Начало / Екскурзии / Екскурзии - Лисабон

Великден в Лисабон

Номер на оферта

/

189696

Дати & цени

Цената включва

- самолетен билет на АК България Еър София–Лисабон–София
- летищни такси
- 7 нощувки със закуски в хотел VIP Berna 3* в центъра на Лисабон
- групов трансфер летище – хотел – летище
- целодневна екскурзия в Синтра и Ещорил, Кашкайш и Лисабон с лицензиран екскурзовод на български език
- представител на туроператора по време на пътуването
- медицинска застраховка с покритие 10 000 евро

Цената не включва

- вечери
- екскурзии по желание, които се заявяват при записване

Забележка: Минимален брой за осъществяване на екскурзията: 20 туристи, срок за уведомление – 29 март 2017

Необходими документи и условия за записване:

Валидна лична карта или задграничен паспорт (задължително се предоставя копие на документа, с който ще се пътува при сключване на договор).
Депозит 650 лв при записване, доплащане – 14 дни преди отпътуване.

Програма на пътуването

Великден в Лисабон с директен полет на България еър

Програма на екскурзията:

13 април - четвъртък. Отпътуване за Лисабон в 20:50. Кацане на летище Лисабон в 23:00. Посрещане и групов трансфер до хотел VIP Berna 3*. Настаняване. Нощувка.

14 април - петък. Закуска. Целодневна екскурзия с лицензиран екскурзовод на български език в Синтра и Регалейра - нос Рока - Кашкаиш – Ещорил - обиколка на Лисабон. Старинният мавритански град Синтра още през Средните векове се превръща в резиденция на португалските крале. Той е една безценна перла на Португалия, разположена сред прохладната зеленина на евкалипти, вековни кедрови и палмови дървета. Програмата включва разходка в историческия център с Националния дворец – белоснежен замък с разкошни зали. Разглеждане на романтичното имение Кинта де Регалейру от 17 век, известно със своите вити стълби и тайни проходи. На различни нива в уникалната райска градина могат да се видят балкони, панорамни площадки, беседки, изкуствени пещери и др. Много от екзотичните растения са донесени от Бразилия. Екскурзията продължава по живописен планински път до най-западната точка на Европейския континент - нос Рока. Програмата продължава в известните курорти Кашкаиш и Ещорил, където почиват известни личности от цял свят. Свободно време в Кашкаиш. Следобяд – обиколка на удивителния Лисабон. Градът е удобно разположен на 7 хълма в устието на река Тежу. Разглеждане на историческия център на града, запазил автентичен облик: булевард Независимост,площада на Реставраторите, площад Росиу със статуята на Педру Четвърти и сградата на Националния театър, площада на Търговията. Преминаване по Моста 25 април, към квартал Белен и площад Алфонсо Албакърке. Разглеждане на манастира Жеронимуш в Белен - най-впечатляващия архитектурен комплекс на Лисабон с известната кула от 16 век. Разглеждане на Паметника на Първооткривателите /отвън/ и дворецът Белен /отвън/, в който се намира резиденцията на португалския президент. Връщане в хотела. Нощувка.

15 април - събота. Закуска. Свободен ден. По желание: целодневна екскурзия Евора – статуята на Христос – Мостът 25 април – Мостът Вашку де Гама с лицензиран екскурзовод на руски език. Цена - 70 евро на турист при минимум 2 записани туристи. Екскурзията започва с минаване по Моста 25 април. Този мост е построен през 1966 г. над мястото, където река Тежу се влива в Атлантическия океан. Това е един от най-дългите висящи мостове на света. Разглеждане отвън на статуята на Исус Христос, копие на знаменитата статуя в Рио де Жанейро и издигната като благодарност към Бога за запазването на Лисабон по време ва Втората Световна война. Отпътуване към град Евора /на 130 км/, чийто стар център е включен като архитектурен паметник в списъка на ЮНЕСКО. Разглеждане на централния площад Дон Жералду с колоните,църквата Санту Антониу, храма на Диана от 2 ри век, Събора на Евора в романски стил и църквата на Свети Франсишку /отвътре/с кулата от кости. Екскурзията приключва с преминаване по Моста Вашку де Гамма с дължина 17,2 км – най-дългият мост в Европа. Нощувка.

16 април - неделя. Закуска. Свободен ден за самостоятелни посещения - разглеждане на Океанариума на Лисабон – най – големият Океанаруим в Европа с 5 млн. л солена вода и 500 вида морски обитатели, възможност за разходка по р. Тежу и др. Нощувка.

17 април - понеделник. Закуска. Свободно време. По желание: целодневна екскурзия /9 часа/ в Обидуш - Алкобаса - Баталя – Томар с лицензиран екскурзовод на български език. Цена при минимум 15 туристи - 58 евро на турист. Екскурзията започва с разходка в очарователното градче Обидуш с характерни бели къщи с червени покриви и малки църкви, обградено от средновековни крепостни стени. Разходка по уличките, разглеждане на Капелата на централния площад, старинната църква СвДева и арабската крепост. Разглеждане отвън на средновековното Абатство в Алкобаса, продължаване за Баталя, където е манастира Санта Мария да Виктория, построен в чест на победата над испанците през 1385г. Последна спирка е градчето Томар на река Набан. Разглеждане на Манастира на тамплиерския орден от 1160 г. Връщане в Лисабон. Нощувка.

18 април - вторник. Закуска. По желание: целодневна екскурзия в град Порто с обяд, с дегустация на портвайн и възможност за разходка по р. Доуро с лицензиран екскурзовод на български език. Цена при минимум 15 туристи – 98 евро на турист. По време на програмата в Порто ще видите: – гарата Сао Бенту с прекрасни декоративни плочки, най-високата кула на града – камбанарията на църквата Клеригуш, катедралния събор, крайбрежния булевард Дору, църквата Св.Франциск с позлатения олтар. Круиз по р. Доуру – заплаща се на място 12,5 евро на турист. Разглеждане на избите за портвайн Grahams с дегустация. Обяд в традиционен местен ресторант. Вечерта – по желание – вечеря с традиционни ястия в ресторант в Лисабон с изпълнения на фаду и включени напитки. Цена - 65 евро на турист при минимум 2 туристи.Цената включва трансфер от и до хотела Романсът фаду е музикалният символ на Лисабон. По време на вечерята се редуват тъжни песни с енергични танци, представени от професионални изпълнители. Нощувка.

19 април - сряда. Закуска. По желание: целодневна екскурзия Мафра – селцето Жозе Франку – Ерисейра с включен обяд и с лицензиран екскурзовод на руски език. Доплащане – 60 евро на турист при минимум 2 записани туристи. Разходка по крайбрежната улица на колоритното рибарско селце Ерисейра, разположено на атлантическия бряг. Разглеждане на типичното португалско селце Жозе Франко – музей под открито небе от началото на 20 век.Тук може да се опитат традиционни местни продукти: хляб, колбаси, местни вина. Екскурзията завършва с разглеждане на дворцовият комплекс в градчето Мафра, построен от крал Жоан Пети с намерение да засенчи дворецът Ескориал край Мадрид. Обяд – дегустация в бразилски ресторант на 7 вида месо, печено на шиш и студен и топъл бюфет. Нощувка.

20 април - четвъртък. Закуска. Освобождаване на хотела до 12:00. Оставяне багажа на рецепция. Свободно време. Трансфер до летище Лисабон. Излитане за София в 23:50.

21 април - петък. Кацане на летище София в 06:00 ч.

Информация за хотела:
Пакетна цена в хотел VIP Berna 3*:
-човек в двойна стая: 1195 лв.
-трети възрастен на допълнително легло: 1125 лв.
-единична стая: 1650 лв.
-дете до 10 г. на доп. легло: 1095 лв.

Хотел VIP Berna 3*

Хотелът се намира в центъра на Лисабон, до Арената за борба с бикове, на 100 м от спирка на метро и автобус. В района има голям шопинг център и множество ресторанти и магазини.
В стаите: климатик, сешоар, сейф, кабелна телевизия.

Доплащане за 7 вечери с напитки = 280 лв.

Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. За достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на Кибела тур.

Тагове

Оферти - Португалия |  Оферти - Лисабон |  Екскурзии - Португалия |  Екскурзии - Лисабон |  Великден 2024 - Португалия |  Великден 2024 - Лисабон

Избрани оферти