Начало / Екскурзии / Екскурзии - Кралево

Великден в Иваница в СПА хотел Park 3*+

Номер на оферта

/

191509

Дати & цени

Цената включва

v Транспорт с лицензиран туристически автобус;
v 3 нощувки със закуски в хотел “Park” 3*+
v 2 стандартни вечери в хотела;
v Празнична вечеря с жива музика и включена 1 напитка;
v Безплатно ползване на СПА центъра на хотела /сауна,парна баня,закрит басейн, фитнес/;
v БОНУС - Посещение на град Кралево;
v БОНУС - Посещение на град Крушевац;
v Посещение на манастирите Жича и Любостиня;
v Медицинска застрахова с асистанс с 2000 евро покритие;
v Пътни и магистрални такси;
v Водач от фирмата и екскурзоводско обслужване.

Цената не включва

v Екскурзия до Мокра гора, Дървен град и Ужице – възрастен – 25 лева, дете до 12 години – 20 лева;
v Входната такса в Дървен град – 250 динара /около 4,20 лева/;
v Екскурзия до Милешевски манастир – 25 лева, дете до 12 години – 20 лева ;
v Гарантирано настаняване на първите 3 реда в автобуса – 20 лева на човек;
v Доплащане за мед. застраховка за лица над 64 год. – 3 лева /лица над 79 год. не се застраховат/;
v Входни такси и разходи от личен характер.

Програма на пътуването

София - Ниш - Кралево - Манастири Жича, Любостиня - Иваница - Крушевац - София
4 дни/ 3 нощувки
14 - 17.04.2017г.
Цена: 279 лв.

1 ден - Отпътуване от София, в 06:00 часа от паркинга пред стадион "Васил Левски" по маршрут София-Калотина-Ниш-Кралево-Иваница. БОНУС- По пътя посещение на град Кралево и два от най-значимите сръбски манастира Жича и Любостиня. Манастира Любостиня. Съществува легенда, че обителта е изградена в моравски стил от княгиня Милица 1388 -1405 година, където е прекарала последните си години като монахиня. След битката при Косово поле княз Лазар Храбелянович бил убит и княгиня Милица се отегля в манастир заедно с Ефимия – вдовицата на Иван Углеша. Днес Любостиня е метох, който се обитава и поддържа от около петдесет монахини, известен с богатия си пищен екстериор, с изваяни прозорци – люнети и розети. Кралево е с население от над 68 000 души. Градът е разположен на река Ибър, защитен от северната страна от планината Котленик, а от южната – от планината Столови. Мястото, където днес се намира града, през четиринадесети век се е казвало Рудо поле. През деветнадесети век градът е освободен от османско владичество от сръбски въстаници. От 1882 година градът получава сегашното си име от първия сръбски крал, в памет на това, че Сърбия е станала кралство. От архитектурна гледна точка градоустройственият план на града е много интересен и различен от съседните градове, тъй като в края на деветнадесети век в центъра му е изграден площад с улици, които образуват прав ъгъл при отделянето си от площада. Днес в центъра на този площад се извисява символа на града – това е паметник на войниците, които са дали живота си в Балканските войни, както и в Първата световна война. Около Кралево има много лозя, от които се произвежда прочутият кралевски мискет, известен и извън границите на страната. Манастирът Жича, наподобяващ повече замък със своите стени околовръст и красиви църкви, е изграден през 1205-1208 от Стефан II Неманич – по-късно коронясан в същия този манастир като първи крал на Сърбия. Преди тази коронация сръбските владетели са били с титлата „жупани“. Рашка област, където се намира манастирът е бивша българска територия. Пристигане в Иваница и настаняване в хотел „Park”3*+. Свободно време за почивка и ползване на СПА центъра на хотела. Вечеря. Нощувка
2 ден - Закуска. Свободен ден във курорта и Спа центъра на хотела или програма по желание - Екскурзия до Мокра гора, където ще имате възможност да се потопите в света на известния сръбски режисьор Емир Кустурица с посещение на създаденият от него Дървен град в Мечавник. Дървен град е като откъснат от книжка с приказки, като поникнал от само себе си на връх Мечавник в планината Мокра гора в Сърбия близо до босненската граница. С чудесна гледка към хълмове, гушнати в зелени гори, и склонове и долини с пръснати по тях къщички. Тук наистина сте в дървения свят. Вървим по улици, постлани с дънери, покрай дървени къщички с островърхи покриви. Има дървени: църква, затвор, сладкарница с домашно приготвени сладки, ресторанти, галерия, книжарница, бар и кино.Селцето е сътворено от най-успелият сръбски режисьор Емир Кустурица. „Когато изгубих родния си град Сараево по време на войната – споделя той в интервю, – пожелах да построя мое собствено селце. Избрах си името Кустендорф (от дорф – селце на немски и Куста като началото на фамилията му). Това е мястото, където ще живея и някои хора ще могат да идват от време на време.“ Кустурица видял хълма и връх Мечавник, докато снимал филма „Животът е чудо“. Гледал с часове натам, а края на 2003 започнал строежа. В началото на 2004 г. го приключил – с църквата „Свети Сава“. Заедно с нея в селцето има общо 35 постройки. Тук Емир е събрал имената на всичките си любими хора, тези, които го вдъхновяват, после ги разбъркал като в шапка с късмети и ги изсипал вече като имена на улички, площади, ресторанти. Например по улица Диего Марадона можете да стигнете до ресторант Висконти или да се разходите по улица „Че Гевара“, има булевард „Федерико Фелини“ и кино „Стенли Кубрик“. В Кустендорф всяка година през януари има кинофестивал, посещаван от световни звезди. В градчето са идвали Джони Деп, Одри Тоту, Моника Белучи и много други знаменитости от световното киноизкуство. /Разстоянието от паркинга на автобуса до Мечавник е 300 метра по наклон и се изминава пешоходно/. Отпътуване обратно за хотела. По пътя спирка за посещение на град Ужице – областен център в Западна Сърбия, красиво разположен по бреговете на река Джетиня. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка
3 ден - Закуска. Свободен ден във курорта и Спа центъра на хотела или програма по желание - Екскурзия Милешевския манастир - важен свещен и духовен център в Сърбия. Манастирът е съграден от сръбския крал Владислав в периода между 1234 и 1236 година. През 1236 година мощите на Св. Сава (един от най-почитаните светци в Сърбия) били преместени в манастира. Манастирската църква е изградена в стилa “Рас” (Стари Рас е столицата на средновековната сръбска държава). Запазена е значителна част от нейните оригинални стенописи от 13 век. В тях са изобразени евангелски сцени, портрети на владетели от династията Неманич и образът на Св. Сава. Най-значимата запазена фреска е „Белият ангел”изрисувана от неизвестен автор през 13 век. Белият ангел е централен образ на художествената композиция Възкресение Христово. Той седи на Христовия гроб и показва мястото на неговото възкресение. Тази композиция, както и целия манастир се свързва с така наречената Задужбина на зетя на Иван Асен II – рашкия крал Стефан Владислав, съпруг на дъщерята на царя - Белослава.Връщане в хотела. Свободно време за почивка. Вечерта - Празнична вечеря с жива музика в ресторанта на хотела. Нощувка
4 ден - Закуска. Отпътуване за България. БОНУС - По пътя се спира и за кратко посещение на град Крушевац – столица на владенията на княз Лазар в 1387 и по-късно и на неговия син Стефан Лазаревич. Посещение на църквата Лазарица,в която от 1892 се чества Видовден в памет на княз Лазар и загиналите герои в историческата Косовска битка. Ще видим още църквата Св. Георги, паметника на княз Лазар и Паметника на мира. Крушевац е известен също и с производството на чудесни вина, познати още от римската епоха, както и на известният сръбски Vinjak от района Крушевац. Най-известният вид е "Рубин", спиртна напитка с кафяв цвят, която се консумира като аперитив по време на хранене. Прибиране в София вечерта.

Цена на човек:
/Пакетни цени със закуска и вечеря/
На човек в двойна стая - 279 лв.
Трети възрастен в двойна стая - 279 лв.
Дете до 6,99 год. с двама възрастни в двойна стая - 129 лв.
Дете 7-11,99 год. с двама възрастни в двойна стая - 199 лв.
Доплащане за единично настаняване - 90 лв.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
v Депозит 50% от пакетната цена , доплащане – до 20 дни преди отпътуване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
v Лична карта или задграничен паспорт.
v За деца под 18 години пътуващи с 1 родител или без родители - нотариално заверена декларация, че са съгласни то да пътува в чужбина и задължително паспорт.
v За Република Сърбия няма визови, санитарни и медицински изисквания.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
v В Република Сърбия може да се заплаща само в сръбски динари, като курса на динара е плаващ:
1 евро = от 116 до 120 динара
1 лев = от 59 до 60 динара
v Препоръчваме туристите да бъдат предварително снабдени със сръбски динари, тъй като на място не се приема друг вид валута.
v Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи
v Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началната дата на отпътуване.
v Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Република Сърбия поради: забрана за напускане на страната, невалидни, забравени документи или други независещи от туроператора причини.
v ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключен застрахователен договор по чл. 99 от ЗТ с №16 100 1315 0000473925 / 04.02.2016 г. в ЗAД „Армеец”
v Туристическа агенция Туристическа агенция "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,50% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и възрастта на туриста. Застраховката се сключва в деня на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).
20

Тагове

Оферти - Сърбия |  Оферти - Кралево |  Екскурзии - Сърбия |  Екскурзии - Кралево |  Великден 2024 - Сърбия |  Великден 2024 - Кралево

Избрани оферти