Начало / Екскурзии / Екскурзии - Дуръс

Великден в Албания - хотел Brilliant 5*

Номер на оферта

/

228849

Дати & цени

Цената включва

*Транспорт с лицензиран автобус за международни превози;
*3 нощувки със закуска и вечеря в хотел Brilliant 5*;
*Кратък престой в Струга;
*Кратък престой в Охрид;
*Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро;
*Пътни такси;
*Водач на групата от България.

Цената не включва

*Разходи от личен характер;
*Хранения неупоменати в програмата;
*Екскурзия до Круя, Тирана и Дуръс - 30 лева на човек. Цената включва транспорт и екскурзоводско обслужване от местен екскурзовод на руски или английски език и превод на български от водача на групата; входни такси не са включени в тази цена. Заявява се и се заплаща предварително от България, осъществява се при минимум 20 желаещи.
*Екскурзия до Берат и Арденица - 30 лева на човек. Цената включва транспорт и екскурзоводско обслужване от местен екскурзовод на руски или английски език и превод на български от водача на групата; входни такси не са включени в тази цена. Заявява се и се заплаща предварително от България, осъществява се при минимум 20 желаещи.
*Входни такси на посещаваните обекти;
*Застраховка „Отмяна на пътуването” с Евроинс – около 2,5% от пакетната цена. За повече информация, моля обърнете се към наш представител;
*Доплащане за застраховка за лица от 65 до 80 години – 5 лева;

Програма на пътуването

Великден в Албания - хотел Brilliant 5*

Цена на човек в двойна стая:

26.04 - 29.04.2019 - 340 лв.

Ранно записване до 28.02.2019г.

==============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==============================================================

Информация за хотела:

Местоположение: Brilliant е луксозен 5-звезден хотел, намиращ се на 12 км от Дуръс и предлагащ луксозни съоръжения, стаи с красива декорация, ресторанти и барове.
В хотела: На разположение на гостите има частен плаж и сезонен открит плувен басейн. Има и ресторант. Сутрин се сервира закуска на шведска маса.
Стаи: Стаите в Brilliant Hotel & SPA предлагат безплатен WiFi, климатик, електрическа кана, баня, някои стаи имат и тераса.

================================================================

Програма:

1-ви ден 26.04.2019 - Пловдив - София - Дуръс
Отпътуване от Пловдив в 04:00 часа, от София в 06:00 часа за Македония. Около обяд кратка почивка за обяд в град Струга. Привечер пристигане и настаняване в хотел Brilliant 5* в района на град Дуръс. Вечеря и нощувка.

2-ри ден 27.04.2019
Закуска. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане от 30 лева на човек - екскурзия до Дуръс, Тирана и Круя. (Цената включва транспорт и екскурзоводско обслужване от местен екскурзовод на руски или английски език и превод на български от водача на групата; входни такси не са включени в тази цена. Заявява се и се заплаща предварително от България, осъществява се при минимум 20 желаещи.).
Отпътуване за град Круя - родният град на националния герой Скендербег. Възможност за посещение на Средновековната Крепост, музея на Скендербег и Стария базар. Заминаване за албанската столица Тирана. Като град, Тирана съществува от ХVІІ век, а столица на страната е от 1920 година. Това е най-големият град в Албания, който няма забележителностите на големите европейски столици, но пък има свой колорит. Площадът с паметника на националния герой Скендербег, джамията Етем бей от ХVІІ век, с великолепни стенописи, Пирамидата, замислена като музей на бившия комунистически диктатор Енвер Ходжа, Националния исторически музей, Двореца на президента, бункерът - едно от 700-те хиляди укрития от потенциална ядрена атака, приумица на стария режим, и още ред други „активи” от по-новата история на страната очертават съдържанието на сити тура в Тирана. Наред разбира се с новите лъскави сгради на банки, офиси, хотели и на първия местен небостъргач. Отпътуване за пристанищния град Дуръс - някогашната българска крепост Драч. Пешеходна разходка в града, с възможност за разглеждане на Античния Амфитеатър, Венецианската кула, Централния площад с фонтаните и Голямата джамия. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

3-ти ден 28.04.2019
Закуска. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане от 30 лева на човек - екскурзия до светините на православното християнство в Албания - манастира „Рождество Богородично” в Арденица и град Берат. (Цената включва транспорт и екскурзоводско обслужване от местен екскурзовод на руски или английски език и превод на български от водача на групата; входни такси не са включени в тази цена. Заявява се и се заплаща предварително от България, осъществява се при минимум 20 желаещи.).
Манастирът е съществувал още от ХІІІ век и пази уникални стенописи от майстори-зографи, сред които вълнуващи са образите на светите Седмочисленици, дарили на славянството най-ценното - писмеността. Посещение на древния град Берат, съхранил християнството през вековете. Градът е включен в списъка Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Разглеждане на Стария град с величествените крепостни стени, запазили многобройните църкви в сърцето на града. Разходка из тесните улички с характерните сгради с широки фасади и големи прозорци, наподобяващи възрожденската ни архитектура от XIX век.
А самото градче, с българската крепост на един от хълмовете, е нещо като нашето Велико Търново - с накацалите амфитеатрално бели къщи с големи прозорци. Завръщане в Дуръс. Вечеря и нощувка.

4-ти ден 29.04.2019
Закуска. Отпътуване за България. Около обяд пристигане в Охрид. Свободно време за обяд, кафе и разходка в централната част на този забележителен град разположен на брега на Охридското езеро, включен в Списъка на ЮНЕСКО за световно културно и природно наследство. Пристигане в България късно вечерта.

================================================================

Забележки:

*Минимален брой участници за осъществяване на екскурзията: 40
*Срок за уведомяване за ненабран минимум: 7 дни преди датата на отпътуване
*В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение.

Условия за плащане:
*Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 30% от стойността на пакета и сключен договор за организирано пътуване.
*Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 12.04.2019

Необходими документи:
*За пътуването е необходима валидна лична карта.
*За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариално заверена декларация от единия или двамата родители!

Такса прекратяване:
*ако прекратяването е до 30 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване;
*ако прекратяването е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
*ако прекратяването е от 14 до 7 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
*ако прекратяването е под 7 преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;

Допълнителна информация:
*Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
*Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „Отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия. Сключва се до 3 работни дни от датата на подписване на договора за организирано пътуване, при условие, че е извършено първо плащане по договора. Стойността на застраховка "Отмяна на пътуване" зависи от цената на закупения пакет, възрастта на туриста и срока за анулация.
*Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.
*Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗАД „Армеец“, ЗД „Евроинс АД” или „Мондиал асистънс“.
*Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100001805/20.12.2018 на "ЗД ЕВРОИНС", гр.София, бул. "Христофор Колумб" 43

==============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==============================================================

Тагове

Оферти - Албания |  Оферти - Дуръс |  Екскурзии - Албания |  Екскурзии - Дуръс |  Великден 2024 - Албания |  Великден 2024 - Дуръс

Избрани оферти