Начало / Екскурзии / Екскурзии - Барселона

Великден в Барселона, Френска ривиера и Прованс

Номер на оферта

/

215697

Дати & цени

Цената включва

транспорт с автобус, 9 нощувки със закуски (1 в района на Любляна, 1 в района на Милано, 2 района на Кан, 1 в района на Перпинян, 3 в района на Барселона и 1 в района на Лидо ди Йезоло в хотели **/***), екскурзоводско обслужване по целия маршрут, медицинска застраховка

Цената не включва

входните такси на посещаваните обекти (Парк „Порт Авентура” – възрастни (18-54г.) – 37 евро, младежи (12-17г.) - 28 евро, ученици (4-11г.) – 18 евро, корабче от пунта Сабиони до Венеция и обратно -18 евро.), градска такса в хотелите по маршрута – около 2.50-3.00 евро на турист на нощувка

Програма на пътуването

Милано - Монако и Монте КарлоНица - Кан- Екс ан Прованс – Марсилия -Фигерес - Барселона - парка Порт Авентура – АвиньонГенуа - Венеция
31.03-10.04.2018
1-ви ден Отпътуване от Пловдив в 05.00 ч., от София в 07.00 ч. по маршрут: СофияБелградЗагреб-Любляна. Настаняване в хотел в района на града. Нощувка.
2-ри ден Закуска. Отпътуване за Милано. Туристическа програма: Пиаца Дуомо с Катедралата и покритата галерия “Витторио Емануеле”, Пиаца делла Скала с оперния театър “Ла Скала” и паметника на Леонардо. Нощувка в района на града.
3-ти ден Закуска. Отпътуване за Френската ривиера. Разглеждане на Монако и Монте Карло с екзотичната Ботаническа градина, Океанографския музей, Катедралата, Двореца на принца и фотопауза при най–прочутото в света игрално казино. Отпътуване за Ница. По желание разходка с туристическо влакче от Променад-де-з-Англе до хълма на Стария град и време за снимки над залива. Отпътуване за Кан и фотопауза пред международния филмовия център, където ежегодно се провежда световноизвестният филмов фестивал. Настаняване в хотел в района. Нощувка.
4-ти ден Отпътуване за Екс ан Прованс - родно място на художника Пол Сезан. Градът е известен с прозвището „Град с хиляда фонтана”, заради многобройните термални извори. Разходка по авеню „Мирабо”, което следва линията на старата градска стена и разделя града на нова част и стар град. В Стария град е най-известната пивоварна „Екс–Дю Гарсонс”, (от 1792 г., любимо място на Пол Сезан, Емил Зола и Ърнест Хемингуей) и катедралата „Сен Совьор”. Отпътуване за Марсилия и кратък престой в най-големия френски пристанищен град във Франция. Разходка в квартала на Старото пристанище и Катедралата. Отпътуване за Перпинян и нощувка в района на града. Нощувка.
5-ти ден Закуска. Отпътуване за Испания – посещение на Фигерес със Стария град и театъра–музей на Салвадор Дали с най-голямата сюрреалистична експозиция в света. Отпътуване за Барселона. Автобусна обиколка на града и посещение на Катедралата „Саграда Фамилия” и парка „Гюел”, разглеждане на шедьоврите на Антонио Гауди, паметника на Колумб, площад Испания. Настаняване в хотел в района на Барселона. Нощувка.
6-ти ден Закуска. Отпътуване за увеселителния парк „Порт Авентура”- открит през 2011 г. Паркът е разделен на пет основни части, посветени на няколко географски зони - Средиземноморие, Далечния Запад, Мексико, Китай и Полинезия. Всеки свят има своя собствена архитектура, храна, забавления и забележителности. В Порт Авентура има от всичко - летящо килимче, високоскоростен катапулт, влакче на ужасите, стръмни улеи с вода, гигантска въртележка. За разлика от Дисниленд в Париж, Порт Авентура е по-подходящ за по-големи и смели деца, младежи и възрастни. Следобед връщане в Барселона и свободно време за посещение на музеи по интереси или разходка. Нощувка.
7-ми ден Закуска. Разходка до хълма Монжуик, фотопауза на Олимпийския стадион, Националния дворец– Музей на каталунското изкуство. Пешеходна разходка в Барселона, възможност за посещение на Морския музей, “Рамбла”– улицата на артистите, площад “Каталуния”. Свободно време. Нощувка.
8-ми ден Закуска. Отпътуване за Авиньон, красиво разположен по левия бряг на р. Рона. Туристическа програма: Папският дворец - една от най– големите и най – важни средновековни готически сгради в Европа, част от списъка на ЮНЕСКО за историческо наследство. Катедралата Notre Dame des Doms от XII век с мавзолея на папа Йоан XXII. Отпътуване за Кан. Нощувка в района на града.
9-ти ден Закуска. Отпътуване за Генуа. Туристическа програма в града на Христофор Колумб, Гарибалди и Паганини. Разходка по старото пристанище Порто Антико, виртуозно реставрирано от знаменития архитект Ренцо Пиано; най-големия Аквариум в Европа с 600 вида морски обитатели, подвижния асансьор Биго за наблюдение на града от птичи поглед и уникалната стъклена Биосфера– една малка тропическа градина. Отпътуване за курорта Лидо ди Йезоло. Нощувка.
10-ти ден Закуска. Отпътуване за Венеция с корабче от морската гара Пунта Сабиони. Туристическа програма в града - базиликата “Сан Марко”, Кампаниле, Двореца на Доджите, музея ”Коррер”, Часовниковата кула, Моста на въздишките и моста “Риалто”. Свободно време. Привечер връщане обратно с корабче до Пунта Сабиони. Отпътуване за България. Нощен преход.
11-ти ден Пристигане в София/ Пловдив около обяд.



Начин на плащане: 50% от пакетната цена при записване. Остатъкът трябва да бъде внесен до 30 дни преди датата на отпътуване.
Минимален брой туристи за осъществяване ня екскурзията - 40 туристи.
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи-7 дни преди датата на отпътуване!

Тагове

Оферти - Испания |  Оферти - Барселона |  Екскурзии - Испания |  Екскурзии - Барселона |  Великден 2024 - Испания |  Великден 2024 - Барселона

Избрани оферти