Начало / Екскурзии / Екскурзии - Охрид

Великден в Охрид - македонска панорама - екскурзия с автобус

Номер на оферта

/

192874

Дати & цени

Програма на пътуването

ЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ


14.04.2017 г. - 205 лв.


ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

ДЕН
1 СофияСкопие ~230 km

Отпътуване от София в 7:30 ч. от площад "Александър Невски", 8:00 ч. от автогара "Сердика", от Кюстендил в 9:30 ч. по маршрут Гюешево - Скопие. Пристигане в Скопие следобед и настаняване. Пешеходна разходка в Скопие с местен екскурзовод: площад "Македония" с паметника "Воин на кон", Триумфалната арка, домът музей на Майка Тереза, Каменният мост – символ на града; старият квартал Вароша – скопската чаршия; крепостта Скопско кале и църквата "Св. Спас" със саркофага на Гоце Делчев. Свободно време. Нощувка.

2 СкопиеЕзерото "Матка" – Охрид ~190 km

Закуска. Отпътуване за Охрид. По пътя посещение на каньона Матка. На това прекрасно място с девствена природа е създадено най-старото изкуствено езеро в Македония, край което се издига манастирът "Св. Андрей" с впечатляващи стенописи, строен по поръчение на брата на прочутия Крали Марко. Пристигане в Охрид следобед. Пешеходна разходка с местен екскурзовод в Стария град (минимум 2 часа): църквата "Св. Богородица Перивлепта", която поради своята автентична архитектура и стенописи е обявена за паметник на световното културно наследство на ЮНЕСКО; Самуиловата крепост; църквата "Св. Пантелеймон", където се съхраняват мощите на св. Климент Охридски; църквата "Свети Йоан Канео", разположена на висока и стръмна скала, откъдето се разкрива живописна гледка към езерото и града; църквата "Света София", посветена на Христовата мъдрост и служила като катедрален храм по времето на цар Самуил; античният театър и градската чаршия. Настаняване. По желание и предварителна заявка – традиционна македонска вечер с жива музика и богато меню. Нощувка.

3 Охрид – Заливът на Костите – Манастирът "Свети Наум" – Струга – Вевчани

Закуска. Свободно време или по желание: екскурзия до Залива на костите и манастира "Св. Наум". Заливът на костите представлява любопитен археологически обект с музей, посветен на древните хора, живели край водите на езерото преди повече от 4000 години. Манастирът, основан от св. Наум Охридски, е разположен на 27 км южно от Охрид, на брега на Охридското езеро, в местност с неповторима природна красота. Разходка в комплекса с местен екскурзовод: църквата "Св. Архангели" с гроба на св. Наум, паркът на охридските извори, параклисът "Св. Петка". Свободно време в парка на охридските извори. Връщане в Охрид. Следобед свободно време или по желание екскурзия до град Струга и Вевчани. Пешеходна разходка в Струга покрай река Черни Дрин до родната къща на братя Миладинови (разглеждане отвън) и свободно време на стружката чаршия. Посещение на Вевчани – столицата на хумора в Македония, архитектурен резерват, живописно разположен в подножието на планината Ябланица, северно от Струга. Свободно време в парка на Вевчанските извори. Връщане в Охрид. Нощувка.

4 ОхридБитоляСофия ~440 km


Закуска. Отпътуване за Битоля. Пешеходна разходка: Часовниковата кула (Саат кула), превърнала се в символ на града, Широк сокак, църквата "Св. Димитър" – най-голямата в града, построена през 1830 г. на мястото на малък параклис със същото име. Свободно време в Битоля или по желание посещение на античния град Хераклея Линкестис – важен стратегически град, основан от Филип Македонски и получил името си в чест на митологичния гръцки герой Херкулес. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта на автогара "Сердика" и площад "Александър Невски".


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Транспорт с туристически автобус
1 нощувка със закуска в хотел 3* ("Ambasador" *** или подобен) в Скопие
2 нощувки със закуска в хотел 3* ("Turist" *** или подобен) на Охридската ривиера
Пешеходна разходка в Охрид с местен екскурзовод
Пешеходна разходка в Скопие с местен екскурзовод
Пешеходна разходка в Битоля
Посещение на каньона Матка
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5000 EUR на застрахователна компания "Армеец"
Екскурзоводско обслужване


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Обеди и вечери
Екскурзия до Залива на костите и манастира "Св. Наум"
Екскурзия до Струга и Вевчани
Посещение на античния град Хераклея Линкестис
Входни такси за църквата "Св. Спас" и музея на Гоце Делчев (120 MKD) в Скопие, за манастира "Св. Андрей" в Матка (60 MKD), за църквата "Св. Богородица Перивлепта" (100 MKD) и манастира "Свети Наум" (60 MKD) в Охрид
Входни такси и билети за музеи и обекти, посещавани по желание и градски транспорт
Разходи от личен характер
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

Тагове

Оферти - Македония |  Оферти - Охрид |  Екскурзии - Македония |  Екскурзии - Охрид |  Великден 2024 - Македония |  Великден 2024 - Охрид

Избрани оферти