Начало / Екскурзии / Екскурзии - Истанбул

Великден в Истанбул от София - 3 нощувки

Номер на оферта

/

228804

Дати & цени

Цената включва

-транспорт с луксозен автобус, лицензиран за туристически превози;
-три нощувки със закуски в централен хотел 3 * в Истанбул;
-панорамна пешеходна обиколка на Истанбул;
-медицинска застраховка “Помощ при пътуване” с покритие 5000 евро към ЗАД „Армеец“;
-Бонус - Посещение на Тържествена Великденска литургия ;
-Бонус - Посещение на Принцови острови (при записване до 15 дни преди датата на пътуването);
-Бонус - посещение на Гигантския Аквариум Sea Life (включен транспорт, не е включена входната такса);
-Бонус - Посещение на Египетския пазар;
-Бонус - Посещение на Одрин.
представител от ТА по време на пътуването и престоя.

Цената не включва

-входни такси за посещаваните обекти;
-Разходка с кораб по Босфора – цена 39,20 лв. (20 евро) при група над 15 човека и 49 лв. (25 евро) при група под 15 човека. Цената включва транспорт и екскурзовод;
-Посещение с екскурзовод на стария султански дворец Топкапъ - цена 49 лв. (25 евро) при група над 15 човека и 59 лв. (30 евро) при група под 15 човека. Цената включва транспорт, екскурзовод и входни такси;
-eкскурзия „Новият Истанбул“ - цена 39,20 лв. (20 eвро) при група над 15 човека и 49 лв. (25 евро) при група под 15 човека. Цената включва транспорт, екскурзовод и входни такси, включително виртуален полет над Истанбул;
-Посещение на Принцови острови - цена 19,60 лв. (10 евро) на човек;
-входна такса Йеребатан - 20 турски лири;
-Входен билет за аквариума Sea Life – цена 62 турски лири и 49 турски лири за деца.
-вечеря в ресторант с традиционна турска програма на кораб по Босфора - Turkish Night Tour Dinner Cruise - 77 лева (39 евро, без консумация на алкохол, с включен алкохол - 49 евро);
-доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" за лица от 65 до 75 години – 1.40 лв. /ден;
-доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" за лица от 76 до 84.99 години – 2.80 лв./ден;
-доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" с покритие 4000 евро за лица над 85 години - 15 лв. за целия период на туристическата програма;
-възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма;
-Разходи от личен характер.

Програма на пътуването

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ЦЕНАТА Е ВЕЛИДНА ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 26.03.2019, СЛЕД ТОВА РЕДОВНА ЦЕНА 269 ЛВ.

ПЪРВИ ДЕН:
26.04.2019 г.

Отпътуване от София в 05:00 ч. от Централна Автогара за Истанбул - градът на два континента, столицата на три империи, перлата на Ориента.
Около обяд пристигане в Истанбул.
Туристическата програма започва с пешеходна обиколка с професионален екскурзовод: старата европейска част на ИстанбулЕгипетския обелиск, Змиевидната колона, Фонтана на Вилхелм II. За Синята джамия, двореца Топкапъ сарай и църквата “Света София” се дава информация, без да се посещават.
БОНУС - посещение на цистерната "Йеребатан сарнъджъ". Това е най-голямото и добре запазено покрито водохранилище за питейна вода в Истанбул, приличащо на дворец (не е включена входната такса - 20 турски лири). Резервоарът е разположен в историческия център на града, в района Султанахмет, срещу църквата „Св. София“. Самото название на резервоара "Цистерна на базиликата", означава водохранилище на храма „Св. София“. Интересното е, че тук е запазен единственият оригинал, оцелял до момента, на Горгоната Медуза.
Настаняване в хотела. Свободно време.
Вечерта - възможност за екскурзия „Нощен Истанбул“. Нощна разходка в Истанбул – завладяваща и незабравима. Тръгвайки от хотела, автобусът преминава по крайбрежния булевард, от който се разкрива гледка към Мраморно море. Следва преминаване по моста Галата – най-старият в Истанбул, след това преминаваме в Азиатската част на града и посещаваме местността Чамлъджа с прекрасна панорамна гледка към нощен Истанбул. Ще имате на разположение време за турско кафе и традиционните турски палачинки „гюзлемета”. На връщане - 1 час свободно време в района Таксим с известния булевард „Истиклял”. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:
27.04.2019 г.

Закуска. Възможност за „Круиз по Босфора” - екскурзията продължава час и половина и е едно незабравимо преживяване. От кораба може да видите къщите, където са протекли снимките на едни от най-хитовите турски сериали.
След обяд възможност за посещение на стария султански дворец "Топкапъ".
Дворецът "Топкапъ" е бил център на управление на Османската империя в продължение на 400 години, а днес е от най-важните исторически забележителности в Истанбул. Поради тази причина “Топкапъ Палас“ е един от най-посещаваните музеи в Европа. Турът е с продължителност около 3-4 часа.

БОНУС – 22:30 ч. посещение на Тържествена Великденска литургия (включена в цената). На на туристите ще бъде направен трансфер от хотела до църквата „Св. Иван Рилски“ - седалището на Българската екзархия, където ще бъде отслужена литургия, а след това ще бъдат върнати обратно в хотела. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
28.04.2019 г.

Закуска, включваща традиционните боядисани яйца и козунак!
Възможност за екскурзия „Новият Истанбул“. Преминаваме през Галатския мост и се отправяме към новата европейска част на града и района на небостъргачите. Ще имате възможност да се насладите на един различен град - да видите съвременната част на Истанбул, коренно различна от старата историческа част.
По време на екскурзията „Новият Истанбул“ се посещава небостъргача „Сапфир” - най-високата жилищна сграда в Европа, открита на 4 март 2011 година - небостъргачът „Сапфир” се намира в района „Левент 4”. След завършването му в края на 2009 г., сега той се извисява на 64 етажа със 174 апартамента от 22 различни типа от 120 до 1100 кв.м. Освен жилищни имоти, комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последния етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино.Небостъргачът е проектиран от Tabanlioglu Architecture. Испанският вестник „Ел Паис“ пише, че през последните години в квартал "Левент" в Истанбул са били построени над 60 небостъргача, символ на турския прогрес и икономически възход.
Ще имате възможност се качите до панорамната площадка, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците.
След обяд БОНУС от ТА - посещение на Принцови острови (бонусът важи при записване до 15 дни преди датата на пътуването). Тръгване от хотела и трансфер до пристанището. С корабче се пътува от пристанище Еминюню, като пътуването по Мраморно море до Принцовите острови трае около 1,45 часа. Принцовите острови представляват архипелаг от 9 острова, обитаеми от които са само 4: Къналъ, Бургаз, Хейбели, Буюк Ада. Най-големият от тях е Буюк Ада - той е островът, който се посещава по време на екскурзията. На острова могат да се наемат файтони за разходка, като цената на малка обиколка (с продължителност 45 мин.) е 20 турски лири на човек, цената на голямата обиколка (1.10 часа) е 40 турски лири на човек. Файтоните са четириместни. Екскурзията по Мраморно море до Принцовите острови е с продължителност около 5-6 часа.
Възможност за вечеря в ресторант с традиционна турска програма на кораб по Босфора - Turkish Night Tour Dinner Cruise. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:
29.04.2019 г.

Закуска. Следва посещение на Гигантския аквариум – Sea Life (включен е транспорт, не е включена входната такса) – най-големият аквариум в Европа. Ще имате възможност да се разходите между над 20 хиляди вида морски обитатели, сред които и пет тигрови акули. Разположен на територия от 8000 кв.м, аквариумът разполага с един от най-дългите подводни тунели – 80 метра, който дава възможност за 270? панорама. Аквариумът се намира в един от най-големите търговски центрове на Истанбул – ФОРУМ ИСТАНБУЛ, където ще имате възможност да напазарувате от стотици световноизвестни марки, хипермаркет за интериорни решения IKEA.
Отпътуване за град Одрин – БОНУС от ТА - туристическа програма в Одрин - българската църквата „Св. св. Константин и Елена“ (при възможност) и джамията „Селимиe“ - символ на Одрин. Пристигане в България – късно вечерта.
=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Турция |  Оферти - Истанбул |  Екскурзии - Турция |  Екскурзии - Истанбул |  Великден 2024 - Турция |  Великден 2024 - Истанбул

Избрани оферти