Начало / Екскурзии / Екскурзии - Сан Хосе

Тропическият Рай - Панама, Коста Рика, Гватемала - 12 нощувки!

Номер на оферта

/

205378

Дати & цени

Цената включва

•Самолетни билети: София – Франкфурт – Панама – Франкфурт – София с авиокомпания Луфтханза с включени летищни такси;
•Вътрешни полети: Панама - Гватемала, Гватемала - Сан Хосе и Гуанакасте - Панама с авиокомпания COPA AIRLINES с включени летищни такси.
•12 нощувки със закуски в следните хотели:
-3 нощувки със закуски в LAS AMERICAS GOLDEN TOWER HOTEL 5* в Панама Сити;
-2 нощувка със закуска в PORTA HOTEL ANTIGUA 4+* в Антигуа, Гватемала;
-1 нощувки със закуска в TRYP SABANА 4* в Сан Хосе;
-2 нощувка със закуска в ARENAL SPRINGS 4* в Аренал;
-1 нощувка със закуска в HOTEL POCO A POCO MONTEVERDE 4* в Монтеверде;
-3 нощувки на база ALL INCLUSIVE в OCCIDENTAL GRAND PAPAGAYO HOTEL 5* в Гуанакасте;
•Всички трансфери, обиколки и екскурзии, описани в програмата с туристически климатизиран автобус, съобразен с броя на групата;
•1 обяд и 5 вечери (в Антигуа, в Сан Хосе, 2 в Аренал и 1 в Монтеверде);
•Всички входни такси на посещаваните обекти;
•Местно екскурзоводско обслужване;
•Водач-преводач от агенцията
•Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица до 70 г. със застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове (вижте приложените към програмата Общи условия на ЗАД „Армеец”).
•Подробна туристическа информация за посещаваните градове и държави;
* Летищните такси към момента на публикуване на офертата (22.06.2018) са в размер на 1215 лв и се фиксират към датата на доплащане, поради честата им променливост!

Цената не включва

•Доплащане за единична стая: при запитване;
•Целодневна екскурзия до Тикал със самолет и включен обяд: при запитване;
•Допълнителни екскурзии в Гуанакасте: на място в хотела;
•Лични разходи и напитки по време на хранене.
•Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица над 70 до 80 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове: 20 лв на човек;
•Застраховка „Отмяна на пътуване“ и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и при записване;
•Застраховка Кражба, загуба, забавяне на личен багаж по време на пътуването по вина на превозвача – по желание и сключване към датата на записване;

Програма на пътуването

ПАНАМА СИТИ – АНТИГУА / Гватемала / - САН ХОСЕ – АРЕНАЛ – МОНТЕВЕРДЕ – ПОЧИВКА В ГУАНАКАСТЕ / Коста Рика / - ПАНАМА СИТИ

14 дни / 12 нощувки

ДАТА: 06.02 – 19.02.2019 г.

ГАРАНТИРАНА ГРУПА! ПОСЛЕДНИ МЕСТА!

Мъж за комбинация в двойна стая без доплащане за единична.

Промо пакет до 02.11.2018 г.:
ЦЕНА на основен пакет на човек в двойна стая при група от 15 – 23 туристи / ОБЩА ЦЕНА НА ПЪТУВАНЕТО: 8145 лв.



Редовна ЦЕНА на основен пакет на човек в двойна стая при група от 15 – 23 туристи / ОБЩА ЦЕНА НА ПЪТУВАНЕТО: 8295 лв

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРЕДИМСТВА НА ПРОГРАМАТА:

-Включена почивка All inclusive на прекрасното тихоокеанско крайбрежие на Коста Рика!
-Най-доброто време за посещение на Централна Америка – сухият сезон!
-3 вътрешни полета: от Панама до Гватемала, от Гватемала до Сан Хосе и от Гуанакасте до Панама – без дълги и уморителни преходи с автобус!
-Включен целодневен тур на Панама сити и световноизвестния Панамски канал!
-2 нощувки в Антигуа най романтичният колониален град в Централна Америка!
-Възможност за включване в еднодневна екскурзия до Тикал – уникалният град на Маите, Гватемала (ЮНЕСКО)!
-Посещение на най-атрактивното място в Коста Рика -Национален парк Аренал!
-Включено посещение на Selvatura Adventure Park в резервата Монтеверде, който по великолепен начин ще Ви разкрие потъналите в покой наситено зелени „облачни гори” в Коста Рика!
-Изключителен комфорт – настаняване само в 4* и 5* хотели!
-Водач-преводач от агенцията
-Традиция и професионализъм – над 40 групи годишно до 6-те континента!

=============================================================

ПРОГРАМА:


Ден 1, 06.02.2019, сряда/ СофияФранкфуртПанама сити

Отпътуване от летище София с полет на Луфтханза за Франкфурт в 06:50. Кацане в 08:30 и продължение за Панама в 10:40. Кацане на международното летище в Панама сити в 16:40 местно време. Посрещане, трансфер и настаняване в Las Americas Golden Tower Hotel 5*. Свободно време за вечеря и почивка. Нощувка.


Ден 2, 07.02.2019, четвъртък/ Панама сити

Закуска. Целодневна панорамна обиколка на града, включваща разглеждане на Старата Панама, която датира от 16 век; стария испански колониален град Каско Виехо (ЮНЕСКО), познат ни от филмите за Джеймс Бонд; хълма Анкон; едно от най-впечатляващите инженерни творения на човека – Панамския канал при шлюзовете на Мирафлорес, Калсада де Амадор с прекрасната панорамна гледка към модерна Панама; ще спрем за фотостоп при цветната сграда на Биомузея на Франк Гери (отвън). Връщане в хотела, свободно време за вечеря и нощувка.


Ден 3, 08.02.2019, петък/ Панама сити – Антигуа

Закуска. Трансфер до летище и полет за Гватемала. Кацане на летището "La Aurora" в 11:13 и трансфер до Антигуа. Следва полудневна обиколка на един от най-добре запазените колониални градове в света. Този завладяващ малък град ще Ви накара да се почувствате 300 години назад във времето. Kолониалната архитектура, красивата околност, вкусната храна създават една вълшебна атмосфера. Полудневна обиколка, за да видите главния площад, Арката на Санта Каталина, църквата Сан Франциско, Двореца на капитаните и Катедралата. Настаняване PORTA HOTEL ANTIGUA 4+* Вечеря в местен ресторант. Нощувка.


Ден 4, 09.02.2019, събота/ Антигуа

Закуска. Свободно време за самостоятелно разглеждане на Антигуа или по желание целодневна екскурзия със самолет до остров Флорес, за посещение на едно от най-загадъчните светилища на Маите – Тикал, с включен обяд. Името му означава "Място на гласовете" и се смята за втория по големина град в света на Маите. Тикал е едно от тези места на земята, които са толкова необикновени, че е невъзможно да ги уловите с думи или снимки. Разглеждане на комплекса храмове, обявени за обект от световното наследство на ЮНЕСКО. Включено е посещение в Комплекс Кю и Ар, след това до Централния Акропол, както и двата най-известни храма – „Храма на Великия Ягуар “ и „Храма на Маските. Обяд и полет обратно до Антигуа. Свободно време за вечеря. Нощувка.


Ден 5, 10.02.2019, неделя/ Антигуа – Сан Хосе

Закуска и трансфер до летище и отпътуване за столицата на Коста Рика, Сан Хосе. След пристигане следва полудневна панорамна обиколка на града с разглеждане на Колониалния център, сградите на Националния театър, Националната библиотека и Върховния съд (отвън). Настаняването в хотел TRYP SABANА 4*. Вечеря с програма в местен ресторант и нощувка.


Ден 6, 11.02.2019, понеделник/ Сан Хосе – Аренал

Закуска. Освобождаване на стаите и посещение на Музея на Златото, съхраняващ уникални артефакти от историческото наследство на Коста Рика. Трансфер до най-голямата атракция на Коста Рика – Националния парк Аренал, където се намира най – големият от общо 9 вулкана в Коста Рика - Аренал. Той е не само най – красивият вулкан, но и най-посещаваната забележителност на страната.
Настаняване в хотел ARENAL SPRINGS 4* . Вечеря в местен ресторант, известен с вкусната си храна. Нощувка.


Ден 7, 12.02.2019, вторник/ Аренал

Закуска. Целодневен тур с включен обяд. Ще се запознаем отблизо с многообразния растителен и животински свят на тропиците и ще чуем местните легенди за Огнедишащия Бог. Обяд в местен ресторант и разходка до водопада на р. Ла Фортуна с посещение на уникалния комлекс Baldi Hot Springs, където ще имате възможност да се насладите на топлите минерални извори. Перфектно разположен в основата на внушителния вулкан - ще поглезите сетива си, любувайки се на заобикалящата буйна природа. Този „минерален оазис“ е най-големият езерен комплекс в света с 25 естествени басейна с извираща кристално чиста, топла минерална вода. След богата вечеря на блок маса прибиране обратно в хотела. Нощувка.


Ден 8, 13.02.2019, сряда/ Аренал – Монтеверде

След закуска двучасова разходка с лодка по езерото Аренал, откъдето се разкрива прекрасна панорама. Отпътуване за другото чудо на Коста Рика – биосферния резерват Монтеверде, прочут с „облачната“ си гора.
Сравняват влизането в Монтеверде с влизането в една грандиозна зелена катедрала, сътворена от Майката - природа. Това е тайнствената земя на елфите, където ние ще се почувстваме като джуджета пред гигантските дървета, покрити с диви орхидеи, бромелии, папрати и мъхове. Настаняване в HOTEL POCO A POCO MONTEVERDE 4*. Вечеря и нощувка.


Ден 9, 14.02.2019, четвъртък/ Монтеверде – Гуанакасте

След закуска ще посетим Selvatura Adventure Park, разположен сред защитената облачна гора на Коста Рика. Ще погледнем над високите тропични дървета от платформи и мостове, които разкриват пред очите ни пълната хармония в защитената екосистема. Това са най-дългите висящи мостове в страната и накрая за вдигане на адреналина можем да изпробваме „скока на Тарзан” – преминаване от дърво на дърво на десетки метри височина в джунглата. Продължение за тихоокеанското крайбрежие на Коста Рика с прекрасните бели плажове, част от Национален парк Лас Баулас. Тези плажове са известни с колониите от тихоокеански кожести костенурки. Половината от парка е под водите на океана и ако обичате скуба дайвинг ще имате възможност да се насладите на красотата му и на неговите обитатели. Настаняване в петзвездния OCCIDENTAL GRAND PAPAGAYO HOTEL 5*. Хотелът е само за възрастни и предлага фантастично преживяване в залива Папагайо: най-дивата природа е съчетана в перфектна хармония с най-луксозните съоръжения и услуги на екзотичното западно крайбрежие на Коста Рика. Вечеря и нощувка.


Ден 10, 15.02.2019, петък/ Гуанакасте

Свободно време на база All Inclusive за плаж, почивка или допълнителни мероприятия като шнорхелинг, сърфинг, скуба дайвинг, езда на коне, ATV, плаване, Tubing, Safari Float в крайбрежните мангрови гори, спортен риболов, наблюдение на океанските костенурки и др. Нощувка.


Ден 11, 16.02.2019, събота/ Гуанакасте

Свободно време на база All Inclusive за почивка или допълнителни мероприятия. Нощувка.


Ден 12, 17.02.2019, неделя/ Либерия – Панама

След закуска свободно време за последен плаж. На обяд освобождаване на хотела и отпътуване до близкото летище Либерия за директен полет до Панама. Пристигане в столицата следобяд. Настаняване в LAS AMERICAS GOLDEN TOWER HOTEL.


Ден 13, 18.02.2019, понеделник / ПанамаФранкфурт

Закуска. Свободен предиобед за последно разглеждане и пазаруване в Панама сити, известен с многобройните си безмитни шопинг центрове. След обяд трансфер до летище за отпътуване с полет на Луфтханза за Франкфурт в 18:30.


Ден 14, 19.02.2019, вторник/ ФранкфуртСофия

Кацане на летище Франкфурт в 15:10 местно време. Продължение за София с полет в 18:55. Пристигане в София в 22:05.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Предвид преходите в Коста Рика (Аренал - Монтеверде) турът не се препоръчва за лица над 75 г.
•Цената е валидна при група от минимум 15 туристи;
•Необходими документи за записване: копие или данни от валиден задграничен паспорт (минимум 6 месеца от датата на връщане), попълнен договор на агенцията и депозит в размер на 2000 лв на човек;
•Плащането става в брой, с кредитна карта или по банков път.
•Краен срок за събиране на групата: 21.09.2018;
Втора вноска в размер на 2000 лв на чоевек 28.09.2018;
•Краен срок за доплащане: 21.12.2018;
•За посещението на Панама, Гватемала и Коста Рика не се изискват визи и ваксини.
•Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
•Настаняването в хотелите става след 14:00, а освобождаването на стаите - до 12:00

•Цените са изготвени при валутен курс на ОББ 1 щ. долар = 1.69 лв и при увеличение на валутния курс на щ. долар към лева с повече от 3% туроператорът си запазва правото да преизчисли сумата по доплащането за екскурзията към датата на финално плащане, която е 21.12.2018. Взима се под внимание курс продава на ОББ.
•Туроператорът не носи отговорност при смяна на часовете на полетите от страна на превозвача.
•За допълнителните мероприятия, като отделна част и невлизащи в Общата пакетна цена, туроператорът не носи отговорност. Те се провеждат изцяло по желание и на собствена отговорност от страна на записалите се клиенти.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Коста Рика |  Оферти - Сан Хосе |  Екскурзии - Коста Рика |  Екскурзии - Сан Хосе |  Екзотична почивка 2024 - Коста Рика |  Екзотична почивка 2024 - Сан Хосе

Избрани оферти