Начало / Екскурзии / Екскурзии - Москва

Великден в МОСКВА със специална екскурзия до град Сергиев Посад

Номер на оферта

/

160426

Дати & цени

Цената включва

- Самолетни билети София-Москва-София с включени летищни такси (30.01.2017г);
- 5 нощувки и 5 закуски в хотел 3/4* в Москва;
- Трансфери: летище-хотел-летище в Москва;
- Автобусна обзорна обиколка на Москва;
- Екскурзия по Червения площад, Александровската градина и Манежния площад;
- Екскурзия на територията на Московския Кремъл с посещение на Успенската и Архангелската катедрала;
- Екскурзия „Оръжията на Победата” с посещение на Музея на Великата Отечествената война;
- Автобусна екскурзия до Сергиев Посад;
- Обзорна екскурзия на територията на Св. Троицко-Сергиева лавра с посещение на Троицкия и Успенския храм и Трапезната палата с църквата на Св.Сергий (Трапезния храм) ;
- Екскурзоводско обслужване на български език;
- Водач от Радугатурс

Цената не включва

- Туристическа руска виза - 119 лв., със срок за издаване 10 работни дни (с включена такса визов център);
- Медицинска застраховка;
- Допълнителни екскурзии по желание;
- Разходи за градски транспорт и от личен характер

Забележка:
- Цената на пътуването е базирана на група от минимум 20 човека. В случай, че този брой не е набран, най-късно до 15 дни преди началото на екскурзията всички потребители се уведомяват и се възстановяват всички внесени депозити или се прекалкулира цената;
- Възможно е да има промяна в летищните такси и часовете на полетите. Ще бъдете уведомени до 15 дни преди началото на екскурзията;
- Агенцията не носи вина или каквато и да е отговорност за загубен и закъснял багаж;
- Агенцията си запазва правото да променя последователността на екскурзиите по програмата

Необходими документи:
- При записване за екскурзията е необходимо да се представи ксерокопие на задграничен паспорт, със срок на валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България
- Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител;

Условия на записване:
- Депозит – 800лв; Доплащане – 15 дни преди датата на отпътуване.

Програма на пътуването

1-ви ден (12.04.2017г):
Обеден полет СофияМосква. Кацане на летище Шереметиево. Автобусна обзорна екскурзия на Москва – панорама Кремъл, Храм Христа Спасителя, Новодевическия манастир, „Воробыевы горы”, МГУ, Поклонная гора, Триумфалната арка, Кутузовския проспект, Моста Багратион, Деловия център „Москва Сити”, Новия Арбат и др. Настаняване в хотела. Нощувка.

2-ри ден (13.04.2017г):
Закуска. Екскурзия по Червения площад, Александровската градина и Манежния площад: Мавзолеят на Ленин, Църквата Василий Блажений, ГУМ, Казанската църква, Сградата на Историческия музей, Паметника на Жуков, Старата сграда на МГУ, ТЦ „Охотный ряд”, Могилата на Неизвестния войник, Паметника на Александър1 и др. (обектите се разглежда отвън).
Екскурзия на територията на Московския Кремъл с посещение на Успенската и Архангелската катедрала. Московският Кремъл е визитната картичка, не само на Москва, но и на цяла Русия! Красотата и величието му са въплътени в неговия архитектурно-художествен ансамбъл! Впечатлява с неповторимия природен ландшафт, църквите и дворците на неговата територия! Тук са се венчавали Великите руски Князе и Царе! От тук са се издавали и се издават най-важните укази на страната! Тук е работната Резиденция на Президента на Русия! Тук ще научите за историята на Кремъл от неговото създаване до наши дни!
*По желание (срещу допълнително заплащане) Екскурзия в Оръжейната Палата на Кремъл – световноизвестния музей-съкровищница.
Свободно време. Нощувка.

3-ти ден (14.04.2017г):
Закуска. Екскурзия „Оръжията на Победата” – Поклонна гора и Парк Победа с посещение на Музея на Великата Отечествена война.
Поклонна гора или Хълмът на поклонението е едно от най-любимите места за московчани и гостите на столицата. Тук всяка сграда, стълба, алея, дори строгите редици от дърветата са своеобразни символи, напомнящи за Великата Отечествена война 1941-1945г.
Територията на парка представлява огромен мемориален комплекс. Тук се намира главният паметник на Победата с височина от 142 метра; Централният Музей на Великата Отечествена война с прилежаща художествена галерия; Храмът Свети Георги Победоносец и мемориалната джамия, построена в чест на падналите мюсюлмански войници по бойните полета на Великата Отечествена война. Под открито небе са изложени образци на военна техника и оръжие. На Хълма на Поклонението се намира и една от най-красивите в Москва алеи от фонтани.
Свободно време. Нощувка.

4-ти ден (15.04.2017г):
Закуска. Свободен ден. Възможност за екскурзии по желание:
* Москвариум - Най-големият аквариум в Европа. Тук могат да се видят различни видове морски животни от целия свят, включително акули, тюлени, редки видове скатове, косатки, моруна китове и др. Показана е морската и сладководна фауна от езерото Байкал, фиордите на Исландия и Гренландия до островите Галапагос, Големия бариерен риф и Камчатка.
*Москва сити с качване на скоростен асансьор – 7м/сек. до 54 етаж и посещение на наблюдателна площадка за гледка от високо към река Москва, 3-ти транспортен пръстен, кулата „Останкино” и др.
* Третяковска галерия - Най-известният художествен музей в Москва. В съкровищницата на руската живопис са събрани от иконописите от 13-ти век до творбите на руските художници от 18-ти до 20-ти век.
Нощувка.

5-ти ден (16.04.2017г):
Закуска. На самия Великден Вие ще имате уникалната възможност да посетите едно от най-светите места в Русия – Св.Троицко-Сергиевата Лавра.
Автобусна екскурзия до Сергиев Посад. Обзорна екскурзия на територията на Св. Троицко-Сергиева лавра с посещение на Троицкия и Успенския храм и Трапезната палата с църквата на Св.Сергий (Трапезния храм). Град Сергиев Посад се намира на 70 километра от Москва. В него се намира eдна от най-големите забележителности на Русия – Св.Троицко-Сергиевата лавра, наричана още сърцето на православна Русия и считана за един от най-почитаните храмове на Русия. Уникалния архитектурен ансамбъл е създаван в продължение на векове. Днес той е най-големият действащ мъжки манастир в страната. Дантелена камабанария на манастира е една от най-високите камбанарии в Русия, а камбаната в нея тежи 72 тона и е най-мощната действаща камбана в света. На този ден ние ще имаме късмета да чуем чудната, празнична, ликуваща песен на Цар-Камбана (Царь-колокола). По време на честването на Великден е разрешено изкачването до кулата на камбанарията.
Връщане в хотела. Свободно време.
Възможност да се включите във Великденските фестивали.Светлото Христово Възкресение в столицата на Русия не се празнува шумно и с голям размах, а с радост и трепет. В центъра на Москва в този ден се провеждат специални музикални мероприятия – Великденски фестивали. Гостите чакат увлекателната музикална програма, забавните състезания и базарите, където могат да се купят сувенири за спомен или да се похапне вкусно. По време на Великденските празници по улиците на Москва (от Тверская до Стария Арбат) се провеждат различни изложби, разказващи за честването на Великденските традиции по цял свят
Нощувка.

6-ти ден (17.04.2017г):
Закуска. Освобождаване на хотела. Закуска. Свободно време до обяд. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището. Полет за България. Късния следобед кацане на летище София.

Тагове

Оферти - Русия |  Оферти - Москва |  Екскурзии - Русия |  Екскурзии - Москва |  Великден 2024 - Русия |  Великден 2024 - Москва

Избрани оферти