Начало / Екскурзии / Екскурзии - Сараево

Великден - Балкански калейдоскоп

Номер на оферта

/

214428

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с туристически автобус
1 нощувка със закуска в хотел "City" *** (или подобен) в Белград.
1 нощувка със закуска в хотел "Saraj" *** (или подобен) в Сараево
1 нощувка със закуска в хотел "Stella" *** (или подобен) в Неум.
1 нощувка със закуска в хотел "TE Stella" *** (или подобен) в периферията на Тирана.
1 нощувка със закуска в хотел "Turist" *** (или подобен) на Охридската ривиера.
Пешеходни разходки в Белград, Дубровник и Охрид с местен екскурзовод.
Туристическа програма в Сараево, Мостар, Будва, Круя, Тирана.
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5000 EUR на застрахователна компания "Армеец".
Водач екскурзовод от България.

Цената не включва

Входна такса за Пасторския дворец (15 HRK) в Дубровник
Входна такса за Националният исторически музей в Тирана (200 ALL)
Входни такси в църквата "Св. Богородица Перивлепта" (100 MKD) в Охрид
Входни такси и билети за музеи и обекти, посещавани по желание и градски транспорт

Програма на пътуването

СофияБелградСараево – Мостар – ДубровникБудваТирана – Круя – ОхридСофия

Ден 1
СофияБелград
390 km
Отпътуване от София в 7.30 ч. от площад "Александър Невски", 8.00 ч. от автогара "Сердика" по маршрут Калотина – Белград. Пристигане в Белград следобед. Настаняване. Пешеходна разходка с местен екскурзовод: Площадът на Републиката, търговската улица "Княз Михайло"; крепостта "Калемегдан". Свободно време. По желание и предварителна заявка – вечеря. Нощувка.

Ден 2
БелградСараево
330 km
Закуска. Свободно време или по желание - посещение на Къщата на цветята с мавзолея на Йосип Броз Тито. Отпътуване за Босна и Херцеговина. Пристигане в Сараево вечерта. Настаняване. По желание и предварителна заявка – вечеря. Нощувка.


Ден 3
Сараево – Мостар – Дубровник
220 km
Закуска. Пешеходна разходка в Сараево, град, известен с красивите джамии, старите квартали и Башчаршия – сърцето на града с автентична ориенталска атмосфера. Отпътуване за Мостар – разглеждане на центъра на града със Стари мост, символ на мира и етническата толерантност, включен в списъка за световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Отпътуване за Дубровнишката ривиера. Настаняване вечерта в района на Неум. По желание и предварителна заявка – вечеря. Нощувка.

Ден 4
ДубровникБудваТирана
360 km
Закуска. Отпътуване за Дубровник. Пешеходна разходка в историческия център с местен екскурзовод: от порта "Пиле" по главната улица "Страдун", францисканският манастир, дворецът Спонца, внушителният Княжески дворец, църквата "Св. Влас", катедралата "Възнесение Богородично", старото пристанище. Свободно време. Отпътуване за Черна гора. Пешеходна разходка в стария град на Будва: крепостните стени; църквите "Св. Троица" и "Св. Иван". Отпътуване за Албания. Настаняване в периферията на Тирана късно вечерта. По желание и предварителна заявка – вечеря. Нощувка.

Ден 5
Тирана – Круя – Охрид
220 km
Закуска. Отпътуване за Круя – родния град на Скендербег, албанския национален герой. Разходка по старата чаршия и посещение на крепостта с Музея на Скендербег и Етнографския музей. Отпътуване за Тирана. Панорамна обиколка: централният площад "Скендербег", джамията на Етем Бей, часовниковата кула, квартал Блок, Пирамидата – някогашен мавзолей на първия секретар на Албанската комунистическа партия Енвер Ходжа. Свободно време с възможност за посещение на Националния исторически музей. Отпътуване за Македония. Настаняване вечерта в хотел на Охридската ривиера. По желание и предварителна заявка – вечеря. Нощувка.

Ден 6
ОхридСофия
400 km
Закуска. Пешеходна разходка с местен екскурзовод в старата част на Охрид: Самуиловата крепост; църквите "Света Богородица Перивлепта", "Свети Пантелеймон", "Свети Йоан Канео" и "Света София"; античният театър и градската чаршия. 13.00 ч. – отпътуване за България. Пристигане в София на автогара "Сердика" и площад "Александър Невски" късно вечерта.

ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключен застрахователен договор по чл. 99 от ЗТ с № 0650000163/04.07.2017г. „ЗД Евроинс” АД
Туристическа агенция "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,50% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и възрастта на туриста. Застраховката се сключва в деня на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).
17

Допълнителна информация

Полезна информация
Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.
Часово време: България 12 ч. Сърбия, Босна и Херцеговина, Хърватия, Черна гора, Албания, Македония 11 ч.
Валутни курсове: 1 евро = 120 сръбски динара; 1 евро = 1,96 босненски марки; 1 евро = 7,5 хърватски куни; 1 евро = 133 албански леки; 1 евро = 61,5 македонски денара
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Албания, Босна и Херцеговина, Македония, Сърбия, Хърватия, Черна гора: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Албания, Босна и Херцеговина, Македония, Сърбия, Хърватия, Черна гора: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

Доплащания
Посещение на Къщата на цветята и мавзолея на Йосип Тито в Белград (с включена входна такса и беседа), при минимум 20 туристи
15.00 лв.
5 вечери в ресторантите на хотелите (тристепенно меню, без включени напитки), при минимум 15 записани туристи
99.00 лв.
Ползване на двойна седалка от един турист
169.00 лв.
Нощувка преди датата на отпътуване в хотел "Хемус" *** на турист в единична стая
40.00 лв.
Нощувка преди датата на отпътуване в хотел "Хемус" *** на турист в двойна стая
25.00 лв.
Трансфер от хотел "Хемус" *** до площад "Ал. Невски" на турист
5.00 лв.
За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия


Отстъпки
Ученици и студенти - 15.00 лв.
Деца до 10 год., настанени в стаята на двамата родители - 29.00 лв.

Тагове

Оферти - Босна и Херцеговина |  Оферти - Сараево |  Екскурзии - Босна и Херцеговина |  Екскурзии - Сараево |  Великден 2024 - Босна и Херцеговина |  Великден 2024 - Сараево

Избрани оферти