб, десерт/;
Традиционна сръбска Великденска празнична вечеря с жива музика на 27.04.2019 и с безлимитна консумация на напитки;
Посещение на музея в Зайчар и археологически комплекс Феликс Ромулиана /без включени входни такси/;
Посещение на археологически обект и музей Лепенски вир и крепостта Голубачки град/без включени входни такси/;
Посещение на Райковата пещера с местен водач /без включена входна такса/;
Медицинска застраховка с асистанс с 2000 евро покритие;
Пътни и магистрални такси;
Водач от фирмата и екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:
Посещение на Хидроцентралата Железни врата с влизане в централа с местен водач /без включена входна такса/ – 25 лева;
Входните такси на посещаваните обекти /около 1450 динара = на около 25 български лева/;
Доплащане за гарантирани първи места, независимо от периода на записване – до 3-та седалка – 30 лева на възрастен и 20 лева на дете до 12 год.
Разходи от личен характер;
Доплащане за медицинска застраховка: Лица над 64 год. -4 лева.

Входни такси:
Музея Зайчар и комплекс Феликс Ромулиана – 450 динара с включена беседа
Музея Лепенски вир – 350 динара с включена беседа и филм за обекта, намаление за деца до 7 год.
Вход в Райковата пещера с водач – 250 динара /изисква се подходящо облекло и удобни обувки за ходене по хлъзгав терен/
Входна такса в хидроцентрала Джердап 1 – 400 динара с екскурзовод /желаещите да влязат в централата е необходимода да представят предварително в агенцията фотокопие на личната карта/

Програма на пътуването

Програма:

1-ви ден /26.04.2019/: Отпътуване от паркинга на Национален стадион „Васил Левски” в 06:30 ч. по маршрут София-Димитровград-Зайчар-Майданпек-Гъмзиград /290 км/. Кратка почивка в Зайчар за разглеждане на музея. Посещение на късноримски археологически комплекс, в който се намират останките от античния дворец Феликс Ромулиана /ЮНЕСКО/. Изграждането му е поръчано от император Гай Валерий Галерий Максимиан в края на III и началото на IV век. Наричал се е Феликс Ромулиана, по името на майката на императора. Разглеждане на дворцовия комплекс. Кратка почивка в Зайчар за разглеждане на музея и свободно време за обяд. Продължаваме за Майданпек и пристигане в хотел „Golden Inn” 3*. Настаняване в хотела. Свободно време за почвка и разходка в града. В 18:00 часа в църквата на Светите апостоли Петър и Павел се отслужва вечерна литургия с изнасяне на плащеницата за Разпети петък, която може да бъде посетена от желаещите. 20,00ч. Вечеря в хотела. Нощувка.

2-ри ден/27.04.2019/: Закуска. Свободно време в хотела за почивка, разходка в Долни Милановац. ? По желание и срещу допълнително заплащане: 9,00 – Посещение с автобуса до хидроцентралата „Джердап 1“-Железни врата, която е измежду четрите най-голямите хидроцентрали в света. Влизане в централата по желание с местен водач. Желаещите да посетят съоръжението е необходимо да заявят посещението предварително и да имат копие от личната карта или да го предоставят на агенцията преди пътуването. Централата е стратегически обект и влизането в нея става организирано и контролирано. По пътя се движим покрай река Дунав, през най-красивата и най-голяма клисура в Европа „Джердапска клисура“ -местността Казаните, където е най-голямата речна дълбина на реката около 100 м. Фотопаузи в живопистния каньон. Връщане в хотела. 14,00 ч - 15,00ч – Обяд в хотела ( постен обяд се заявява предварително). Свободно време в хотела за почивка или разходка в град Майданпек. Вечеря в хотела от 20:00 часа (Съгласно обичая в Сърбия се поднасят „мангулица“ - агнешка чорба и сръбска скара) 23,30 ч - 24,00 ч Посещение на църквата за Празничната Великденска литургия. Всеки гост получава боядисано яйце от управата на хотела непосредствено преди отиването му в църквата. От 24,00 часа Христос Воскресе – празнично веселие в ресторанта на хотела с жива музика. Нощувка.

3–ти ден /28.04.2019/: Закуска на шведска маса от 07:00 до 09:00 часа. След закуска отпътуване за посещение на праисторическото археологическо находище в музея „Лепенски Вир“. Комплексът Лепенски вир е уникално съкровище, носещо спомена на праисторическата култура. Тук са открити селища и култови сгради на хора, които са населявали района между седмото и шестото хилядолетие преди нашата ера. Комплексът е единствен по рода си в Централна и Югоизточна Европа и дава на археологическата наука ценни сведения за така наречената култура на Лепенски вир, доказваща наличието на много древна цивилизация на Балканите. Този своеобразен музей на открито се намира в Националният парк „Джердап“ и природният резерват с разнообразна фауна и флора. Следва посещение на крепостта „Голубачки град“ на Дунав за фотопауза и снимки. Голубачки град е средновековна крепост по течението на р.Дунав и за първи път се споменава в Унгарските пътеписи през 1335г. През 2012 г. е започнат и завършен проект за възстановяване и консервация на крепостните стени, като е изграден и модерен информационен център, специални пътеки и тунел, пристанище за големи круизни кораби на реката до крепостта. По целия плавателен път по река Дунав крепостта представлява единствен запазен и възстановен исторически комплекс, който се отличава със своята внушителност и историческо възприятие в рамките на района. 14,00 ч- 15,00ч обяд в хотела. Свободно време за почивка разходка. Вечеря в ресторанта с жива музика /без напитки/.Нощувка.

4-ти ден/29.04.2016/: Закуска на шведска маса. След закуска посещение на най-красивата и извесна „Райкова пещера“- осветената и уредената й за туристи част е 1,4 км. с богати сталактити и сталагмити, множество мостове и канали. Пещерата се намира на около 3 км от град Майданпек, известен с най-голямата разкрита мина за мед,сребро и злато. Обиколка на пещерата с екскурзовод. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

Хотел „Golden Inn“ 3* се намира в центъра на Mайданпек и е заобиколен от зеленина. Разполага с пищна градина с барбекю и детска площадка. А-ла-карт ресторантът и барът на място предлагат традиционни специалитети и интернационална кухня.
Всички стаи в хотела разполагат със сейф, минибар и кабелна телевизия. Самостоятелна баня е с душ или вана, безплатни тоалетни принадлежности и сешоар. Всички те са оборудвани с балкон или тераса и безплатен Wi-Fi интернет достъп.
Хотелът предлага безплатни перални услуги и туристическо бюро, както и безплатен паркинг. Магазин за хранителни стоки ще намерите на 15 метра, а до пазара на града може да се стигне само на 150 метра.
Езерото Велики Затон, идеално за риболов и водни спортове, е на 2 километра, а пешеходни възможности са на разположение на 3 километра, на връх Старица.
Майданпек е малък град с население 10 000 жители в Източна Сърбия, намиращ се в планински район. Градът е административен център на Община Майданпек и се намира в Борски окръг. Името на града на български се превежда като Меденпек и произлиза от разработването на медните находища и множеството мини в района в района. Възникнал като малко миньорско селище града се прочува с добива и производството на благородни метали и по-специално на злато и сребро. Днес част от старите мини са изоставени, въпреки това в града се намират множество златарски ателиета, предлагащи красиви бижута от благородния метал.

Тагове

Оферти - Сърбия |  Оферти - Зайчар |  Екскурзии - Сърбия |  Екскурзии - Зайчар |  Великден 2024 - Сърбия |  Великден 2024 - Зайчар

Избрани оферти