Начало / Екскурзии / Екскурзии - Лефкада

Великден на остров Лефкада

Номер на оферта

/

211526

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания -3*/4*
три нощувки със закуски и две вечери в хотел 3* на о-в Лефкада
празничен обяд в ресторанта на хотела
посещение на гр. Янина
посещение на манастирския комплекс – античен град Никополис
екскурзоводско обслужване по пътя
пътни и гранични такси.

Цената не включва

Цената НЕ включва:
вход на музея за античния град: по 4 €
целодневен круиз 7 Йонийски острова с корабче до островите Кефалония, Итака, Меганиси, Скорпиос, Скорпиди, Спарти и Мадури при минимум 20 туриста: 30€
автобусна обзорна екскурзия на Лефкада: 5 €
доплащане за гръцка бузуки - таверна с жива музика: 30 €
доплащане за единична стая – 40.00 лв. на вечер.

Програма на пътуването

ПРОГРАМА:

1 ДЕН - 02.00 ч. Отпътуване от Бургас от ул.”Демокрация”, спирката на трета поликлиника - София- ГКПП Солун - Превеза - о-в Лефкада. Спирка в град Янина - живописната столица на областта Епир, романтично разположена на бреговете на езерото Памвотис. В езерото Памвотида се намира остров Ниси (острова, на който е избягал Али Паша за да се спаси от византийците, там е заловен и обезглавен) – има обиколна алея, която ви дава възможност да обиколите целия остров. До Ниси се стига с лодка, която е част от обществения транспорт. По средата му има цитадела (там е обсаден Али Паша). Специалитетът на острова са жабешките бутчета. По средата на града в замъка на Али Паша в Йоанина се намира джамията на Али Паша – в момента там се помещава общинския исторически музей, в който се съхраняват много произведения на народното изкуство, оръжия и мечове от периода на Османската окупация на областта. Йоанина е известна и със сребърните си изделия . Пристигане вечерта на о-в Лефкада, един от седемте Йонийски острова, до който се стига чрез специално изграден тунел под морето (с обща дължина 1570 м). Островът е известен с едни от най-красивите плажове и обагрени в синьо-зелено кристално чисти морски води. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН - Закуска. 08:30 ч. Свободно време или по желание и предварителна заявка - отпътуване за Нидри за еднодневен круиз с корабче (с включен обяд на кораба): посещават най-красивият плаж на острова - Порто Кацики, с възможност за скачане и плуване в Йонийско море; о-в Кефалония-най-големият от групата Йонийски острови- посещение на най-северното му пристанищно градче Фискардо и свободно време за почивка и обяд в някоя от многобройните таверни; остров Итака - разходка в едноименния град на острова на Одисей; пещерите на остров Меганиси и по възможност навлизане в пещерата Папаниколи за снимки, където по време на Втората Световна война адмирал Латридис крие подводницата си; трите острова на семейство Онасис - Скорпиос, Спарти и Скорпиди; остров Мадури - където е роден и творил големият гръцки автор Аристотелис Валаоритис, известен със своята вечнозелена растителност. По желание - посещение на бузуки-таверна с жива музика и вечеря – срещу допълнително заплащане. Нощувка.

3 ДЕН - Закуска. 09:00 ч. Свободно време или по желание и предварителна заявка - Посещение на близкия манастир "Панагия Фанеромени", където има музей на църковното изкуство и който е най-важният религиозен център на острова, построен през 1634 г. върху руините на древен храм, посветен на богинята Артемида. Фотопауза на плажа Катизма и посещение н аградчето Агиос Никитос. Пешеходна разходка в столицата Лефкада - Централният площад; църквата "Св. Спиридон", построена през 1685 г. от венецианците; Кметството; църквата "Св. Мина" и Катедралата. Подобно на Венеция, градът има свой дървен «Мост на въздишките или на влюбените». Свободно време с възможност за посещение на Археологическия музей, Музея на фолклора и Музея на грамофоните, както и за включване към традиционите тържествана централния плрощад. Празничен обяд в ресторанат на хотела със жива музика. Нощувка.

4 ДЕН - Закуска. 08:00 ч. Отпътуване за България. По пътя спирка на античния град Никополис– най-важният град в областта до 18-19 век. Той е основан от Октавиан Август 1-ият Римски Император след победата му над Марк Антоний и Клеопатра. Парга– прекрасен курорт на Йонийското крайбрежие, разположен на два изключително красиви залива и с много богата история. Пристигане в Бургас късно вечерта.

Допълнителна информация:
Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите;
Доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване;
Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 35 пълноплащащи туриста;
Гърция: - парична единица - евро; няма допълнителни визови и санитарни изисквания

Допълнителна информация

Отстъпки:
Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с един възрастен: отстъпка – 5 % от цената
Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с двама възрастни: отстъпка – 10 % от цената

ПОПИТАЙТЕ НИ ЗА АКТУАЛНИТЕ ОТСТЪПКИ!!!
Ранно записване до 31.12.2017 !!!

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Лефкада |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Лефкада |  Великден 2024 - Гърция |  Великден 2024 - Лефкада

Избрани оферти