Начало / Екскурзии / Екскурзии - Корфу

Великден на о.КОРФУ от София, Пловдив и Бургас, вкл. вечери и празничен обяд

Номер на оферта

/

220586

Дати & цени

Цената включва

- транспорт с лицензиран автобус;
- пътни, гранични такси и фериботни билети;
- 3 нощувки, 3 закуски и 2 вечери в хотел „Benitses Bay View” 3* - http://benitsesbayview.com/;
- празничен Великденски обяд с гръцка музика и танци;
- трансфер до Керкира за празничното шествие на Велика Събота;
- трансфер до Керкира за празничната Великденска литургия;
- водач от агенцията по време на пътуването;
- застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с лимит 5000 € за лица до 69.99 г.

Цената не включва

- доплащане за единична стая – 90.00 лв.;
- доплащане за застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с лимит 5000 € за лица 70-84.99 г. – 8.00 лв.; лица 85 и повече години не се застраховат;
- обиколка на гр.Корфу с местен гид и входна такса за двореца „Ахилион“ – 40 лв./20 €;
- екскурзия до Палеокастрица – 20 лв./10€;
- такса престой в Гърция (влиза в сила от 01.01.18 г.): 0.50 € на ден в хотел 2*; 1.50 € на ден в хотел 3*; 3.00 € на ден в хотел 4* и 4.00 € на ден в хотел 5* (заплаща се задължително);
- входни такси, билети за градски транспорт и туристическа такса.

Програма на пътуването

ВЕЛИКДЕН на о.КОРФУ, Гърция
с тръгване от Бургас, Пловдив и София

3 нощувки, 3 закуски и 2 вечери в хотел „Benitses Bay View” 3* + празничен Великденски обяд с гръцка музика и танци

Дата: 06.04.2018 - потвърдена

Цена на човек в двойна/тройна стая при отпътуване от:
гр.София - 338 лв./ гр.Пловдив - 348 лв./ гр.Бургас - 363 лв.

ПРОГРАМА
1-ви ден/ петък - 06.04.2018 г.:

Отпътуване в 22.30 ч. (предния ден - 05.04.2018) от Варна**, ул.“Антим I“; в 01.00 ч. от Бургас, ул.„Булаир“ срещу х.„Булаир“; в 04.00 ч. от Пловдив, бензиностанция ОМВ до х.”Санкт Петербург”; в 06.00 ч. от София, стадион „В.Левски“ по маршрут ГКПП КулатаИгуменица. Пристигане на Йонийското пристанище Игуменица и потегляне с ферибот (около 1 ч. 30 мин.) за остров Корфу – най-посещаваният гръцки остров в Йонийско море, известен с пясъчните си плажове, византийски храмове и екзотична растителност. Пристигане вечерта. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.
2-ри ден/ събота - 07.04.2018 г.:


Закуска. Отпътуване за столицата на острова - гр. Керкира за включване към Великденските празненства. ВЕЛИКА СЪБОТА на острова се отбелязва по специален начин. Сутринта започва с шествие в чест на Свети Спиридон – закрилник на острова, спасявал го от чума, глад и турско нашествие. В 11.00 ч. църковните камбани бият и десетки керамични съдове се хвърлят от прозорците на къщите. С този ритуал местните жители по време Великденските тържества прогонват злото и нечистото.
След обед свободно време в Керкира или по желание и срещу доплащане – обиколка на столицата на остров Корфу с местен екскурзовод: площад "Еспланада" – сърцето на града; галерията с арките "Листон"; Старата крепост; дворецът "Св.Св. Георги и Михаил", където днес се помещава Музеят на азиатското изкуство; църквата "Св. Спиридон"; посещение на полуостров Канони и двореца "Ахилион" – лятната резиденция на императрица Елизабет. Връщане в хотела. Свободно време за почивка. Вечеря. След вечеря отпътуване за столицата Керкира за посрещане на Великден с празнична литургия и пищни тържества с фойерверки в центъра на град Керкира! В 23.30 ч. всички се събират на централния площад. Малко преди полунощ от църквата Света Параскева се изнася “Светлината “ – запалена свещ, от която всички взимат огън. Точно в полунощ свещеника провъзгласява Христовото Възкресение, а небето се озарява от тържествени фойерверки. Завръщане в хотела късно след полунощ. Нощувка.

3-ти ден/ неделя - 08.04.2018 г.:
Закуска. Свободно време или по желание срещу доплащане екскурзия до Палеокастрица – един от най-расивите курорти на острова, за който легендата разказва, че на негово място се намирал древният град Алкинос. Посещение на манастира „Св.Богородица” – великолепен пример за гръцка религиозна архитектура. Според преданията Богородица спасила светата обител и местните жителите от нашествието на пирати, като вкаменила кораба им. Връщане в хотела. Ранния след обед – празничен великденски обяд и музика. Нощувка.

4-ти ден/ понеделник - 09.04.2018 г.:
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за България по маршрут Игуменица – ГКПП КулатаСофияБургасВарна. Пристигане в София вечерта, Бургас късно вечерта, във Варна след полунощ.

Допълнителна информация

Цена на човек в двойна/тройна стая при отпътуване от:
гр.София - 263 лв./ гр.Пловдив - 273 лв./ гр.Бургас - 288 лв.

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Корфу |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Корфу |  Великден 2024 - Гърция |  Великден 2024 - Корфу

Избрани оферти