Следете най-изгодните оферти за пътуване тук!

Великден на остров Корфу с автобус - 3 нощувки - All Inclusive - Нощен преход

Дати и цена
Цената включва
лицензиран автобусен транспорт

3 нощувки в избраният от вас хотел на съответната база

водач от фирмата по време на цялото пътуване

Посещение на Карнавалното шествие в Керкира

медицинска застраховка Армеец на стойност 5 000 евро

фериботни билети

Инфо пакет
Цената не включва
Екскурзия до Палеокастрица , двореца Ахилеон(включен билет)– 15 евро ( минимум 20желаещи)

Застраховка "Отмяна на пътуване".

Традиционен Великденски обяд (задължително се заплаща при резервация)- 25лв за възрастен/ 15лв за дете
ВЕЛИКДЕН на остров КОРФУ, Гърция - ALL INCLUSIVE и посещение на шествието в КЕРКИРА

Хотел MESSONGHI BEACH - 3 *

Нощен преход на отиване.

5 дни/3 нощувки

ДАТА: 13.04.2017 - 17.04.2017 г.

ЦЕНИ:
Цена на човек в двойна стая: 421 лв.
3ти възрастен в двойна стая: 356 лв.
1-во дете от 6 до 14 г.: 188 лв.
2-ро дете от 2 до 14 г.: 292 лв.
Цена за единична стая: 528 лв.

--------------------------------------------------------------

СПЕЦИАЛНА ОФЕРТА - ОТСТЪПКА 40 ЛЕВА за възрастен / 20 ЛЕВА за дете ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ С ПЪЛНО ПЛАЩАНЕ ПРИ СКЛЮЧВАНЕ НА ДОГОВОР !

-------------------------------------------------------------

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


===================================================

ПРОГРАМА

1 ДЕН
Отпътуване от София в 23.00 ч. Трансфер по маршрут СофияСолунЙоанина - Игуменица.

2 ДЕН
Пристигане Игуменица рано сутринта и преминаване с Ферибот на остров Корфу. Около обед настаняване в хотела. Обяд. Свободо време. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН
Закуска. all inclusive.

По желание: Допълнителна екскурзия до Палеокастрица и Ахилеон - Емблематични за острова места който не трябва да пропускате. Палеокастрица е едно от най-красивите места на остров Корфу. Легендите са много - едни разказват че това крайбрежие е било любимо скривалище на пирати а други, че това е било мястото на двореца на крал Алкинос. В днешно време там е разположен Византийския манастир на Панагия, който ще посетим. Дворецът „ Ахилион” – лятната резиденция на Австрийската императрица Сиси, полуостров Канони с емблематичната гледка към Мишия остров, Разглеждане на местността. Свободно време. Вечеря. Възможност за посещение на великденската литургия в града. Нощувка.


4 ДЕН
Закуска. all inclusive

По желание: Посещение на Керкира , Мишия остров и Канони. Пешеходна обиколка на старата централна градска част, старата и новата крепост, църквата "Св. Спиридон" и Кметството. Възможност да се видите традиционното шествие за Великден, с което Корфу е известен. Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.


5 ДЕН
Сутринта отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.


==================================================


ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ КОРФУ?

Остров Корфу (Керкира) е една от най-популярните туристически дестинации в света. Поради изключително богатото си културно-историческо наследство и неповторима природа още от древни времена е наричан „Смарагдовия остров”, „Вечно зеления остров”, Острова на Нимфите”, „Дамата на Йонийско море” и др.

Истината е, че острова e не само красив и романтичен, той е просто уникален и незабравим. Веднъж посетили го, със сигурност ще се връщате отново и отново...

Великден в Корфу се смята за най-пищното празненство в Гърция. Хиляди туристи (чужди и гръцки) се събират всяка година, за да отбележат това уникално събитие, комбинация от богатата история на Корфу и традиционните религиозни обичаи.


Как се празнува Великден на остров Корфу?

Велики петък – Сутрешната процесия започва рано сутрин, като се носи изображение на тялото на Исус (епитафия). В 16ч. следобед по-голяма епитафия (процесия) тръгва от църквата Св. Георги (в Старата крепост). Тя продължава до вечерта, когато всяка църква в града с изключение на църквата Св.Спиридон започва своя епитафия акомпанирана от един от съставите. В 21 ч. вечерта започва последната и най-великолепна епитафия. Тя тръгва от църквата “Metropolitan”. Филхармониите изпълняват траурни мелодии като Адажио на Албинони. Хорът на църквата, акомпаниран от представители на гимназиите и момчетата скаути маршируват заедно на тази процесия.

Велика събота – Денят започва в църквата Св.Мария, където се симулира истинско земетресение в 6 ч. сутринта. Това представлява земетресението описано в Библията след Възкръсването на Исус. В 9 ч. тръгва епитафията от църквата Св.Спиридон в центъра на стария град Корфу. През 1574 г. венецианците забранили на хората на Корфу да провеждат тази процесия на Разпети петък. Ето защо тя продължава да се провежда в събота. Пищното шествие се движи ритмично в такт с музиката на трите филхармонии. Първата филхармония, Старата филхармония (1840г.) тръгва от старата градска зала и свири Хамлет на италианския композитор Факио. Втората филхармония, филхармонията на Манджарос (1890 г.) свири Galde la Crime (Горещи сълзи) на Мичели и последната филхармония, филхармонията на Каподистриас (1980г.) свири Heroika на Бетовен.

До 11 ч. сутринта тълпата чака така нареченото Първо Възкресение. Когато литургията свърши в „Метрополис” (основната катедрала), започва да бият камбаните на всички църкви в града и на острова. Докато камбаните бият, хиляди керамични съдове пълни с вода се хвърлят от балконите, които гледат към улиците на стария град. Тази традиция произлиза от пасаж в Библията. Късно вечерта, в 21 ч. всички се събират на големия площад, където се провежда Свещената литургия. Всеки държи свещ запалена от свещения пламък. До края на Литургията всички на площада имат горящи свещи. Нещо повече, всяка къща в Стария град има дузина горящи свещи на балкона. Това създава една уникална и незабравима атмосфера в града. Точно в полунощ настъпва Второто Въкресение и веднага щом свещеника каже „Кристос анести” (Христос Възкресе) се запалва голям, великолепен огън на открито. Всички се здрависват и си пожелават Весел Великден един на друг.

Според традицията всяко семейство трябва да свари яйца и да ги боядиса в червено (също произхожда от Библията). Всеки член на семейството си има свое яйце и се опитва да счупи яйцата на останалите членове на семейството. Този, чието яйце счупи всички останали яйца без самото то да се счупи, ще има добър късмет през цялата година.

Неделя – В 7 ч. сутринта цялото паство на всички църкви в град Корфу излизат на улиците със символ на Възкресението, заедно с ученици, филхармонии и хорове. Следобед Флотата в Новата крепост черпи с мезе (различни месни специалитети) съгласно традицията докато танцови групи изнасят представление. Този ден е последният от 40-те дни на пост и затова в неделя следобед всяко гръцко семейство пече цяло агне е си устройва голямо угощение за да отпразнува Христовото възкресение.

-----------------------------------------------------------------

Забележка

в случай че участвате в допълнителни екскурзии, обядът ще бъде предоставен като сух пакет.
Корфу
Транспорт - Корфу Заведения - Корфу Хотели - Корфу Пазаруване - Корфу Събития - Корфу Забележителности - Корфу
Корфу за начинаещи - един от най-зелените гръцки острови
Великден на остров Корфу
Девет дни плаване с яхта в Егейско море (пътепис, част 2)