Оферта номер: 228955

Великден на остров Тасос

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Тасос и Екскурзии в Гърция.

Дати и цена
Цената включва
-Транспорт с луксозен автобус, лицензиран за международни превози;
-3 нощувки с 3 закуски в хотел 2*/3* на остров Тасос;
2 вечери;
-Празничен Великденски обяд;
-Посещение на тържествена Великденска литургия;
-Пешеходна разходка в Кавала;
-Фото-пауза при Църквата на Лидия - бонус от ТУРИСТИЧЕСКАТА АГЕНЦИЯ
-Фериботни такси и билети;
-Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит на отговорност 5000 евро към ЗАД "Армеец" (с -доплащане за лица над 70 г.);
Представител на фирмата по време на пътуването.
=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Сливен бензиностанция Еко - Дамарски мост 04:00 часа
259 лв.

Нова Загора спирка кръгово 04:30 часа
259 лв.

Стара Загора паркинг жп гара 05:30 часа
259 лв.

ПЪРВИ ДЕН:
26.04.2019 г.

Отпътуване от съответния град за Великденската Ви почивка на най-зеления гръцки остров Тасос. Около обяд пристигаме в град Кавала, наречен “Синият диамант на Гърция”. Градът е създаден през VІІІ-VІІ в. пр.Хр. и първоначално името му е Неаполис, а по-късно е прекръстен на Христуполи (град на Христос) в чест на апостол Павел. Ще направим пешеходна разходка и ще разгледаме забележителностите - символа на града акведукта „Камерас”, който с колосалните си размери прекосява Стария град; ще видим крепостната стена, разположена на най-високото място; великолепната църква „Св. Богородица“; пристанището в Кавала, изиграло важна роля в развитието на града от древни времена до днес. Свободно време.
Отпътуваме за Керамоти, откъдето с ферибот ще отплаваме за о-в Тасос. Пристигаме на острова. Настаняване в хотелa. Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:
27.04.2019 г.

Закуска. На втория ден от Вашата почивка ще можете да направите (срещу допълнително заплащане). Ще посетим женския манастир „Св. Архангел Михаил“, кацнал върху страховити скали. Според легендата, светата обител е основана от монаха Лука, след като сънувал архангел, който ударил скалата и от там потекла лековита вода и заповядал на това място да се съгради манастир., който е една от най-интересните забележителности на острова. Намира Ще видим и Залива на русалките се до малкото рибарско селище Алики, което е скътано между два залива, единият от които носи романтичното име Залива на русалките. Ще спрем и при работилницата и магазин за златна и сребърна бижутерия „Ирис”.
Продължаваме с разходка из столицата Лименас. Разположен в подножието на няколко хълма, градът предлага на своите посетители да видят руините от древния площад – агора, светилищата на Зевс, Посейдон, Артемида и Дионис, малкия амфитеатър. В старата част на столицата уличките са малки и тесни, с характерна атмосфера и дух, които ще ви очароват. А освен пристанището за фериботи, има и търговско пристанище, до което се стига по крайбрежната алея.
Свободно време.
Връщане в хотела. Вечеря.
БОНУС - посещение на Тържествена Великденска литургия в най-близката църква.
Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
28.04.2019 г.

ЧЕСТИТО ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО!

Закуска. Свободно време или възможност да съберете още впечатления от Вашата почивка на Тасос – екскурзия из старата столицата Панагия (срещу допълнително заплащане). Древните криволичещи улички на стария град ще ни отведат стотици години назад във времето сред белоснежни къщи с каменни покриви и характерни балкони. Ще видим църквата „Панагия“, в която се съхраняват уникални икони от XIV – XVII век, стари монети и личното знаме на крал Ричард Лъвското сърце от времето на Кръстоносните походи.
Ще посетим и старинна рафинерия на потомствени производители на зехтин, където ще присъстваме на презентация на производството и ще имаме възможност да си купим от известните с качеството и вкуса си студено пресован зехтин и местни маслини – задължително ги пробвайте, докато сте на почивка на Тасос.
Връщане в хотела. Празничен Великденски обяд с агнешко.
Вечерта - посещение на традиционна таверна (по желание). Очаква ви невероятен купон с изпълнения на живо на гръцки певци и много счупени чинии.
Връщане в хотела. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:
29.04.2019 г.

Закуска. Свободно време. На обяд освобождаваме хотела. Пристигаме с ферибот в Керамоти и отпътуваме за България.
По пътя - БОНУС от ТА : фото-пауза при Църквата на Лидия. Храмът „Баптистерий на света Лидия“ е посветен на първата европейка, кръстена от апостол Павел, след пристигането му в Кавала и е издигнат на мястото, където се е състояло светото тайнство.
Пристигане в България късно вечерта.
=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================
Тасос
Транспорт - Тасос Заведения - Тасос Хотели - Тасос Пазаруване - Тасос Събития - Тасос Забележителности - Тасос
7 необикновени причини да посетиш остров Тасос
Девет дни плаване с яхта в Егейско море (пътепис, част 1)
Остров Тасос – почивка като боговете