Начало / Екскурзии / Екскурзии - Санторини

Великден на о.САНТОРИНИ - Атина, 4 нощувки. Потвърдена 05.04.18

Номер на оферта

/

221138

Дати & цени

Цената включва

- Транспорт с лицензиран автобус;
- Фериботни такси;
- 1 нощувки в двойна стандартна стая, със закуски в хотел С (2*- 3*) в Атина;
- 3 нощувки в двойна стандартна стая, със закуски в хотел категория С (2*- 3*) на о.Санторини;
- Фериботни билети.

Цената не включва

- Екскурзия - обиколка на остров Санторини – 12 EUR, при минимален брой 20 човека (за дете до 11.99 г. - безплатно);
- Екскурзия до вулкана на остров Неа Камени – 27 EUR евро, при минимален брой 20 човека;
- Екскурзия до столицата Фира и посещение на местна винарна,с дегустация(заплаща се отделно 8-10евро) на някои от най-добрите вина- 9 EUR при минимален брой 20 души;
- Доплащане за вечеря в Санторини – 14 EUR на човек на вечеря, при минимален брой 15 души; Вечерите са в таверна с 3 степенно меню и узо;
- Каюта на ферибота: Четворна – 23 EUR на човек, Двойна – 29 EUR на човек (заявява се и се заплаща при записване);
- „Такса престой“ в Гърция както следва: хотел 1*/2* - 0,50 евро на стая на ден, хотел 3* - 1,50 евро на стая на ден, хотел 4* - 3 евро на стая на ден, хотел 5* - 4 евро на стая на ден. Хотелите си запазват правото да откажат настаняване (без да дължи неустойка и компенцации) в случаите, в които туристите отказват да заплатят „такса престой“.
- Входни такси за посещаваните обекти;
- Медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" - 6.90 лв. (за лица над 65 г. - 13.80 лв., за лица над 75 г. - 20.70 лв).

Програма на пътуването

Великден на о.Санторини - Атина
автобус от София

4 нощувки със закуски, от които 1 нощувка в Атина и 3 нощувки на о.Санторини

Дати и цени:
05 април 2018 - 399 лв. - потвърдена
03 Май 2018 - 469.00 лв. - потвърдена
24 Май 2018 - 479.00 лв.
14 Юни 2018 - 489.00 лв.
06 Септември 2018 - 489.00 лв.

Програма

1 ДЕН
Отпътуване от София площад Руски паметник в 05:00 ч. (тръгване от Централна гара/автогара в 5:15 ч. - по предварителна заявка от клиента) по маршрут София - Атина. Пристигане в Атина. Настаняване в хотел Iniohos*** или подобен. Свободно време в центъра на Атина с възможност за разглеждане на Арката на Адриан - триумфална aрка, построена през 131г пр.Хр. и наречена на римския император Адриан; Храмът на Зевс, който с размерите си е превъзхождал Партенона на Акропола; старият Олимпийски стадион, изграден през 1895г на същото място, където се е намирал античният стадион от 4в пр.Хр. и е използван за първите съвременни Олимпийски игри; Президентският дворец; Парламентът - някогашният дворец на първия гръцки крал Ото; площад "Синтагма". Разглеждане на Акропола отвън. Нощувка в Hotel category C (2* или 3*).

2 ДЕН
Закуска в пакет. Отпътуване от Пирея за Санторини с ферибот. Настаняване в хотела. Свободно време. По желание вечеря. Нощувка в Hotel Porto Perissa category C (2* или 3*) или подобен.

3 ДЕН
Закуска. Свободно време за плаж или по желание обиколка на острова (срещу допълнително заплащане). Посещение на Червеният плаж – един от най-живописните плажове на острова. Той получава огнения си цвят благодарение на богатите на желязо седиментни скали, извисяващи се високо над плажната ивица, както и заради червения пясък. Следва селището Пиргос – друго забележително селце, разположено във вътрешността на острова. То впечатлява със своите амфитеатрално разположени разкошни стари къщи по склона на планината Пророк Илия, останките от венециански замък, няколко византийски църкви и живописни тесни улички.

Отпътуване за градчето Ойя, разположен на най-високата точка на острова. Тук ще може да се полюбувате на къщичките с бели варосани стени, потопени във вулканичната скала и техните сини куполи, издигащи се над истинската красота на зашеметяващия червено-кафяв залив Амоди. От градчето се открива великолепна панорамна гледка към вулкана, о-в Тиразия и останалата част от Санторини. Привечер мястото придобива приказна сила поради вълшебната красота на своите вълшебни, пурпурни залези, които се считат за едни от най-красивите в света. Връщане в хотела. По желание вечеря. Нощувка.

4 ДЕН
Закуска. Свободно време за плаж или по желание екскурзия (срещу допълнително заплащане) до вулкана на остров Неа Камени с посещение на остров Палеа Камени, където имате възможност да се изкъпете в горещите минералните бани, и остров Тирасия, кръстен на дъщерята на крал Тира, след като той й го подарил и й построил замък край градчето Корфос. Връщане в хотела. По желание вечеря. Нощувка.

5 ДЕН
Закуска. Свободно време по желание екскурзия (срещу допълнително заплащане) до столицата Фира и дегустация на вино в една от най-известните местни винарни. Столицата Фира е разположена в централната западна част на Санторини. Тя е изградена на височина от 260 м на ръба на една скала със стръмни склонове, завършващи в морето, и предлага прекрасна гледка към вулкана. Там ще може да се насладите на тесни улички, пълни с традиционни магазини за сувенири, ресторанти, барове, както и да се разходите из живописните улички на ръба на Калдерата. Ще може да опитате и типично местно вино – vinsanto (свято вино). То се произвежда единствено на 2 места в света, на остров Санторини и в региона Кианти в Италия.Отпътуване за Пирея в 23:30ч с ферибот. Нощно пътуване на ферибота - настаняването е на дек (пътуващите нямат запазени места и сядат в салоните на кораба на дивани, фотьойли, столове и пр.). Предлагаме възможност за доплащане на каюта: четворна (23 евро на човек) или двойна (29 евро на човек).

6 ДЕН
Пристигане на пристанище Пирея. Отпътуване за България. Пристигане в София на площад Руски паметник/ Централна гара вечерта.

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Санторини |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Санторини |  Великден 2024 - Гърция |  Великден 2024 - Санторини

Избрани оферти