Начало / Екскурзии / Екскурзии - Лефкада

Великден на о.ЛЕФКАДА, от София и Пловдив, с включен празничен обяд

Номер на оферта

/

190054

Дати & цени

Цената включва

- Транспорт с лицензиран автобус за международни превози;
- 3 нощувки ( в съответния вид стая ) с 3 закуски и Великденски Празничен обяд в Неделя 16.04.2017
- Екскурзоводско обслужване;
- Водач по време на пътуването;
- Медицинска застраховка асистънс с покритие 2000 евро за лица до 64.99 години;
- Пешеходна Панорамна обиколка на столицата Лефкада.

Цената не включва

- Целодневен круиз на острова 20 евро на човек, 10 евро за дете до 12 години;
- Разходи от личен характер;
- Медицинска застраховка за лица от 64.99 до 79 години – 8 лева.

Програма на пътуването

Великден на о.Лефкада, от София и Пловидв

Дата: 13.04.2017

Хотел 3* Lefkas в столицата Лефкада с перфектна локация
http://www.hotel-lefkas.gr/HomePage/tabid/71/language/en-GB/Default.aspx

3 нощувки със закуски с включен Великденски Празничен Обяд

Цена на възрастен в двойна супериор стая: 339 лв.
Единична стая: 459 лв.
Дете до 12 години с двама възрастни в стая: 249 лв.

ПРОГРАМА
1 - 2 ден
Тръгване от Пловдив в 21:30 часа, от София в 23.30 часа от стадион „ Васил Левски” по маршрут ГКПП Кулата. Нощен преход. Късната сутрин пристигане на о-в Лефкада. Настаняване в хотела, който се намира в самия център на едноименната столица на острова. Свободно време за почивка или разходка. След обяд пешеходна разходка из столицата, по време на която ще посетим църквата Свети Мина, главния площад, музея на грамофоните и други забележителности на града. Нощувка.

3 ден
Закуска. Свободно време за опознаване на града. По желание круиз по най-известните плажове на острова - по пътя ще посетим най красивия плаж Порто Кацики/ избран е на 10 място по красота в света/, който е достъпен само по море с възможност за къпане в кристалните води на залива и посещение на о. Кефалония с предвидено време за кафе и шопинг. Връщане обратно в хотела около 19 часа. В навечерието на Великден, вечерта на Велика Събота, ще посетим манастира Панагия Фанеромени, разположен на хълм с панорамна гледка към града, където ще бъде отслужена Литургия. Гърция е християнска държава и традиционно на този ден празникът се отбелязва и почита от Църквата изключително тържествено. Христос Воскресе. Нощувка.

Програма на круиза: круизът е целодневен с тръгване сутринта и връщане около 18 часа. Забележка - програмата е условна, според метеорологичните условия може да бъде променена частично.

1. Порто Кацики - обикаля най-известните плажове на острова Порто Кацики, Егремни (които са непроходими по друг начин), като се спира на тях за плаж, около двадесет минути. Порто Кацики - спиращият дъха Порто Кацики.Свободно време за плуване.

2. Кефалония - Най- големият остров в Йонийско море с много промени с ландшафта и неговите разнообразни природни красоти. Дълги пясъчни плажове, живописни заливи с тюркоазено синя вода, впечатляващи пещери и редки геоложки формации пленяват посетителя. Единственото селище, останало недокоснато от земетресенията през 1953г. Спира се във Фискардо(много карсиво и китно градче) за кафе или обяд.

Кратък престой, за да се отпуснете в един от ресторантите за хранене и достатъчно време за разходка.

3. Итака - Островът на Одисей. Гостоприемният романтичен остров Итака, предлага идеалното място за спокойна почивка, интересни обиколки. Хармонично съчетание на море и планина с магически приказни заливи и плажове.

4. Меганиси ( Пещера Папаниколис) - Посещение на Меганиси, където е пещерата, която през 1940г. по време на Втората Световна Война е била използвана като скривалище от Iatridis Navigator от легендарните Папаниколи подводници. Влиза се в пещерата за снимки.

5. Скорпио - Спарти - Скорпиди (трите острова на Онасис) - ще ни напомни за невероятната любов между корабния магнат Аристотелис Онасис и оперната певица Мария Калас

6. Мадури - остров, на който е роден великият поет Аристотелис Валаоритис. От 1990г. се характеризира, като музей и е наследен от неговите правнуци. Пристигане вечерта

4 ден
Закуска. Христос Воскресе. Свободно време за разходка и кафе. Празничен Великденски обяд с агнешко и традиционни гръцки ястия с музика на живо и много настроение в градината на хотела. В този ден столицата на острова е изключително оживена, местните житела са празнично настроени и цялостната обстановка на града, предразполага едно вълнуващо преживяване. Нощувка.

5 ден
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за България. Пристигане вечерта в София и Пловдив.

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Лефкада |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Лефкада |  Великден 2024 - Гърция |  Великден 2024 - Лефкада

Избрани оферти