Начало / Екскурзии / Екскурзии - Корфу

Великден на Остров Корфу - 4 нощувки All Inclusive в MESSONGHI BEACH 3

Номер на оферта

/

185773

Дати & цени

Цената включва

v Транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания;
v Пътни такси, фериботни такси и паркинги;
v 4 нощувки на база All inclusive в хотел MESSONGHI BEACH 3* на остров Корфу - стаи тип Superior;
v Екскурзоводско обслужване по целия маршрут;
v Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица до 69 г.към ЗАД „Армеец"- гр. София, ул.„Стефан Кaраджа" 2.

Цената не включва

v Входни такси за обекти, посетени по желание и разходи от личен характер - входна такса за Крепостта в Керкира - около 4 евро, входни такси за музеи в Керкира - 3-6 евро
v Целодневен тур с посещение на Двореца Ахилеон / с включена входна такса / и туристическа програма в столицата Керкира - 10 евро при минимум 20 записани туристи;
v Екскурзия до северната част на острова: Палеокастрица - 10 евро при минимум 20 записани туристи - включва посещение на световно известния манастир " Света Богородица" в Палеокастрица;
v Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 69 г. до 79 г. към ЗАД „Армеец"- гр. София, ул.„Стефан Кaраджа" 2.
v Лица над 79 г. не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на азастархователно събитие;
v Възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от ЗТ, покриваща разходите за анулиране на пътуването поради здравословни причини на пътуващия и негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора. В зависимост от възрастта на туриста, стойността на застраховката е между 3% и 8% начислени върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Програма на пътуването

Великден на Остров Корфу - 4 нощувки All Inclusive в MESSONGHI BEACH 3*
/АВТОБУСНА ПРОГРАМА/

София - Игуменица - Корфу - София
Период: 13-17.04.2017г.
5 дни / 4 нощувки
Цена: 469,00 лв.


Ден 1 - 13.04 - четвъртък
Отпътуване от София в 6:00 ч. от площада пред храм-паметник „Александър Невски". Преминаване на гръцка територия при Кулата-Промахон. Маршрутът преминава покрай Солун и по магистралата Виа Егнатиа, едно от гениалните постижения на инженерната мисъл от последните години, достига до пристанището на Игуменица. Преминаване по маршрута Игуменица-остров Корфу с ферибот. / продължителност на плаването - около 1.5 - 2 часа /. Настаняване в един от популярните ваканционни комплекси - хотел MESSONGHI BEACH 3*. Комплексът разполага с огромна площ, много зеленина, водни пързалки и една от най-големите плажни ивици на острова.
Вечеря.
Нощувка.
Ден 2 - 14.04 - петък
Закуска.
Туристическа програма по желание: Отпътуване към Двореца "Ахилеон" - любимото място на Австро-Унгарската императрица Елизабет Баварска - Сиси. /без включена входна такса - 5 евро /. Дворецът е построен по план и идея на самата императрица и представлява хармонична и същевременно ексцентрична комбинация между различни стилове - приказно място , което й дарявало няколко години подред спокойствие и усамотение. Посещение на градините и вътрешността на двореца. Свободно време в комплекса.
Отпътуване за Канони - малък полуостров на юг от Керкира. Фотопауза. Легендата разказва, че на този корабоподобен остров са останките на кораб, превърнат в камък от ядосания бог Посейдон, след като екипажът го предизвикал като върнал Одисей в Итака. Пешеходна разходка в столицата Керкира: площад "Спианада" - сърцето на града и най-голям площад не само в Гърция, а и на Балканите; аркадите "Листон" - едно от най-романтичните кътчета на града, копие на парижката улица "Риволи"; Старата крепост; дворецът "Св. Св. Георги и Михаил", където днес се помещава Музеят на азиатското изкуство; църквата "Св. Спиридон" - закрилник на града, спасявал го от чума, глад и турско нашествие. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
*ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ! Заявилите целодневния тур в посочения ден отпътуват от хотела след закуска и се завръщат за вечеря.
Ден 3 - 15.04 - Събота
Закуска.
Преди обяд отпътуване за столицата Керкира, за да вземем участие в ритуала на "хвърляне на делвите".
Това събитие е уникално за посетителите на острова и разкрива най-пълно харизмата и очарованието на местните обичаи. Преди обяд площадът на Стария Град Керкира се препълва от хилядите желаещи да наблюдават обичая, който прави Великденските празници на Корфу, известни в целия свят! Едновременно от прозорците и терасите на Стария Град политат безброй червени керамични стомни и делви. Колкото по-силен е звукът от разбиването на съдовете, толкова по-плодородна ще бъде годината. Събраното множество от хиляди, посреща всеки трясък и счупване с аплодисменти и възгласи, а след края на церемонията присъстващите могат да си приберет за спомен парченца от натрошените съдове - за щастие, късмет и плодородие.
Завръщане в хотела. Следобед - за желаещите -посещение на Беницес - живописно рибаско селище на морския бряг, известно с красивата си крайбрежна алея, живописно разположение и намиращия се там Музей на Морския Свят и Мидите - богата частна колекция, която представя екзотичния морски свят не самона Йонийско море, но и на голям брой други магически места по света.
Завръщане в хотела.
Вечеря.
След вечеря отпътуване за столицата Керкира за посрещане на Великден с празнична литургия и пищни тържества с фойерверки в центъра на Стария град Керкира!
Традиционно празничната литургия приключва с литийно шествие, при което многобройните присъстващи понасят горящите си свещи по главния път покрай морето в продължение на около 1.5 км. Гледката е фантастична и незабравима!
Завръщане в хотела късно вечерта след полунощ.
Нощувка.
*ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ! Вечерта преди литургията, общинските власти блокират достъпа на превозни средства в центъра на града. Необходимо е придвижване пеша или с организирания от общината безплатен совалков превоз до центъра на Стария град;
Ден 4 -16.04 - Неделя
Закуска.
Празничен Великденски обяд в ресторанта на хотела с жива музика и специално Великденско меню.
Следобяд по желание екскурзия до Палеокастрица в северната част на острова и манастира "Св. Богородица".
Разположеният над курорта Палеокастрица световно известен манастир носи името на Света Богородица и се счита за един от пазителите на острова. Според легендата, Богородица спасява Корфу от пиратско нападение, като превръща корабите на нашествениците в скали в морето под Светата обител. И днес те са част от зашеметяващия пейзаж.
Възможност за разходка с лодка до сините пещери в близост до Палеокастрица / при добри атмосферни условия /.
Завръщане в хотела.
Вечеря.
Нощувка.
Ден 5 - 17.04 - Понеделник
Закуска. Отпътуване за България. Трансфер с ферибот от остров Корфу до Игуменица / около 1.5 - 2 ч. /.
Отпътуване за България.
Завръщане в София късно вечерта на площада пред храм-паметник "Александър Невски".

Възрастен в двойна стая при записване до 10.02 - ПРОМО! 469 лв.
Възрастен в двойна стая при записване от 11.02 до 10.03 - 479 лв.
Възрастен в двойна стая при записване след 11.03 - 499 лв.
Отстъпка за трети възрастен на допълнително легло в двойна стая - 90 лв.
Възрастен в единична стая - 669 лв.
96

Допълнителна информация

v Начин на плащане:
v депозит – 100 лв. на човек при записване
v пълно доплащане - до 30.03.2017
v Забележка:
v Програмата се провежда при минимум 25 записани туристи.
v Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата
v Необходими документи:
v Задграничен международен паспорт или лична карта с 6-месечна валидност към датата на заминаване
v За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и 2 копия/
v За деца до 18 г., при разминаване на фамилиите на детето и родителите е необходим акт за раждане /оригинал и 2 копия/
v Застраховки:
v Застраховка „Отговорност на Туроператора“ съгласно чл.97 от Закона за Туризма към „ЗAД АРМЕЕЦ“ АД, с номер на полица 165701315 0000523651 до 28.01.2017
v Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" към ЗАД "Армеец" – гр. София, ул. „Стефан Кaраджа“ 2;
v Възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от ЗТ, покриваща разходите за анулиране на пътуването поради здравословни причини на пътуващия и негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора. В зависимост от възрастта на туриста, стойността на застраховката е между 3% и 8% начислени върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
v Съгласно Общите условия по застраховка "Помощ при пътуване", задължение на v Застрахования при настъпване на застрахователно събитие е да уведоми асистиращата компания непосредственo /до 48 часа/ след настъпване на злополуката /акутното заболяване/ чрез обаждане на телефона, посочен на травелпака и в инструкциите, давани на клиентите, както и да изпълни указанията на асистиращата компания, представител на Застрахователя. Само след непосредствено информиране на застрахователната компания и координирането от нейна страна на Вашите действия, ще Ви бъде предоставено безплатно /или с последващо компенсиране на разходитe/ обслужване в съответствие със застрахователната полица.
v Туристическа агенция "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,50% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и възрастта на туриста. Застраховката се сключва в деня на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).
v ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключен застрахователен договор с № 1657013150000523651 /
06.01.2015 г. , ЗАД Армеец

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Корфу |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Корфу |  Великден 2024 - Гърция |  Великден 2024 - Корфу

Избрани оферти