Начало / Екскурзии / Екскурзии - Истанбул

Великден в ИСТАНБУЛ - феерия от лалета от ВАРНА и БУРГАС, потвърдени дати!

Номер на оферта

/

220694

Дати & цени

Цената включва

- Транспорт Добрич-Варна-Бургас-Истанбул и обратно;
- 3 нощувки със закуски в съответния хотел в старата част на Истанбул;
- Посещение на българската църква „Св. Стефан“ и музея в Метоха;
- Българската екзархия и църквата „Свети Иван Рилски“
- Посещение на Вечерна Великденска литургия в българската църква “Св. Стефан“;
- Посещение на парка Емирган (EMIRGAN);
- Посещение на парка Гюлхане (Gulhane) в свободното време с водач;
- Автобусна панорамна обиколка „Непознатите европейски квартали на Истанбул”;
- Автобусна панорамна обиколка на Истанбул;
- Посещение на Виаленд и шопинг центъра (входния билет за атракционния парк се заплаща отделно)
- Лицензиран турски екскурзовод на български език;
- Карта на Истанбул;
- Групова медицинска застраховка към ЗК „Уника” с лимит 10000 евро;
- Изненади и подаръци по време на екскурзията – малки жестове към гостите ни, допринасящи за незабравимото преживяване с нас;
- Възможност за трансфер до Виаленд за целодневно посещение на увеселителния парк за семейства с деца.
- Водач-екскурзовод от агенцията.

Цената не включва

- Istanbul Aquarium – за възрастен – 20 евро; за деца до 12 г. и лица над 65 г. – 15 евро
- Посещение на небостъргача "САПФИР". Цена: 25 евро
- Екскурзия „Християнските храмове”: 20 евро на човек (трансфер, входна такса за Карие, екскурзовод)
- Султанския дворец „Долмабахче”: 30 евро (при мин. 10 човека)
- „Круиз по Босфора, Кулата на девицата и Златния рог”: 25 евро (наем кораб, входна такса за Кулата на Девицата, екскурзоводски беседи)
- Посещение на църквата Света София: 25 евро (при мин. 10 човека)
- Екскурзия до Азиатския бряг, хълма и парка Чамлъджа, и Принцовите острови: 25 евро (трансфер с автобус, двупосочен билет за ферибота до Принцовите острови, екскурзовод)
- Латинския Истанбул и Таксим: 15 евро
- Екскурзия „Турция на длан”: 15 евро
- Вечеря в рибен ресторант: 22 евро

Програма на пътуването

ИСТАНБУЛ – ВЕЛИКДЕН И ФЕЕРИЯ ОТ ЛАЛЕТА!
с отпътуване от гр.Варна и Бургас

3 нощувки със закуски

Дати:
06 април 2018 - ПОТВЪРДЕНА
12 април 2018 - ПОТВЪРДЕНА
19 април 2018 - ПОТВЪРДЕНА

ХОТЕЛИ И ЦЕНИ ПО ПРОГРАМАТА

Цена на човек в двойна стая:
Хотел Yaztur, Martinez или подобен 3 * - 225 лв.
Хотел Grand Asiyan Hotel 4* - 255 лв.


През 2018г. честваме Възкресение Христово на 8 април.
Всеки април в Истанбул се провежда
Международния фестивал на ЛАЛЕТО.
Смятаният за най-стар в света фестивал превръща града във
ФЕЕРИЯ от най-различни по вид, форма и цвят лалета.
През 2017г. бяха засадени близо 30 млн. лалета!!!
Най-големите паркове на града са потънали в разкоша на лалетата и са място за концерти, изложби и други актракции. Това време е най-подходящо за тези от вас, които вече познават основните забележителности в Истанбул и желаят да се докоснат до нещо различно.

ПРОГРАМА
1 ден, 6 април, Разпети Петък: ВарнаИстанбул + Аквариума + Вечеря в рибен ресторант
05.00 – Тръгване от Добрич; 06.00 – Тръгване от Варна; 08.30 – Тръгване от Бургас. Редовни почивки по пътя.
Пристигане в Истанбул около 14.00 часа.
Непознатите европейски квартали на Истанбул - навлизане в Истанбул по стария път Е5, минаващ през исторически селища, днес квартали на Истанбул: Чаталджа, Бююкчекмедже с моста на султан Сюлейман Великолепни, построен от великия архитект Синан, Бейликдюзю, „Българския” квартал Авджилар, Флория с крайбрежната вила на Ататюрк, Йешилкьой (Сан Стефано), Зейтинбурну.
Цена: включена в екскурзията
Посещение на Istanbul Aquarium - най-новият и най-големият в света тематичен аквариум.
Отворен е през лятото на 2011 г. Той представлява съоръжение от нова генерация, което представя чрез уникална концепция 16 различни региона в света. В различни части на аквариума можете да видите морската флора и фауна от Черно море до Тихия океан, включително да изпитате дивата природа на Амазонка с контролирана температура и изкуствен дъжд и влажност. Аквариумът допълва темите с декоративни елементи, интерактивни игри, визуални ефекти и хиляди живи морски същества в 64 аквариума с най-различни размери. http://www.istanbulakvaryum.com/
Цена: за възрастен – 20 евро; за деца до 12 г. и лица над 65 г. – 15 евро (включва трансфер, входен билет със съответните отстъпки за възраст).
Туристите, които не посещават Аквариума, разполагат със свободно време за посещение на съседния мол Aqua Florya и разходка покрай Мраморно море.
Продължаване към центъра на града.
По пътя - Автобусна опознавателна обиколка на Истанбул – големите крепостни стени, златната порта на Констанинопол, Мраморно море, изглед към Принцовите острови, азиатския бряг
Около 18.00 - Настаняване в хотела.
20.30 - Вечеря в Рибен ресторант под моста Галата.
Цена: 22 евро на човек (5 вида мезета, предястие, лаврак или ципура, десерт, вода, хляб и прекрасен изглед към Босфора)

2 ден, 7 април: Парк Емирган + Небостъргач „Сапфир” + Дворец Долмабахче + „Круиз по Босфора, Кулата на девицата и Златния рог“ + „Латинския Истанбул и Таксим”
07.00 – 08.30 - Закуска в хотела.
08.30 - Автобусна панорамна обиколка на Истанбул (продължение)
Цена: включена в екскурзията
09.30-12.00 Посещение на парка Емирган (EMIRGAN) – най-големият парк в Истанбул с много езерца, фонтани, исторически павилиони, превърнати в кафета и ресторантчета и... лалета. В този парк са засети специално за фестивала над 4 000 000 лалета от 190 вида! В парка са устроени сцена за жива музика, сувенирни магазинчета, пазар за цветя. Паркът е любимо място за пикник на истанбулци, към които можете да се присъедините и вие! Той се простира до самия бряг на Босфора, където се намира и музея SAKIP SABANCI, който представя постоянни и гостуващи изложби на художници.
Цена: включена в екскурзията
12.30-14.30 - Посещение на небостъргача "САПФИР". Отправяне към квартал Левент 4, където се намира небостъргача „САПФИР” - една от най-високите жилищни сгради в Европа и първата екологична сграда на Турция. След завършването й е в края на 2009 г., сега тя се извисява на 64 етажа. Освен жилищни имоти, комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м. На последния етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино.
Изкачване до панорамната площадка, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва от „SkyRIDE” – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците. http://www.istanbulsapphire.com/index_seyir_english.html
Цена: 25 евро на човек - транспорт по маршрута, посещение на небостъргача САПФИР – панорамната площадка с включен виртуален полет над Истанбул, пълно екскурзоводско обслужване.
или
13.30-15.00 - Посещение на султанския дворец „Долмабахче”
Невероятно красив, впечатляващ и пищен, дворецът Долмабахче (Dolmabahce palace) е една от най-впечатляващите забележителности на града, строен през последните години на Османската империя.
Цена: 30 евро на човек – входна такса, трансфер и екскурзоводска беседа.
15.30-18.00 „Круиз по Босфора, Кулата на девицата и Златния рог” - прекрасна морска разходка по един от най-живописните проливи в света и слизане на най-романтичния символ на Истанбул.
Навлизане в Босфора, плаване покрай исторически квартали, Долмабахче, Бешикташ, Ортакьой, минаване под първия междуконтинентален мост, Арнавуткьой, Бебек.
Отплаване назад по азиатския бряг покрай наниз от исторически вили, пристани на романтични квартали, джамии, църкви и синагоги, подчертаващи богата палитра от етноси и религии, живеещи в мир и задруга...
„Епилог” на морската разходка е слизане на Кулата на девицата (Къз кулеси), един от най-романтичните и загaдъчни обекти на Истанбул. Части от нея датират от времето на Фатих Завоевателя, султан Махмут II придава днешния и облик. Тук върху мраморната плоча се намира неговия герб от 1832г.. В широката част на сградата има историческо водохранилище. Изпълнявала различни функции през времето, днес Кулата с морския си фар продължава да показва пътя на корабите. Свободно време за чай и кафе, поднесени с чудни легенди.
Екскурзията завършва с вълнуваща разходка с кораб по Златния рог – мястото, което през средновековието гърци, евреи и арменци превръщат в най-богатата част на Истанбул.
Връщане на сушата.
Цена: 25 евро на човек – транспорт с автобус и кораб с микрофонна уредба, входна такса за Кулата на Девицата, екскурзовод по време на цялата екскурзия.
20.00 Латинския Истанбул и Таксим
Нощна автобусна обиколка в града, комбинирана с пешеходна разходка в Бейоглу, площад Таксим и улица Истиклал – сърцето на Латинския Истанбул. Разкази за историческите сгради по улицата. Пътуване с историческата железница Тунел от 1875г. – третата най-стара жп линия в света.
Цена: 15 евро на човек – нощна автобусна разходка, пешеходна разходка по Истиклал, билети за трамвай и историческия Тунел, екскурзоводски беседи
Връщане в хотела.
23.00 Посещение на нощната Великденска литургия в българската желязна църква “Св.Стефан“.
Цена: включена в пакетната цена
Нощувка.

3 ден, 8 април, ВЕЛИКДЕН: Площад „Султанахмет” + парк Гюлхане + „Света София” + „Истанбул на два континента с хълма Чамлъджа”
07.00 – 08.45 - Закуска в хотела.
08.45 Отпътуване на цялата група.
Посещение на българската църква „Св. Стефан“ и музея в Метоха.
Една от светините за всички българи – желязната църква отново грее в пълния си блясък на брега на Златния рог! Обявена за най-красивият немюсюлмански религиозен храм в цяла Турция, църквата ще ни посрещне така, както точно преди 120г. екзарх Йосиф I благославя и посреща първите поклонници. Разглеждане и на богатата музейна експозиция, посветена на българските възрожденци, тяхното дело и живот. Тя е устроена в реставрирания Метох срещу църквата.
Цена: включена в пакетната цена
Възможност за трансфер до Виаленд за целодневно посещение на увеселителния парк за семейства с деца.
10.30-13.30 Екскурзия „Християнските храмове”:
- Посещение на музея Карие – най-важният византийски паметник в Истанбул след църквата „Св. София”. Интериорът е украсен с изящни мозайки от 14 век, показващи библейки сцени;
- Посещение на църквата с аязмо "Св. Богородица Влахерна";
- Посещение на църквата „Св. Георги” във Вселенската патриаршия – в нея можете да се докоснете до част от колоната, на която е бичуван Иисус Христос;
Цена: 20 евро на човек – трансфер, входна такса за Карие, екскурзовод

13.30-19.30 Истанбул на два континента: Екскурзия до Азиатския бряг, Принцовите острови + панорамния хълм и парк с лалета Чамлъджа
Отпътуване по моста над Босфора към Азиатския бряг.
Продължаване към най-високия хълм в Истанбул - Чамлъджа. Посещение на красивия парк с над 600 000 лалета, откъдето се открива и прекрасна панорама към Босфора, и Европейската част на града.
Продължаване към пристанището Бостанджъ, откъдето се качваме на корабче до най-големия от Принцовите острови – остров Бююк Ада. Както на останалите острови, общо 9 на брой, и тук къщите са от дърво, боядисани в бяло няколкоетажни вили в типично средиземноморски стил. Основно превозно средство е велосипедът, а файтоните са и превозно средство и туристическа атракция. Те могат да се наемат за разходка и в рамките на час да се обиколи острова (Файтон за разходка из Принцовите острови – от 75 TL за 4 човека за 45 минути). Можете да похапнете и прясна риба в някой от многобройните крайбрежни ресторантчета.
Отпътуване обратно с ферибот към европейския бряг и придвижване с транспорт до хотелите.
Цена: 25 евро на човек - трансфер с автобус, двупосочен билет за ферибота до Принцовите острови, пълно екскурзоводско обслужване от местен екскурзовод.

4 ден, 9 април: Българската екзархия + „Турция на длан“ + Виаленд + Лозенград
07.00-08.30 - Закуска в хотела.
08.45 Качване в автобуса на всички туристи и отпътуване за Българската екзархия и МОЛ с Увеселителен парк „Виаленд” – туристите освобождават стаите и се качват с багажа си.
09.00-10.00 Българската екзархия и църквата „Свети Иван Рилски“
Посещение на Българската екзархия - седалището на Българската църква до 1913г. Намира се в красива сграда в голям двор в един от централните квартали в новата Европейска част на Истанбул. Разглеждане на музея на Българската екзархия (при възможност) и посещение на българската църква „Св. Иван Рилски”.
Цена: включено в цената
10.30-13.00 Екскурзия „Турция на длан”:
- Посещение на „Мини Турция” – в уникалния парк на миниатюрата ще разгледате всички исторически и културни забележителности, намиращи се в богатата в това отношение страна. Също така ще видите и грандиозните съоръжения, построени от султаните в Османско време, намиращи се днес в различни държави;
- Посещение на Музея на кристалите, където ще видите някои от известните сгради в Турция, лазерно гравирани в сърцевината на планински кристали;
- Посещение на Музея на бойната слава, където подобно на нашата Плевенска епопея, е пресъздадена битката при пролива Дарданелите на Чанаккале през Първата световна война.
Цена: 15 евро на човек – входна такса за всички обекти, трансфер и екскурзоводска беседа на български език във всички обекти в „Мини Турция”.
След това туристите се присъединяват към групата във Виаленд (от 13.30 до 15.45)

За желаещите да посетят Увеселителния парк Виаленд или пазаруват на воля:
11.00-15.45 Vialand - увеселителен парк и мол
Първият международен увеселителен парк в Истанбул работи на обща площ от 600,000 m2 и е по проект в който до момента са инвестирани около два милиарда турски лири.
Малките посетители могат да се забавляват в специално обособена зона, предлагаща множество атракциони - влакче с което обикалят умален вариант на целия свят, блъскащи се колички и въртележки, малчуганите дори могат да станат герои във филми в специалния симулатор.
Търсачите на силни усещания имат на разположението си влакчета виещи се в облаците, рафтинг, приключение в мрачен сафари тунел, тунел на ужасите и други изненади!
В парка има и историческа зона, която предлага разходка по улиците на стария Истанбул, както и пътешествие до 1453 г. в деня на покоряването на града!
Шопинг маниаците също няма да останат разочаровани, множество магазини удовлетворяващи и най-капризните вкусове ви очакват в шопинг центъра.
ВАЖНО: Желаещите да посетят само шопинг центъра, не е необходимо да заплащат вход за увеселителния парк.
Цена: включена в екскурзията (входът за увеселителния парк се заплаща отделно: 120 т.л. за възрастен и 89 т.л. за дете)
16.00 - Oтпътуване за Къркларели (Лозенград). Спиране в търговски център КИПА.
Спиране на градския център. Време за вечеря и покупка на сладки, ядки и др. на изгодна цена. Пристигане във Варна късно вечерта.
1. Дадените часове са ориентировъчни – поради натоварения трафик в Истанбул, не можем да гарантираме стриктното им спазване. Последователността на мероприятията по програмата може да бъде променяна по дни и часове, с оглед възможностите за осъществяването им, без това да ощетява участниците.
2. Отказ от участие в дадено мероприятие, което е по желание, може да става само предишния ден преди провеждането му. В деня на провеждане на мероприятието, ако има отказ, сумите, заплатени за него, не могат да бъдат възстановени на туриста.

Тагове

Оферти - Турция |  Оферти - Истанбул |  Екскурзии - Турция |  Екскурзии - Истанбул |  Великден 2024 - Турция |  Великден 2024 - Истанбул

Избрани оферти