Начало / Екскурзии / Екскурзии - Тасос

Великден на о.Тасос

Номер на оферта

/

180985

Дати & цени

Цената включва

лицензиран автобусен транспорт Бургас - Тасос - Бургас
топли напитки (кафе и чай )по време на пътуването
3 нощувки , 3 закуски, 2 вечери в хотел ZAFIRA STUDIO 3*Superior
туристическа обиколка на остров Тасос
транспорт до местни църкви за празнична литургия
туристическа обиколка на град Кавала
посещение на Александруполис
мед.застраховка с покритие 5000 евро към Групама АД
представител от агенцията

Цената не включва

фериботен билет - 6 евро за две посоки
лични разходи
По желание Великденски обяд
По желание Гръцка вечер в таверна с музика

Програма на пътуването

Великден на о.Тасос с отпътуване от Бургас.участие във Великденска литургия.

Програма

петък )
Отпътуваме от Бургас, ул. Булаир в 06.00 ч . Пътуваме по маршрут – ЕлховоСвиленград Капитан Петко Войвода – Орестиада. Ще спрем в град Александруполис. Свободно време за разходка и снимки при Александруполският Фар.
Продължаваме към Керамоти, от пристанището на ще се качим на ферибот до един от най-красивите Егейски острови Тасос. Пътуването с ферибота трае около 40 минути. Пристигаме на Тасос, островът ще Ви очарова и заплени завинаги. Следва настаняване в хотел ZAFIRA STUDIO 3*Superior (намира се на брега на морето, заобиколен от Маслинова и борова гора) в селището Скала Рахони. Свободно време . Вечеря в хотела.
В 23.00 ч отпътуваме към близка църква, където ще се присъединим към петъчна литургия и ще се включим към шествието, което обикаля главните улици на селището (участието е по-желание, не е задължително ). Връщаме се в хотела .Нощувка.
ДЕН-2

(събота )
Закуска. Панорамна обиколка на остров Тасос (включената в цената ) . Островът е с почти кръгла форма и обиколката му е приблизително 100 км. Живописен път се вие покрай планината Псарио, заела централната част, с най-висок връх Ипсарио 1203 м. Ще преминем покрай столичният град Лименас, ще разгледаме древната Агора, старото пристанище, църквата Св.Николай. След това ще спрем за панорамни снимки в Скала Потамия. Ще посетим Старата столица Панагия , съхранила уникалната атмосфера на отминали времена, ще се разходим до извора на любовта, ще посетим Фабрика за производство на зехтин с демонстрация как се е произвеждал зехтинът в началото на 20 ти век. След кратка пауза за обяд ни очаква посещение на Манастира „Св Архангел Михаил”,, основан от Светогорския манастир Филотей, окачен на скалите сякаш се люлее над морето. В манастира се пази една част от Честния Пирон, използван за приковаването на Исус Христос към Кръста. Уникалноста и благословията на тази ценност е причина за големия наплив от поклонници. Свободно време в Лименария.Завръщаме се в хотела. Свободно време.
Вечерта Празнична Великденска литургия.
Нощувка.

ДЕН-3
(неделя )
Закуска
Разходка в Лименас - Градът е изпъстрен с живописни малки улички, красиви магазинчета с изящни стоки, рибни таверни, живописни места за разходка .
*По желание - Великденски обяд с традиционно агнешко чеверме.
*Вечерта по желание: Национална Гръцка вечер: включено вино без лимит, разнообразен бюфет с различни видове месо, разнообразие от салати и предястия, домашно приготвен десерт, музика на живо, танцувално шоу.
Нощувка.
ДЕН-4

(понеделник)
Закуска . отпътуване от острова.
Обзорна обиколка на град Кавала.Ще направим пешеходна разходка в стария квартал - Панагия църквата Св.николай, родната къща на Мохамед Али, който провежда значими реформи в Османската империя през 19 век; Акведуктът - построен по заповед на Сюлейман Великолепни през 1550 г.; Крепостта от 16 век, построена от турците на хълма Панагия и станала символ на града. Свободно време в Кавала.Отпътуване за България в ранният следобед

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Тасос |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Тасос |  Великден 2024 - Гърция |  Великден 2024 - Тасос

Избрани оферти