Оферта номер: 214272

Великден в Будва и Дубровник

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Будва и Екскурзии в Черна гора.

Дати и цена
Цената включва
транспорт с лицензиран туристически автобус

3 нощувки в hotel Podostrog 3* в Будва.( на около 1,5 км. от стария град )

3 закуски и 3 вечери на блок маса в ресторантa на хотела

Екскурзовод от агенцията

Разглеждане на Будва

Екскурзия до Дубровник с местен екскурзовод

Фотопауза при остров „Свети Стефан

Посещение ( пеша ) на Великденска литургив в местна църква

Медицинска застраховка с покритие 5000 евро от ЗАД „Армеец“ ( за лица от 70 до 79 г. – доплащане 2 лв. на ден. )
Цената не включва
Полудневна eкскурзия до Котор – 10 евро

Билет за корабче до остров Локрум – 15 евро

Входни такси на посещаваните обекти

Туристическа такса – 1,5 евро на ден на човек на ден ( заплаща се на място в хотела )

Застраховка „ Отмяна на пътуване“ – по желание – цената зависи от застрахователната сума и оставащите дни от датата на сключване на договора до края на пътуването. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката.
1 ДЕН

Отпътуване в 20:00ч. от пл. „Св. Александър Невски „ по маршрут София - Ниш - Подгорица-Будва. Нощен преход.

2 ДЕН

Пристигане в Будва преди обяд. Настаняване в хотел 3* в Будва. Свободно време за почивка, разходка и плаж. След обяд пешеходна разходка из най-известният морски курорт на Черна гора, потънал в магнолии и олеандри, запазил средновековното си очарование и романтика. Разглеждане на църквата "Св. Троица", Цитаделата, и Крепостната стена. Съхранените му улици и къщи са приютили съвременни магазини, барове, кафенета Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН

Закуска. Целодневна екскурзия до Дубровник - пешеходна обиколка на стария град на български език с местен екскурзово. Основан от римляните преди 1300 години, Дубровник е един от най-посещаваните от туристи градове, със своите площади с мраморна настилка, калдъръмени улици, къщи с кули, църкви, дворци, фонтани и музеи. Имате възможност да разгледате Двореца “Спонза”, Двореца на Ректор, Църквата “Св.Влах”, Францисканския манастир. Разходка по “Страдун” – красивата пешеходна променада на Дубровник. По желание посещение на остров Локрум с корабче. Островът е обявен за национален парк. Пристигайки на това прекрасно място имате възможност да посетите великолепната ботаническа градина с растения от целия свят. Островът е около 100 м над морското равнище и на върха на хълма му се намира двореца на Максимилиан и крепостта Порт Роял,а също така и „Мъртво море”, което представлява солено езеро, образувано от морската вода и подходящо за къпане. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН

Закуска. Екскурзия до Котор (по желание) - разположен в най-красивия залив на Адриатика – Которския, старинен град-крепост, който е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Пешеходна разходка из средновековния град и разглеждане на църквите Свети Николай Чудотворец, Света Мария”, Католическата катедрала "Свети Трифон", Часовниковата кула. Връщане в хотела. Свободно време за разходка и пазаруване. Вечеря. Нощувка.

5 ДЕН

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за България. Кратка спирка на мястото, откъдето се вижда известния остров „Свети Стефан“, който в момента е частна собственост. Кратка фотопауза. По пътя се спира за разглеждане на манастир „Морача“ – един от най-известните сръбски средновековни паметници на територията на Черна гора. Манастирът е създаден през 13 в. От династията Неманичи. Пристигане в София късно вечерта.

Дати на провеждане: 05.04-09.04.2018 г.

Цена на човек, настанен в двойна ( тройна стая) – 289 лв.

Дете от 2 до 11.99 г. настанение с двама възрастни – отстъпка 100 лв.

Доплащане за единична стая: 60 лв.

Ориентировъчни входни такси на посещаваните обекти :ДУБРОВНИК: Крепостни стени - 100 хърв. куни; Кнежев двор – 25 хърв. куни; Доминикански манастир – 20 хърв.куни; старата аптека във Францисканския манастир – 21 хърв. куни;

Стария град на Котор – 1 евро

Цитаделата на Будва – 2 евро;

Начин на плащане: 50% от пакетната цена при резервация. Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой туристи за осъществяване ня екскурзията: 40 туристи. Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи-10 дни преди датата на отпътуване.

Данни за паспортен и визов режим: няма визов режим за български граждани. Пътуването по програмата се осъществява с валидна лична карта или паспорт. За деца под 18 години, пътуващи само с един родител или без родители, се изисква нотариално заверена декларация (оригинал + 1 фотокопие)

Допълнителните екскурзии се осъществяват при мин. 25 човека.

ТО не носи отговорност за промяна на входните такси на обектите. Екскурзоводът на групата има право да промени последователността на програмата.
Хърватска и Будванска ривиера
от 349 лв.
Хърватска и Будванска ривиера
3 нощувки
Автобус
Будва
Транспорт - Будва Заведения - Будва Хотели - Будва Пазаруване - Будва Събития - Будва Забележителности - Будва
Будванската ривиера – екзотика наблизо
Прчан, Черна гора - легенда за двореца на трите сестри
Пераст, Черна гора - спокойният живот край Адриатическо море