Начало / Екскурзии / Екскурзии - Корфу

Великден на остров Корфу

Номер на оферта

/

218554

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с луксозен автобус;
Фериботни билети и пристанищни такси;
3 нощувки на база ALL INCLUSIVE плюс Празничен обяд на 08.04.2018 с фолклорна програма за хотел Mеssonghi beach 3***
Водач от Агенцията по време на пътуването.
БОНУС!!! Посещение на столицата Керкира в навечерието на Великден, за посрещане на празника с литургия и пищни тържества с фойерверки в центъра на града. ( забележка – това се организира след вечерята в хотела )

Цената не включва

Разходи от личен характер, входни такси за посещаваните обекти
Екскурзия до манастира Света Богородица, над Палеокастрица 15 евро на човек;
Посещение на Двореца Ахилион и столицата Корфу – 15 евро; ( входът за двореца се заплаща на място 5 евро на човек )
Такса престой в Гърция (влиза в сила от 01.01.2018 г.): 0.50 EUR на стая на ден в хотел 2*; 1.50 EUR на стая на ден в хотел 3*; 3.00 EUR на стая на ден в хотел 4* и 4.00 EUR на стая на ден в хотел 5* (заплаща се индивидуално на рецепцията на всеки хотел!).
Медицинска застраховка за лица до 65 год. – 6 лева, над 65 години 10 лева;

Застраховка “отмяна на пътуването“,която можете да сключите в офиса на Туристическата Агенция при резервирането на туристическия пакет или до 5 дни след датата на подписването на договора

Програма на пътуването

Защо да посрещнем Великден точно на остров Корфу?
Традиционно възприемани като силно вярващ народ, гърците затвърждават това мнение за себе си най-вече на Великден. Възкресение Христово е най-почитаният ден в годината, свързан с надеждата, светлината, силата на Вярата. В навечерието на празника гърците се срещат с най-близките си и обичани хора, обличат най-хубавите си дрехи и заедно излизат навън, за да присъстват на тържествената Великденска литургия. Всички запалват свещ и си предават огъня един на друг като символ на Вярата, докато препълнените площади и улици заприличат на своеобразно шествие на светлината…
На Корфу към традиционните тържествени събития се добавят и такива, вдъхновени от характера на местните хора и богатата история на най-чаровния Йонийски остров: в деня на Велика Събота, с тържествената процесия, от прозорците на сградите на Стария град политат глинени стомни, пълни с вода – символ на Пречистването и Вярата. Празникът е незабравимо изживяване за всички – и местни, и чужденци, защото идва, за да обедини всички в името на новото начало.

Ние от Туристическа Агенция ТЕСКО ГРУП за поредна година Ви предлагаме едно автобусно пътешествие ,чрез което да Ви направим съпричастни на този най-голям християнски празник ,а именно тържественото посрещане на ВЕЛИКДЕН НА ОСТРОВ КОРФУ .И тъй като е празник и цената за това пътуване е празнична.

Посрещнете ВЕЛИКДЕН НА КОРФУ НА ЦЕНА ОТ


429 лв за 5 дни/3 нощувки в хотел MESSONGHI BEACH 3***



дата на отпътуване: 05.04.-09.04.2018г.

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО :



1-ви ден : 05.04.2018г.
Отпътуване от Пловдив 22.00 ч. и от София в 00.00 ч. от стадион Васил Левски.



2-ри ден:06.04.2018г.
Пристигане в пристанищния град Игуменица и качване на ферибот за отплаване за о-в Корфу / продължителност около 1:30 ч./.Акостиране на Корфу. Настаняване в хотел MESSONGHI BEACH 3***. Свободно време. Вечеря. Нощувка.



3-ти ден:07.04.2018г.
Закуска.
Екскурзия до Палеокастрица. Връщане в хотела. Обяд. Свободно време.
Вечеря. Отпътуване от хотела към столицата Корфу, за участие във вечерните събития в Стария град, с празнична Великденска литургия. Вечерта в 23.30 ч. всички се събират на централния площад, за да присъстват на литургията. Малко преди полунощ от църквата Света Параскева се изнася “ Светлината “ – запалена свещ , от която всички взимат огън, за да запалят своите свещици. Точно в полунощ свещеника провъзгласява Христовото Възкресение, а небето се озарява от тържествени фойерверки.
Завръщане в хотела късно след полунощ. Нощувка.



4 -ти ден:08.04.2018г.
Закуска. Отпътуване към двореца „Ахилион“ – приказен дворец, издигнат сред кипарисите по поръчка на Императрица Елизабет Австрийска и използван от нея като резиденция. Елизабет се влюбва в остров Корфу и посвещава своята резиденция на Ахил – най-силния, най-храбрия и най-красивия сред гърците, участвали в Троянската война. Посещение на двореца на австрийската императрица Елизабет Баварска. Не е включена входна такса – 5 евро /. Дворецът е разположен в селището Гастури, на около 10 км от Кeркира, дворецът е известен като “ тихото гнездо“ на най-известната принцеса в света. Посещение на градините и вътрешността на двореца: покоите на Сиси, покоите на Кайзера, капелата и т.н.И за да се пренесете изцяло в този приказен дворец ,по-долу можете да разгледате част от снимките от двореца .
И след като разгледаме двореца на Сиси, следва отпътуване към столицата Корфу.

По пътя фотопауза на полуостров Канони – това е мястото с най-красива панорама към Понтикониси – Мишия остров и църквата „Влачерна Богородица Мария“. Пешеходна обиколка на град Корфу (Керкира) – град на две крепости – Венецианска и Византийска, кацнал на брега на Йонийско море така, че напомня на романтичната Венеция и о-в Капри едновременно. Разглеждане на най-големият площад в Гърция – площад Еспланада, Дворецът „Св. Св. Михаил и Георги“ отвън, където към днешна дата се помещава Музеят на азиатското изкуство, булевардът с аркадите Листон с триумфалната арка, създаден по подобие на Парижкия Риволи, Кметството, църквата „Св. Спиридон“ отвън , посветена на покровителя на острова. Завръщане в хотела. Празничен обяд на 08.04.2018 с фолклорна програма. Свободно време. Вечеря. Нощувка.



5-ти ден:09.04.2018г.
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за България .Завръщане в София и Пловдив късно вечерта с прекрасни впечатления от това Великденско пътуване до остров Корфу.

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Корфу |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Корфу |  Великден 2024 - Гърция |  Великден 2024 - Корфу

Избрани оферти