Начало / Екскурзии / Екскурзии - Лефкада

Великден на остров Лефкада

Номер на оферта

/

215048

Дати & цени

Цената включва

v Транспорт с лицензиран автобус 3*;
v 3 нощувки със закуски на блок маса в хотел „Lefkas“ 3+*
v 2 стандартни вечери без напитки в ресторанта на хотела;
v Празничен Великденски обяд без напитки в ресторанта на хотела;
v Пешеходна обиколка на град Парга;
v Медицинска застраховка с асистънс;
v Екскурзовод/ водач от фирмата организатор.

Цената не включва

v Допълнителна екскурзия до манастира „Панагия Фанеромени“ - 10 евро при (минимум 20 пълно плащащи);
v Целодневен круиз 7-те Йонийски острова с включен обяд на кораба – 33 евро възрастен / 19 евро дете (минимум 20 пълно плащащи) заплаща се от България
v Доплащане за застраховка на лица от 65 г до 70 – 2 лв ; от 70 до 75 г – 4 лв ; над 75 г – 8 лв

Програма на пътуването

Великден на остров Лефкада
/АВТОБУСНА ПРОГРАМА/

СОФИЯ - КУЛАТА - СОЛУН - КОЗАНИ - ЙОАНИНА - ПРЕВЕЗА - о-в ЛЕФКАДА - СОФИЯ
Периоди: 06 - 09.04.2018г.
4 дни/ 3 нощувки
Цена: 420,00 лв.

1-ви ден - София - Лефкада
Отпътуване от София в 06:30 ч., от храм-паметник "Св. Александър Невски", по маршрут София - Йоанина – Превеза – остров Лефкада (670 км - магистрален път). Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.
2-ти ден - остров Лефкада - круиз Йонийски острови
Закуска. Свободно време за почивка, разходки или по желание и срещу допълнително заплащане, можете да се насладите на морска разходка с куизен кораб.
В 09,15 часа ще се отправим към пристанището Нидри, откъдето започва нашето морско приключение. Първата ни спирка е „визитната картичка“ на острова - плаж „Порто Кацики“. Време за снимки и отплаваме към следващата ни спирка - остров Итака, родният дом на Одисей. Ще слезем на острова за разходка. Продължаваме към остров Кефалония – най-големият остров от групата Йонийски острови, където ще имаме време за разходка в пристанищното селище Фискардо. Оттук тръгваме обратно към остров Лефкада, като по пътя си ще минем покрай остров Меганиси, където ще видим пещерата на Папа Николис и за финал, преди да акостираме ще се запознаем с приказната история на остров Скорпио – частен остров, до скоро собственост на фамилията Онасис, а от 2013 г. е собственост на дъщерята на руският милиардер Риболовлев. Пристигане на пристанище Нидри. Прибиране в хотела, свободно време. Вечеря. Преди полунощ посещение на Празнична Великденска Литургия. Нощувка.
3-ти ден - остров Лефкада – манастир „Панагия Фанеромени” и Западно крайбрежие с плажове Катизма, Агио Никитас и Милос
Закуска. Свободно време за почивка или по желание и срещу допълнително заплащане полудневна екскурзия до манастира „Панагия Фанеромени” - закрилница на остров Лефкада.
В 10:00 часа отпътуваме от хотела към хълма, разположен над столицата, където ще посетим манастира „Панагия Фанеромени”, в селцето Фрини. Според легендите на това място в древността е имало мраморен храм, посветен на Артемида. По-късно, когато тук идват първите християни храмът е бил разрушен и местните построяват църква която посветили на Богородица. Друга легедна допълва историята на манастира. Иконописецът се подготвял да рисува икона на Богородица и когато погледнал към платното видял, че тя вече е нарисувана, а той трябвало само да я оцвети, от тук идва и името и „фанеромени“- разкрита. Иконата, която днес се намира в манастира е копие на оригиналната, но местните считат, че тя носи същата сила. Свободно време за красиви панорамни снимки на столицата и нейните околности. Екскурзията ни продължава по западното крайбрежие на острова, щедро дарено от природата с прекрасни пясъчни плажове, контрастиращи с лазурното синьо море. Ще се насладите на великолепни гледки към плажовете Катисма, Милос и Агиос Николаос.
Връщане в хотела, където ни очаква Празничен Великденски обяд с традиционно Великденско меню: печено агнешко, кукуреци и фрикадели – специфично месно ястие за остров Лефкада. Нощувка.
4-ти ден - остров Лефкада - Парга - София
Закуска. Напускане на хотела и отпътуване за Парга, наричан още Йонийската принцеса. Къщите са колорирани в ярки цветове, пръснати амфитеатрално по склона над естествения залив. Заобиколен от маслинови и портокалови горички, макар разположен на континенталната част, града притежава атмосферата на остров. Свободно време за разходка (около 1 час). Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключен застрахователен договор по чл. 99 от ЗТ с № 03700100001113/12.12.2016 „ЗД Евроинс” АД
Туристическа агенция "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,50% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и възрастта на туриста. Застраховката се сключва в деня на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).
44

Допълнителна информация

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ :
v Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 20 дни преди датата на отпътуване.
v Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи.
v Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.
v Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания.

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Лефкада |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Лефкада |  Великден 2024 - Гърция |  Великден 2024 - Лефкада

Избрани оферти