Начало / Екскурзии / Екскурзии - Охрид

Великден в ОХРИД от София, Пловдив, Бургас и Варна, потвърдена!

Номер на оферта

/

220226

Дати & цени

Цената включва

- транспорт с лицензиран автобус;
- 3 нощувки със закуска в хотел 3* в центъра на Охрид;
- Празнична Великденска вечеря на четиристепенно меню/без напитки/ с жива музика;
- пешеходна обиколка с местен лицензиран екскурзовод в Охрид;
- екскурзия с местен лицензиран екскурзовод до манастира Св.Наум и Билянини извори;
- водач от агенцията по време на пътуването;
- застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с лимит 5000 € за лица до 69.99 г.

Цената не включва

- доплащане за застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ за лица 70-84.99 г. с лимит 5000 € – 8.00 лв.; лица над 85 год. не се застраховат;
- доплащане за единична стая – 75.00 лв.;
- доплащане за разходка с корабче по Охридското езеро – 6 €;
- доплащане за еднодневна екскурзия до Тирана и Елбасан – 40.00 лв.

Програма на пътуването

Великден в ОХРИД
автобус от София, Пловдив, Варна и Бургас

Дата: 06.04.2018 - потвърдена - има места

3 нощувки със закуски + Празнична Великденска вечеря в хотел 3* в Охрид

Цена на човек в двойна стая:
от София: 240 лв./ гр.Пловдив: 250 лв./ гр.Бургас: 265 лв./

ПРОГРАМА
1-ви ден/ петък - 06.04.2018 г.:
Отпътуване в 02.30 ч. от Варна**, ул.“Антим I“; в 05.00 ч. от Бургас, ул. „Булаир“ срещу х.„Булаир“; в 08.00 ч. от Пловдив, бензиностанция ОМВ до х.“Санкт Петербург“; в 10.00 ч. от София, стадион „В.Левски“ за Охрид. Почивки по пътя. Следобед пристигане в Скопие – живописно разположена на двата бряга на река Вардар, столицата на Македония е събрала в себе си, както богато историческо минало така и съвременни архитектурни постижения. Около 1,5 часа свободно време за разходка в центъра на града. Възможност посещение на църквата „Св. Спас” с гроба на Гоце Делчев. Отпътуване и вечерта пристигане в Охрид – съчетал в себе си вековната историческа традиция и невероятната красота на Охридското езеро. Настаняване в хотел 3* в центъра на Охрид. Нощувка.

2-ри ден/ събота - 07.04.2018 г.:
Закуска. Пешеходна обиколка в стария град за разглеждане на историческите забележителности на Охрид с местен екскурзовод: посещение на Самуиловата крепост; църквите “Св. Климент“; “Св. София”; “Св. Йоан Богослов - Канео” – разположена на висока и стръмна скала, откъдето се разкрива живописна гледка към езерото и града; „Св. Богородица” – паметник на Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО; Античния театър; Градската чаршия. По желание и срещу доплащане: разходка с корабче по Охридското езеро (около 1 час). Екскурзия до Билянините извори и манастира “Св. Наум” – разположен на брега на Охридското езеро сред красива местност. Свободно време за разглеждане. Фото-пауза при музея на водата, пресъздаващ живота в древно селище с наколни жилища. Връщане в Охрид. Празнична Великденска вечеря с жива музика в ресторанта на хотела. Възможност за посещение на Великденската литургия. Нощувка.

3-ти ден/ неделя - 08.04.2018 г.:
Закуска. Свободно време или по желание и срещу доплащане еднодневна екскурзия до Елбасан и Тирана, Албания: Отпътуване и преминаване на македонско-албанската граница. Пристигане в Тирана, столицата на Албания, и разходка с екскурзовод в центъра – площад "Скендербег" със статуята на националния герой Георги Скендербег, националния исторически музей, операта, двореца на културата, кметството, часовниковата кула, джамията „Етем бей“. Свободно време. Отпътуване и фото-пауза в Елбасан – четвъртият по големина град в Албания, известен с отлично запазените средновековни укрепления. Преминаване на албанско-македонската граница и връщане в хотела. Нощувка.

4-ти ден/ понеделник - 09.04.2018 г.
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за България. Почивки по пътя, пристигане късно следобед в София и Пловдив, вечерта в Бургас, около полунощ във Варна.

Тагове

Оферти - Македония |  Оферти - Охрид |  Екскурзии - Македония |  Екскурзии - Охрид |  Великден 2024 - Македония |  Великден 2024 - Охрид

Избрани оферти