Начало / Екскурзии / Екскурзии - Кападокия

Великден в КАПАДОКИЯ, автобус от Варна, Бургас и Русе. Потвърдена 12.04.17

Номер на оферта

/

189446

Дати & цени

Цената включва

- Транспорт с лицензиран автобус по описания маршрут
- 1 нощувка със закуска в Истанбул, в хотел 3*
- 1 нощувка със закуска и вечеря в Ескишехир, в хотел 3*
- 2 нощувки със закуска и вечеря в Кападокия, в хотел 3*
- Екскурзоводско обслужване в Истанбул, Ескишехир и Кападокия от местен лицензиран екскурзовод на български език, който ще пътува с групата
- Пешеходна обиколка на историческия център на Истанбул с екскурзовод на български език
- Туристическа програма в Ескишехир с екскурзовод на български език
- Туристическа програма в Кападокия с екскурзовод на български език
- Медицинска застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица до 65 години
- Представител на ТА по време на пътуването

Цената не включва

- Входните такси за музеите: Музея на Анадолските цивилизации - 20 турски лири; Крепостта Ючхисар - 6 турски лири; Национален парк Гьореме - 30 турски лири; Долината Зелве - 10 турски лири; Древния град Каймаклъ - 30 турски лири
- Посещение на атракционно заведение в Кападокия – 20 евро
- Полет с балон над Кападокия – 120 евро
- Вечеря в атракционно заведение Гар мюзик хол – 35 евро
- Допълнителни екскурзии в Истанбул
- Мед. застраховка на ЗАД „Алианц България“, с покритие 5000 евро за лица от 65 до 69 години - доплащане 10 лв.
- Мед. застраховка на ЗАД „Алианц България“, с покритие 5000 евро за лица от 70 години до 79 години - доплащане 20 лв.
- Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Алианц България“, гр. София, бул. „Княз Ал. Дондуков“ № 59, ЕИК 040638060, тел. 08 930 23 55.
- Разходи от личен характер и бакшиши

Програма на пътуването

Великден в Кападокия с автобус от Варна, Бургас и Русе

Дата: 12.04.2017 - потвърдена

4 нощувки

Цена: 450 лв.

ПРОГРАМА
Първи ден 12.04.2017
Отпътуване от Варна в 20:00 ч. от ул. Антим I (до Арх.музей), от Бургас в 22:00 ч. от б-я ОМВ (до х-л Мираж). Пътуване по маршрут Малко ТърновоИстанбул - Ескишехир.

Втори ден 13.04.2017
Пристигане около обяд в Ескишехир, в превод „старият град“. Град, който ще ви грабне с безупречна уреденост, с подредени зелени паркове осеяни с езера, мостове и скулптори по алеите. Следва туристическа програма с разглеждане на старинната част на града, чаршията Одунпазаръ, къщите от 19-ти век подредени като мъниста по тихите калдъръмените улички, сред романтични малки ресторантчета и множество дюкянчета за сувенири и бижута. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

Трети ден 14.04.2017
Закуска и освобождаване на хотела. Отпътуване за Кападокия и попътно разглеждане на гробницата на митичния цар Милас, за който легендата разказва, че превръщал всичко, което докосне в злато. Посещение на древната столица на фригийското царство – Гордион със запазени крепостни стени, порти и монументални стълбища, царските дворци и мегароните в тях. Продължаване за Кападокия и кратка почивка за фото пауза на второто по големина езеро в Турция „Тузгьол“ - един от най-солените водни басейни в света. Пристигане и настаняване в хотел. Вечеря. По желание организиране на тематична вечер с ориенталски танци (срещу доп. заплащане). Нощувка.

Четвърти ден 15.04.2017
Закуска. Туристическа програма в Кападокия. Посещение на древния град Каймаклъ, открит през 1938 г., но обявен като туристическа атракция през 1964 г. Спускайки се в дълбините му по близо сто тесни и наклонени тунела, ще се докоснете до уникални древни съоражения - изсечени в скалите църкви и манастири, спални помещения, каменни трапезарии и изумително запазени стенописи. Отпътуване за живописното градче Ючхисар, където е разположена едноименната крепост и най-високата точка в Кападокия. Наричат това място природен скален замък, съхранил множество тунели и галерии, разположени сред удивителни скални образования. Екскурзионната програма продължава с националния парк Гьореме - център на ранното християнство. Огромният манастирски комплекс в Гьореме впечатлява с изящните си рисунки, съхранили се така ярки в продължение на векове, благодарение на неприкосновеността на варовиковите скали и постоянната температура в помещенията. Посещение на долината на приказните комини Зелве, където оформените под въздействието на вятъра и водата вулканични форми ще ви върнат още веднъж в мистичността, за да оставят у вас незабравими спомени. В традиционното грънчарско ателие, ще се запознаете с техниките на местните занаятчии. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Пети ден 16.04.2017
За любителите на силните усещания в 05:30 ч. сутринта, преди закуска, по изгрев слънце, предлагаме полет с балон над прелестния лунен пейзаж на Кападокия с продължителност около 45 - 50 мин. Закуска, освобождаване на хотела и отпътуване за Истанбул около 08:00 ч. Пристигане късния следобяд. Свободно време. За любителите на турската кухня, предлагаме възможност за вечеря с ориенталска програма в ресторант Гар Мюзикхол или Ориент Хаус (доп. заплащане). Нощувка.

Шести ден 17.04.2017
Закуска. Пешеходна обиколка с местен лицензиран екскурзовод на български език и разглеждане на Хиподрума, Египетския обелиск, „Синята джамия”, църквата „Св. София” и двореца „Топкапъ” (отвън). Свободно време. Около обяд отпътуване за България. Попътно разглеждане и свободно време в търговски център „Форум”, магазин „Икеа” и аквариума „Тюркоазо”. Пристигане в България късно през нощта.

График на отпътуване:
ВАРНА 20:00 ч. от ул. Антим I до Арх.музей
БУРГАС 22:00 ч. от б-я ОМВ до х-л Мираж
РУСЕ 17:00 ч. от паркинга пред ЖП гарата

Гарантирано тръгване от Варна и Бургас!
Тръгването от Русе се осъществява при следните условия:
- при записани над 20 човека за всяка от обявените дати тръгването от тези градове е безплатно
- при записани от 10 до 20 човека за всяка от обявените дати, като се начислява доплащане за трансфер до основните ни автобуси
Цената за трансфер на човек: от Русе - 30 лв.

Тагове

Оферти - Турция |  Оферти - Кападокия |  Екскурзии - Турция |  Екскурзии - Кападокия |  Великден 2024 - Турция |  Великден 2024 - Кападокия

Избрани оферти