Начало / Екскурзии / Екскурзии - Корфу

Великден на о.КОРФУ от София и Пловдив, 3 нощувки с вкл. вечери

Номер на оферта

/

221127

Дати & цени

Цената включва

- транспорт с луксозен автобус;
- фериботни билети и пристанищни такси;
- 3 нощувки със закуски и вечери (на блок маса) за хотел Corfu Golden Sands 3*, 3 нощувки с три закуски, две вечери плюс Празничен обяд на 08.04.2018 с фолклорна програма за хотел Mеssonghi beach 3+* ;
- водач по време на пътуването.
- Обиколка на столицата Керкира на Велика Събота и участие в тържествата по случай Великден.
- Посещение на столицата Керкира в навечерието на Великден, за посрещане на празника с лутиргия и пищни тържества с фойерверки в центъра на града. ( забележка – това се организира след вечерята в хотела )

Цената не включва

- разходи от личен характер, входни такси за посещаваните обекти
- Екскузрия до манастира Света Богородица, над Палеокастрица 10 евро на човек;
- Посещение на Двореца Ахилион – 10 euro; ( входът за двореца се заплаща на място 5 евро на човек )
- Доплащане за единична стая 120 лева на човек.
- Доплащане за тръгване от Пловдив 20 лева на човек в двете посок
- Такса престой в Гърция (влиза в сила от 01.01.2018 г.): 0.50 EUR на стая на ден в хотел 2*; 1.50 EUR на стая на ден в хотел 3*; 3.00 EUR на стая на ден в хотел 4* и 4.00 EUR на стая на ден в хотел 5* (заплаща се индивидуално на рецепцията на всеки хотел!).
- медицинска застраховка за лица до 65 год. - 6 лева, над 65 години 10 лева; на застрахователна компания Дженерали Застраховане АД.

Програма на пътуването

ВЕЛИКДЕН НА О.КОРФУ
автобус от София и Пловдив

3 нощувки със закуски и вечери (на блок маса) в хотел Corfu Golden Sands 3* http://www.corfugoldensands.com/

Дата: 05.04.2018 - потвърдена

Цена на човек в двойна стая: 359 лв.
Цена за трети възрастен: 339 лв.
Цена за дете до 12 год. настанено с двама възрастни:
От 7 до 11.99 год. - 255 лв.
От 0 до 6.99 год. - 145 лв.


Доплащане при отпътуване от гр.Пловдив: 20 лв.


ПРОГРАМА

1 ден
Отпътуване от Пловдив 20.00 от Синдикален дом и София в 22.00 ч. от стадион Васил Левски.

2-ри ден
Пристигане в Игуменица, преминаване с ферибот за о-в Корфу / продължителност около 1:30 ч./. Настаняване в избрания хотел на острова. Свободно време. Вечеря без включени напитки. Нощувка.

3-ри ден
Закуска.
Отпътуване към столицата Керкира, панорамна обиколка и участие в тържествата по случай празника - Велика Събота на острова се отбелязва по специален начин, като най-тържествените процесии, съпътствани от трите симфонични оркестъра на острова, продължават през целия ден. Най-зрелищната традиция се случва в центъра на Стария град: късно преди обяд от украсените с червени покривки балкони политат глинени делви, пълни с вода, и създават невероятен шум, разбивайки се в земята! Свободно време в столицата или по желание - екскурзия до Палеокастрица. Турът включва: посещение на манастира в Палеокастрица, посветен на Богородица, която според легендата спасила светата обител, вкаменявайки нападателите - пирати и техните кораби. От манастира - образец на гръцката религиозна архитектура, се разкрива прекрасна панорама към живописното крайбрежие и тюркоазените води на Йонийско море. По желание и предварителна заявка - разходка с лодка до пещерите на Палеокастрица. Завръщане в хотела. Вечеря на блок маса. Отпътуване от хотела към столицата Корфу, за участие във вечерните събития в Стария град, с празнична Великденска литургия. Вечерта в 23.30 ч. всички се събират на централния площад, за да присъстват на литургията. Малко преди полунощ от църквата Света Параскева се изнася “ Светлината “ – запалена свещ , от която всички взимат огън, за да запалят своите свещици. Точно в полунощ свещеника провъзгласява Христовото Възкресение, а небето се озарява от тържествени фойерверки. Завръщане в хотела късно след полунощ. Нощувка.

4 ден
Закуска. Отпътуване към двореца "Ахилион". Посещение на двореца на австрийската императрица Елизабет Баварска. Не включва входна такса - 5 евро /. Разположен в селището Гастури, на около 10 км от Кeркира, дворецът е известен като " тихото гнездо" на най-известната принцеса в света. Посещение на градините и вътрешността на двореца: покоите на Сиси, покоите на Кайзера, капелата и т.н. Отпътуване към столицата. По пътя фотопауза на полуостров Канони - това е мястото с най-красива панорама към Понтикониси - Мишия остров и църквата "Влачерна Богородица Мария". Пешеходна обиколка на град Корфу (Керкира) - град на две крепости - Венецианска и Византийска, кацнал на брега на Йонийско море така, че напомня на романтичната Венеция и о-в Капри едновременно. Разглеждане на най-големият площад в Гърция - площад Еспланада, Дворецът "Св. Св. Михаил и Георги" отвън, където към днешна дата се помещава Музеят на азиатското изкуство, булевардът с аркадите Листон с триумфалната арка, създаден по подобие на Парижкия Риволи, Кметството, църквата "Св. Спиридон" отвън, посветена на покровителя на острова. Свободно време. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ден
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за България. Завръщане в София и Пловдив късно вечерта.

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Корфу |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Корфу |  Великден 2024 - Гърция |  Великден 2024 - Корфу

Избрани оферти