Начало / Екскурзии / Екскурзии - Корфу

Великден на остров Корфу - автобус

Номер на оферта

/

133967

Дати & цени

02 май 2024 г. - Цена от 585 лв.

Цената включва

- транспорт с лицензиран автобус 3*
- фериботни такси и билети
- полудневна екскурзия - пешеходна обиколка на Керкира и двореца „Ахилион“
- 4 нощувки в хотел Gemini Hotel 4* https://gemini.cnichotels.com
- 4 закуски на блок маса
- 3 вечери на блок маса
- Великденския обяд с традиционно печено агне и Великденски специалитети
- фолклорна програма с жива музика по време на Великденския обяд
- всички трансфери свързани с Великденските шествия по програмата
- медицинска застраховка с асистънс “Bulstrad Life Vienna Insurance Group” с покритие 5000 euro
- водач/ екскурзовод от фирмата организатор

*Доплащане за застраховка на лица от 71 г. до ненавършени 80 г. – 7 лв.

Цената не включва

- входна такса за посещаваните обекти
- допълнителна екскурзия до Палеокастрица – 20 евро възрастен / 6 евро – дете до 12 г.
- Градска такса 3.00 евро на стая на ден – заплаща се лично и задължително от гостите на хотела на рецепция

Програма на пътуването

Маршрут: СОФИЯ - КУЛАТА - СОЛУН - ВЕРИЯ - КОЗАНИ - ЙОАНИНА – ИГУМЕНИЦА – Остров КОРФУ - СОФИЯ

5 дни, 4 нощувки на база полупансион, Празничен Великденски обяд

Настаняване в хотел Gemini 4*, в курортното селище Месонги. Хотелът се намира на 20 км от столицата Керкира и на 50 метра от плажа.

Gemini Hotel 4* https://gemini.cnichotels.com/

ДАТА: 02.05.2024 - 06.05.2024 г. - ограничени места

ЦЕНА за ранни записвния до 29.02.2024 или до изчерпване на местата:
На човек в двойна стая: 585 лв.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРОГРАМА:

1 ден – София - Игуменица
Отпътуване от София в 6.30 ч от площад “ Александър Невски “ по маршрут СофияСолунВерияКозаниЙоанинаИгуменица. С ферибот преминаване за о–в Корфу (1 ч 30 мин.). Настаняване в хотел Gemini 4*в курорта Месонги. Свободно време за почивка. Вечеря. Нощувка

2 ден – остров Корфу
Закуска. Панорамна обиколка (включена в цената): Ще видим Мишия остров (Понтикониси) - емблематичен за острова и полуостров Канони. В Керкира - столицата на острова, ще видим Старата и Новата крепост, църквата „Свети Спиридон“, Кметството и Аркадите „Листон“. Свободно време. Посещение на двореца Ахилион - лятната резиденция на австрийската императрица Елизабет Баварска (Сиси). Връщане в хотела. Време за почивка. Вечеря. Нощувка.

3 ден – остров Корфу – Керкира – Възкресение
Закуска. Отпътуване за Керкира, за да вземем участие в най-пищното тържество от Великденските празници. Сутринта започва шествието на Свети Спиридон – закрилника на острова, който е бил канонизиран през 1550 год., спасявайки острова от глад. В 11.00 ч. църковните камбани бият и десетки керамични съдове се хвърлят от прозорците на къщите. Има две версии за произхода на този ритуал. Едната е, че произлиза от венецианците, които хвърляли старата си неизползваема посуда на първи Януари, за да им донесе Новата година – нова такава. А втората версия, ще ви разкаже нашият лицензиран екскурзовод- придружаващ Ви по време на цялото пътуване. Връщане в хотела. Свободно време за почивка. Вечеря. Тръгваме от хотела, за да можем отново да се върнем в Керкира за вечерните шествия. Вечерта в 23.30 ч. всички се събират на централния площад, за да присъстват на литургията. Малко преди полунощ от църквата Света Параскева се изнася “Светлината“ – запалена свещ, от която всички взимат огън, за да запалят своите свещи. Невероятна е гледката и усещането, когато из тъмните улици се разлива тази река от светлини. Точно в полунощ свещеника провъзгласява Христовото Възкресение. Мигновенно небето се озарява от разноцветни фойерверки, лилавите светлини на Старата крепост се заменят с искрящо бели, камбаните бият и това е апогея на празника, с който всички се поздравяват. Връщане в хотела след полунощ. Нощувка.

4 ден – остров КорфуПалеокастрица – Великден
Закуска. Отпътуване от хотела и разглеждане на Палеокастрица – едно кътче от рая. Ще имате възможност да разгледате Византийския манастир на Панагия, известен със старинните си икони и произведения на изкуството. Връщане в хотела. Фолклорна програма с жива музика и танци. Празничен Великденски обяд с традиционно печено агне и гръцки Великденски специалитети. Свободно време. Нощувка.

5 ден – остров Корфу - София
Закуска. Oтпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

================================================================

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ХОТЕЛА:

Gemini 4* https://gemini.cnichotels.com

Хотела: Хотел CNic Gemini е красив чисто нов 4-звезден хотел, разположен в квартал Месонги. Състои се от 123 единични, двойни, тройни, фамилни стаи и апартаменти. Клиентите на хотел CNic Gemini се радват на приятелска и релаксираща среда. По време на престоя си в CNic Gemini можете да комбинирате релаксираща почивка с възможността да плувате в кристално чистите води на региона, както и да намерите ресторанти, барове, минимаркети, които да задоволят всички ваши нужди. Намира се само на 50 метра от пясъчния плаж Месонги, на 20 километра от пристанището на град Корфу и на 20 километра от летището.
Стаите: Хотелът предлага добре оборудвани, климатизирани стаи за гости. Удобствата в стаите включват сейф в стаята и телефон, бюро и хладилник. В банята: кърпи, дизайнерски тоалетни принадлежности и сешоар. Развлечения: Възможностите за забавление в стаята в CNic Gemini включват услуга за сателитна телевизия.
Ресторант: Предлага здравословна закуска на шведска маса, включваща широка гама от топли и студени ястия, от които да избирате. Насладете се на обяда и вечерята си в нашия комфортен ресторант, като се почерпите с богат избор от средиземноморски ястия на бюфет. CNic Gemini разполага с уютен бар и е идеалното място за гостите да се отпуснат след изтощителен ден. Гостите могат да ралаксират край басейна и да се насладят на своите напитки и разнообразие от прясно приготвени закуски, сервирани през целия ден.
Развлекателни дейности:
CNic Gemini Hotel предлага лека развлекателна програма в хотела с представления, игри и басейн дейности от нашия многоезичен екип за развлечения. На рецепцията ще можете да намерите информация за дейности на открито като разходки с лодка, водни спортове, училище за гмуркане, конна езда, сафари изживяване, туризъм, колоездене, SUP, риб сафари и луксозна яхта.
Детска зона, рисуване, игри, ръчна изработка, работилница за четене, дейности за отдих и търсене на съкровища, извършвани от анимационния екип на хотела.

==============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Условия за резервация:
- Начин на плащане: 200 лв. от пакетната цена при записване. Доплащане – до 20 дни преди датата на отпътуване..
• Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи.
• Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди началната дата.
• Няма визови, санитарни и медицински изисквания.
• Необходими документи: лична карта / задграничен паспорт; за деца до 18 г,. пътуващи с един или без родител, нотариално заверено пълномощно от единия или двамата родители!
• Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата
• Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗАД „Армеец“, или “Bulstrad Life Vienna Insurance Group”.
- Програмата е подходяща за лица с намалена или ограничена подвижност.
- Допълнителните екскурзии не са подходящи за лица с намалена или ограничена двигателна подвижност.
- Използвани транспортни средства по програмата: автобус.

Условия за анулация:
- В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
- При резервации по пакет „ранно записване“ в случай на отказ от пътуване и невъзможност да се смени датата на пътуване, в срок от 7 (седем) дни от датата на записване, Потребителят резервирал и заплатил пакет за „ранно записване” губи 100 % (сто процента) от внесената сума.
- при наличие на повече от 30 дни преди датата на отпътуване при записаване по редовни цени – неустойка не се удържа;
- от 29-ия до 20 – ия календарни дни преди датата на заминаване се удържа 100% от внесеният депозит;
- от 20-ия до 10 - ия календарен ден преди датата на заминаване се удържа 75% от общата цена на организираното пътуване;
- под 10 календарни дни се удържа 100% от стойността на организираното пътуване.

======================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


======================================================

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Корфу |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Корфу |  Великден 2024 - Гърция |  Великден 2024 - Корфу

Избрани оферти