Начало / Екскурзии / Екскурзии - Корфу

Великден на о-в Корфу - All Inclusive - Потвърдено пътуване

Номер на оферта

/

188498

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с лицензиран автобус
3 нощувки на база ALL INCLUSIVE в хотел MESSONGHI BEACH HOLIDAY RESORT*** http://messonghibeach.gr/
Великденски обяд с музика на живо
Традиционнa супа „Магерица“
Екскурзия до столицата Керкира, посещение на двореца „Ахилион“ и полуостров Канони
Фериботни билети и летищни такси
Екскурзоводско обслужване
Медицинска застраховка “Помощ при пътуване“ с покритие 5000 евро от Армеец.

Цената не включва

Входни такси за посещаваните обекти: Дворец Ахилион - 5 евро, Старата крепост – 5 евро
Екскурзия до Палеокастрица -15 евро за възрастен и 8 евро за дете до 12г. (при минимум 25 записани)
Лични разходи
Доплащане за мед.застраховка за лица от 70 г. до 79 г. - 5 лв.
Застраховка „ Отмяна на пътуване“

Програма на пътуването

Корфу е вторият по големина остров в Йонийско море. Отличава се с интересна и богата история - за него през вековете са се водели непрекъснати борби. Владян е от римляните, Византия, Венеция, Неапол, Франция, Австрия, Русия и Англия. Наричан е често острова на нимфите.

Православният Великден е най-важният религиозен празник на Корфу и се отбелязва много тържествено. На Разпети петък по улиците се носят изображения на Христос. Традицията повелява в деня на Великата събота, в столицата Керкира, да се чупят глинени съдове с различни размери. Чрез този ритуал се гони злото и се дава началото на нова, по-добра година.

Програма:

1 ден. 13.04 четвъртък

Отпътуване от София в 21.00ч. от стадион Васил Левски по маршрут КУЛАТА - СОЛУН - ВЕРИЯ - КОЗАНИ - ЯНИНА – ИГУМЕНИЦА. Нощно пътуване.

2 ден. 14.04 петък

Пристигане на пристанище Игуменица рано сутринта. Преминаване с ферибота до столицата Керкира (около 1.20 ч.) Настаняване в хотел Messonghi Beach*** намиращ се в курорта Морайтика. Обяд. Свободно време за почивка. Вечеря. Нощувка.

3 ден. 15.04 събота

Закуска. Екскурзия до столицата Керкира. Възможност за участие в традиционното Великденско шествие. В 9:00ч. от църквата Св. Спиридон се изнасят мощите на светеца – закрилник на острова.

На острова има над 20 филхармонии, всяка със своето уникално облекло и цвят, а на Великден целта им е да предшестват пренасянето на мощите през целия град. След като свърши парада, започва хвърлянето на глинени делви. Боядисани в червено, с панделки и цветя, пълни с бонбони и дребни сладки, хората хвърлят от прозорците глинените съдове като вълн?, от единия до другия край на улиците.

По желание разглеждане на старата венецианска крепост, площад „Еспланада“ и др. Следобяд посещение на двореца Ахилион – палатът на Императрицата на Австрия – Елисавет, известна като принцеса Сиси. Печалната императрица строи Ахилион след като посещава Керкира с цел да се оттегли от интригите на двора на Хабсбургите. Най-красивата част на палата са стъпаловидните градини. Гледката е удивителна – погледът обгръща зелената гора, езерото Халикиопулос, Мишия остров, Влахерна и планината Пантократор. Най- внушителните статуи в двореца са Смъртта на Ахил, един маратонец, лорд Байрон и 11.5 метровата статуя на Ахил.

Отпътуване за полуостров Канони. Посещение на църквата „Панагия Влахерна”. Свободно време за снимки на Мишия остров.

Завръщане в хотела. Вечеря. След 22:30 ч. – отпътуване за столицата Керкира. Посещение на Великденска литургия в църквата „Св. Спиридон“. След тържествената литургия, небето се озарява с фойерверки, а всички хора радостно се поздравяват. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ден. 16.04 неделя

Закуска. Свободно време за почивка. Празничен Великденски обяд с музика на живо и професионални танцьори. Допълнително към обяда ще има и традиционния специалитет печено агне. След обяд по желание (срещу допълнително заплащане) екскурзия до Палеокастрица. В превод името означава „стар замък”. Палеокастрица е залив с шест малки заливчета. В морето, близо до брега има скала, наречена Коловри. Според легендата това е вкамененият кораб на Одисей. По време на обиколката се посещава манастира Св. Мария, датиращ от 1225г., построен върху останки от замък. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка

5 ден. 17.04 понеделник

Закуска. Напускане на хотела. Придвижване с ферибота до Игуменица. По пътя се спира за кратка почивка в Янина (1ч.). Градът съхранява историята на три общности, съществували съвместно с течение на векове: гръцка, еврейска и мюсюлманска. Разглеждане на Часовниковата кула, Крепостта на Янина и дрПристигане в София вечерта.

Цена на човек в двойна стая superior – 419 лв.


Трети възрастен в тройна стая ползва 70 лв. отстъпка

Първо дете 2-11,99 г. настанено с двама възрастни – 120 лв.

Второ дете 2-11,99 г. – настанено с двама възрастни - 265 лв.

Доплащане за единична стая : 80 лв.

Условия за плащане – депозит 100 лв. от пакетната цена при резервация, доплащане 10 дни преди пътуването.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията : 40. Уведомление за несъбран минимум : най – късно 14 дни преди пътуването. Допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум 25 записани туристи.
Паспортен и визов контрол: по програмата се пътува с валидна лична карта или задграничен паспорт.
Туроператорът не носи отговорност за промяна на таксите на посещаваните обекти.
Туроператорът има право да промени последователността на програмата.

"ГАЛА ХОЛИДЕЙС" ООД има сключена застраховка "Отговорност на туроператора" — застрахователна полица № 16 100 1315 0000553826 в ЗАД „АРМЕЕЦ”, валидна до 01.08.2017г.



Информация за хотела:

Хотелски комплекс Messonghi Beach Holiday Resort*** се намира на плажа в селището Мораитика. Главният град на Корфу, Ке?ркира е на 23 км.

Всички помещения за настаняване са построени около градини и поляни, които стигат до плажа. Стаите са климатизирани и разполагат със сателитна телевизия и самостоятелна баня с душ и сешоар.

Комплексът разполага с 3 открити басейна (2 за възрастни и 1 мини аквапарк), 2 открити басейна за деца, няколко бара, плажен бар, 2 ресторанта, ресторант на плажа, сервиращ леки закуски, нощен клуб, няколко магазина и бутици, конферентен център, игрище за волейбол и детска зона за игри.

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Корфу |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Корфу |  Великден 2024 - Гърция |  Великден 2024 - Корфу

Избрани оферти