Начало / Екскурзии / Екскурзии - Мадрид

ИСПАНИЯ - от Мадрид до Андалусия - полет от София

Номер на оферта

/

136540

Дати & цени

Цената включва

самолетен билет София – Мадрид - Малага – София на BULGARIA AIR с включени летищни такси
1 брой чекиран багаж до 23 кг + 1 брой ръчен багаж до 10 кг с размери 55х40х23 см + дамска чанта/раничка
5 нощувки със закуски в хотели 3***, от които 2 – в Мадрид, 1 – в района на Кордоба, 1 – в Севиля, 1 – в Гранада;
панорамна обиколка и пешеходна разходка в Мадрид;
посещение на Толедо;
посещение на Кордоба;
посещение на Севиля;
посещение на историческия център на Гранада;
посещение на Малага;
климатизиран автобус по време на туристическата обиколка;
всички трансфери;
български водач-екскурзовод, който е с групата през цялото време;
медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR.

Цената не включва

входни такси на туристическите обекти по програмата

Програма на пътуването

Приказна страна, пълна с контрасти – това е ИСПАНИЯ!

СофияМадридТоледоКордобаСевиляГранадаМалагаСофия

6 дни / 5 нощувки / 5 закуски

ДАТА: 01.04.2024

ЦЕНА на човек: 1980 лв.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРОГРАМА

1 ден СофияМадрид
Полет СофияМадрид в 07.30 ч. с авиокомпания BULGARIA AIR. Кацане на летище Барахас в 10.00 ч. Начало на панорамната автобусна обиколка на Мадрид – главните търговски и административни артерии Гран Виа и Кастеляна с площад Колумб, минаване покрай стадиона на футболен клуб Реал Мадрид, Пуерта де Алкала, площад Испания – сърцето на града с градините Сабатини. Пешеходна обиколка на български език - площад Пуерта дел Сол, площад Майор, площад Ориенте с новата Катедрала, посветена на Мадоната от Алмодена. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

2 ден Мадрид
Закуска. Придружени от вашия водач се предвижда пешеходна разходка из испанската величествена столица - градът на мечтите, градът на радостта, романтиката, мечтите и фантазиите. Ще усетите очарованието на старите улички и площади, на приказните кафенета, ще се запознаете с традицията на тапас и фламенкото, ще се разходите из Парка Ретиро.... По желание посещение на музея Прадо. Нощувка.

3 ден МадридТоледоКордоба
Закуска. Отпътуване за Толедо (UNESCO). Разглеждане на Катедралата, църквата Санто Томе, Синагогата. Продължаване за Кордоба. Настаняване в хотел в района. Нощувка. АНДАЛУСИЯ – земя на огнени страсти, бурни ритми, природна красота и хилядолетна история. Снимки, филми и разкази на очевидци не могат да предадат усещанията, които се будят в душата и сърцето на човек, който за първи път посещава градове като Кордоба, Севиля, Гранада и други живописни селища на тази обгорена от слънчевите лъчи, но надарена с колорит земя. За да се докоснете до хилядите лица на Андалусия, елате с нас на незабравимо пътешествие!

4 ден КордобаСевиля
Закуска. Начало на туристическа програма в Кордоба: историческият център (UNESCO), римският мост, кулата Калаора, Еврейският квартал със Синагогата и старата джамия Ла Мескита. Свободно време за разходка и обяд. Продължаване за Севиля, която ще ви омагьоса със своята пищност и красота. Арабските стилове и елементи доминират, както в архитектурата, така и в много традиции, които са съхранени и до днес. Обиколката на града включва разглеждане на Площад Испания, който е център на Иберо – Американското изложение от 1929 г. и впечатлява с красивия павилион в еклектичен стил, комбинация от Арт Деко, мудехар и барок, стария еврейски квартал – Св. Кръст, където е запазена атмосферата на средновековна Севиля, историческия център на града, където се намират великолепният Алкасар и внушителната Катедрала - шедьоври на архитектурата /могат да се посетят в свободното време, входните такси се заплащат отделно. Настаняване в хотел. Нощувка.

5 ден Севиля - Гранада
Закуска. Отпътуване за Гранада. Следва туристическа програма в историческия център на Гранада, която включва Катедралата, Кралския параклис с гробниците на първите католически крале Изабел и Фернандо, както и на тяхната дъщеря Хуана. Разходка из стария квартал около Катедралата с многобройните ресторантчета и кафетерии, където можете да опитате местните специалитети тортиля дел сакромонте, патладжан с мед от тръстика или фасул със салата и шунка. По желание и срещу допълнително заплащане организирано посещение на двореца Алхамбра, един от върховете в ислямското изкуство и градините на Женералифе (UNESCO) - изисква се предварителна заявка за резервация за час на влизане и плащане с основния пакет. Настаняване в хотел. Нощувка.

6 ден ГранадаМалага
Закуска. Отпътуване за Малага – главен туристически център, разположен на Коста дел Сол и родно място на Пабло Пикасо и на Антонио Бандерас. По време на пешеходната обиколка на историческия център на града ще видите основните забележителности на Малага и ще се запознаете с неговата история, култура и кулинарни традиции. Ще научите с какво са известни жителите на града, къде Павло Пикасо рисува първите си картини и къде да потърсите най-вкусните „churros“ и „tapas“. Старинни кафенета, шумен и цветен пазар, място със стотици гълъби, Катедрала и разходка из главните площади ще направят началото на деня запомнящо се. Свободно време за обяд и за последни покупки. Продължаване за летище Малага. Полет МалагаСофия в 19.15 ч. Кацане на аерогара София в 23.40 ч.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Доплащане за: единична стая – 530 лв.

Допълнително посещение: организирано посещение на градините на Женералифе и на двореца Алхамбра с местен екскурзовод, включена входна такса и предварително резервиран час за посещение – 49 EUR *заявява се предварително и се заплаща с основния пакет. Цената включва предварително резервиран час за посещение, входна такса и беседа на придружаващ местен екскурзовод. Разрешеният брой за група е до 20 туристи. При по-голям брой желаещи се налага групата да се раздели на две, като всяка поотделно е с придружаващ екскурзовод).

Намаление за: дете до 11.99 год. с двама възрастни на допълнително легло – 130 лв.

Минимален брой туристи: 35

Необходими документи: валидна лична карта

Начин на плащане: депозит – 500 лв., доплащане – до 35 дни преди отпътуване

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Испания |  Оферти - Мадрид |  Екскурзии - Испания |  Екскурзии - Мадрид |  Пролет 2024 - Испания |  Пролет 2024 - Мадрид

Избрани оферти