Начало / Екскурзии / Екскурзии - Дуръс

Великден в Албания и Македония

Номер на оферта

/

189199

Дати & цени

Цената включва

* Транспорт с комфортен автобус
* Пътни такси и билети
* Екскурзовод от България
* Местни екскурзоводи
* 2 нощувки със закуски и вечери в гр. Дуръс /Албания в хотел 4 *
* 2 нощувки със закуски в гр. Охрид /Македония в хотел 3*
* Пешеходна екскурзия в стария гр. Охрид с местен екскурзовод
* Екскурзия до манастира Св. Наум с местен екскурзовод
* Екскурзия Билянини извори с местен екскурзовод
* Екскурзия в Скопие

Цената не включва

*Целодневна екскурзия с екскурзовод : Дуръс, Круя,Тирана – 10 евро при записали се минимален брой туристи – 25 .
*Разходка с кораб по езерото в Охрид – 8 евро при минимален брой туристи – 25
* Медицинска застраховка 5,00 лв. за целия период, за лица над 65г. – 8,00 лв.
* Две вечери едната от които с жива музика в Охрид – 24,00лв.

Програма на пътуването

ВЕЛИКДЕН В АЛБАНИЯ / ДУРЪС - ОХРИД - МАКЕДОНИЯ 2017 г.
дата:
13.04.17г. – 17.04.17г. – ВЕЛИКДЕН
5 дни / 4 нощувки
ЦЕНА: 290.00лв.
1 ден. 13.04.17г. - София - Гюешево - Македония- Албания - Елбасан - Дуръс - 560 км.
Сутринта в 06:30 ч. отпътуване от София, Руски Паметник за Албания през Р. Македония . Преминаване на ГПП Гюешево . Пътуване по най-известния военен древен път Виа Егнация. Построен от римляните през 145 г.пр.н.е.днес преминава през Македония , Албания, Гърция, като стига до самия бряг на Егейско и Мраморно море .В древността свързва Дирахиум (Дуръс) с Лихнидос (Охрид), Тесалоника (Солун) с Адрианопол (Одрин) и достига до Константинопол (Истанбул).Този път е наречен от римляните Masio Scampa.
Привечер пристигане на Адриатическото крайбрежие на Албания - град Дуръс, известен в българската история с името Драч . Настаняване в хотел 4*. Вечеря. Нощувка.
2 ден .14.04.2017г. - Дуръс - Круя - Тирана - Дуръс
Закуска. Туристическа програма по желание: Цена: 20.00 лв. /минимум 25 човека/ - целодневна екскурзия с местен екскурзовод, която включва:
Пешеходна обиколка на ДуръсДуръс е най-древният град в Албания. Градът предлага за всеки турист по нещо - 10 километра плажове, музеи, галерии, останки от древни забележителности. Дуръс е познат още като Драч в славянските страни, е вторият по големина град в Албания. Намира се на крайбрежието и тук можете да видите най-голямото пристанище в Албания. По време на Втората световна война Дуръс е столица. Изключително популярен през всички сезони заради разнообразието от забележителности, Дуръс е един от най-посещаваните курорти на Албания. Пешеходно ще разгледаме : Венецианската кула, Римския амфитеатър от II век за 20 000 зрители/ кандидатства за списъка на UNESCO/, главното пристанище на Албания, крайморския булевард с палмите подарък за Енвер Ходжа от Фидел Кастро.
Екскурзия до Круя . Круя е град в северната част на централна Албания, намиращ се само на 20 км. от столицата Тирана. Населението е около 20 000 души.
Градът, чието име означава пролет, е известен като роден за националния герой на Албания Скендербег, живял в началото на XV в. Емблематичен за Круя е замъкът-крепост, който през Средновековието е защитавал цялата област от нашествията на османските войски. Там е и музея на Скендербег, В залите му са изложени експонати, свързани с албанско-османската война, по което време крепостта е била обсаждана четири пъти.Свободно време .
Посещение на столицата на АлбанияТирана. Панорамна /с автобус/ и пешеходна обиколка на града: Джамията на Етем бей, паметника на Георги Кастриоти - Скендербег и централния площад Скендербег, сградата на Операта и Националната библиотека, Часовниковата кула - символ на града, Университета. Посещение в Православната Автокефална църква на Албания – „Възкресение”, която е третият по големина православен храм в Европа. Свободно време в столицата Тирана. Може да посетите въртящото се кафене на 14-тия етаж на Sky Tower. Завръщане в Дуръс в хотела. Вечеря. Нощувка.
3.Ден. 15.04.2017г. Закуска и отпътуване за ОхридМакедония през Елбасан. Охрид, Скопие. Пристигане в Охрид около обяд. Настаняване в хотел .След обяд пешеходна обиколка на стария град с местен екскурзовод.
Охрид е паметник на UNESCO. Очарованието на града е езерото и уникалната архитектура в Старият град разположен от двете страни на калдъръмените улички в подножието на Самуиловата крепост.
Какво може да видите: Стария град и градския площад със стария чинар и местните ресторантчета, античния театър и Самуиловата крепост. В църквата „Св. Климент и Св. Панталеймон” се намират мощите на свети Климент. Според средновековното житие на Свети Климент Охридски, през 886 година цар Борис I изпратил в Охрид светеца със задача да подготви няколко хиляди свещеника, владеещи писмен български език, за да замени един ден гръцкия език в богослужението с български.
Свободно време . Вечерта посещение на черква по случай Възкресение Христово. Нощувка .
4. Ден. 16.04.2017г. Закуска. Отпътуване Манастирът "Св. Наум". Манастирът е изграден на южния бряг на Охридското езеро върху малко плато над изворите на река Дрим, на 26 километра южно от Охрид.Манастира датира от дълбока древност. За начало на манастира се смята 9в. като негов творец е ученикът на Кирил и Методий Наум. Самият Свети Наум почива във вечния си покой, от дясната страна на манастира, където се намира неговият гроб.
Манастирът е преустрояван няколко пъти, именно заради това днес неговата архитектура е толкова уникална.
След разглеждане на манастира свободно време за обяд или разходка с лодка по реката Черни Дрим.
След обяд прибиране към Охрид и посещение на Билянини извори.По желание можем да направим обиколка по Охридското езеро с кораб срещу допълнително заплащане.Вечерта посещение на местен ресторант с жива музика срещу допълнително заплащане .Нощувка . Закуска .
5. Ден .17.04.2017г. Закуска и отпътуване към столицата на МакедонияСкопие .Градът се намира на около 3 часа от София и това го превръща в добър избор за еднодневна екскурзия. Скопие е разположен на двата бряга на река Вардар. Районът наоколо е силно сеизмичен. Това е града популярен с много те си паметници . Центъра на града е буквално засипан с паметници на различни исторически личности .
Ние ще имаме възможността да разгледаме : Скоплското Кале, църквата Св. Спас с гроба на Гоце Делчев, ще минем по старата Скопска чаршия, която е емблема за града, старият мост над река Вардар. Ще видите Милениумския кръст на планината Водно и ще посетим черквата Св.Св.Кирил и Методий. Свободно време за обяд. След обяда отпътуване за България.

Допълнителна информация

- Дете от 2 г. до 12 г., настанено с двама възрастни в стая – 10 % отстъпка от пакетната цена .

Тагове

Оферти - Албания |  Оферти - Дуръс |  Екскурзии - Албания |  Екскурзии - Дуръс |  Великден 2024 - Албания |  Великден 2024 - Дуръс

Избрани оферти