Начало / Екскурзии / Екскурзии - Брашов

Великден в РУМЪНИЯ: Букурещ, Бран, Брашов, Пелеш от Варна, Добрич и Русе

Номер на оферта

/

189801

Дати & цени

Цената включва

- Застраховка;
- Транспорт с лицензиран автобус за международни пътувания;
- 2 нощувки със закуска в хотел 3* в района на Синая
- Екскурзия до замъка на Дракула в Бран;
- Екскурзия до Ръшновската крепост
- Туристическа програма в Брашов;
- Екскурзия до Синая и замъка "Пелеш";
- Панорамна обиколка на Букурещ с екскурзовод
- Посещение на сградата на Парламента в Букурещ
- Екскурзоводско обслужване по маршрута.

Цената не включва

- Входна такса за Замъка Пелеш стандартен тур /50 минути/- възрастни 30.00 леи, пенсионери 15 леи, деца и студенти 7,5 леи
- Входна такса за Замъка Пелишор за тези, които желаят- възрастни 20.00 леи, пенсионери: 10 леи, деца и студенти 5 леи
- Входна такса за Синайски манастир- възрастни 5 леи, деца, студенти, пенсионери- 2 леи
- Входна такса за Замъка Бран- възрастни 35 леи, пенсионери над 65 год- 25 леи, студенти-20 леи, ученици и деца 7 леи
- Входна такса за крепостта Ръшнов- възрастни 16 леи, деца и студенти- 10 леи
- Входна такса за Черната църква в Брашов- възрастни 9 леи, студенти-6 леи, пенсионери 3 леи
- Входна такса за Парламента-35 леи за възрастни, студенти- 18 леи; ученици и лица под 18 години- безплатно
- Доплащане за единична стая- 25.00 лева на вечер
- Вечеря във всеки един хотел може да бъде организирана при предварителна заявка. Вечерята е тристепенно меню. Цена 15 евро на човек.
Допълнителна информация :

Програма на пътуването

Дати: 14.04.2017 - потвърдена; 06.05.2017; 02.06.2017

Цена: 140 лв.

2 нощувки със закуски

ПРОГРАМА

1-ден
Отпътуване от Добрич в 04.15ч.Отпътуване от Варна от ул. Антим I в 05:00ч. Отпътуване от Шумен в 06:00ч. Отпътуване от Разград в 07:00ч. Отпътуване от Русе 08:00ч. Преминаване на Дунав мост на българо – румънската граница. Пристигане в Букурещ около 10:30ч.- наричат Букурещ” най-добре пазената тайна на Европа”. Преминаване през града в посока Синая - курорт известен още като Перлата на Карпатите. По пътя през Букурещ ще направим половината панорамна обиколка на града - Площада на революцията, кралския дворец (понастоящем музей на изящните изкуства), Сената, университетската библиотека, храма на музиката „Атене”- концертен и фестивален център, една от емблемите на Букурещ, която се отличава със своя стил и купол с височина от 30 м., пл. „Романя”, пл. „Викторией”, Триумфалната арка (копие на парижката). Пристигане в Синая и разглеждане на зазмъка Пелеш - Смятан от мнозина за един от най-хубавите дворцови комплекси в Европа. Двореца е издигнат между годините 1873 и 1883 г. като лятна резиденция на румънския крал Карол I и неговата съпруга кралица Елизабета. Приковава вниманието с пълната си архитектурна хармония – чудесни тераси, готически кули, множество статуи и фонтани. Пристигане и разглеждане на замъка. Разглеждане на замъка Пелишор - замъкът има 70 помещения. Той е строен за кралска резиденция и неговата представителна част - парадният хол и голямата столова, поразяват със своето изящество. Парадният хол има височината 3 етажа, а големите прозорци и стъкленият таван, украсен с витражи създават усещане за простор и светлина. Стените на хола са украсени с дъбови пана и множество картини. Забележителни са и Златната спалня, Златната стая, Параклисът, кабинетът на принцеса Мария и кабинетът на крал Фердинанд I. Разглеждане на Синайския манастир - Идеята за манастира хрумва на принц Михаил Кантакузин след поклонническото му пътешествие до всеизвестната планина Синай в Египет. Сградата била проектирана да служи едновременно като манастир и като укрепена крепост по пътя, свързващ Брашов и Букурещ, а първоначалният замисъл на благородника била в манастира да живеят 12 монаси – по подобие на 12-те Апостоли. Постепенно обаче тази цифра се увеличава. През 1735 – 1739 г. манастирът Синая бива завладян от турците. Тук се пазят първата Библия, преведена на румънски (и отпечатана в Букурещ през 1688 г.), пищна колекция от икони, както и епитафия (надгробен надпис), избродирана в самия край на XIX в., която е със световно значение и е защитена от ЮНЕСКО. Вечерта пристигане в хотела. Настаняване.Нощувка.

2-ден
08:00-09:00 ч. Закуска. Отпътуване за Бран - посещение на замъка Бран, известен още като Замъка на Дракула – впечатляваща средновековна крепост, построена между 1377 г. и 1382 г. върху скала, висока 60 м. Отпътуване за Ръшновската крепост- построена от рицарите от Тевтонския орден. Посещение на крепостта и разгадаване на тайната на кладенеца в Ръшнов. Отпътуване за Брашов към обяд. Туристическа програма: Старото кметство, Черната църква – най-голямата готическа катедрала в Източна Европа, Бялата и Черната кула, църквата “Св. Бартоломей” – най-старият архитектурен паметник в града, най-тясната улица в Европа-Сфори. Връщане в хотела. Нощувка.

3-ден
Закуска. Около 09:00ч. Отпътуване към Букурещ. Пристигане около обяд. Панорамна обиколка на града. Посещение на Патриархалната катедрала- духовният център на града. Място, където се намират мощите на Свети Димитър Бесарбовски и част от мощите на Свети Свети Константин и Елена, хълма на Митрополията, пл. „Унирии”, пл. „21-ви декември”, Националния театър, Патриаршеската катедрала, Кралския дворец. Посещение на сградата на Парламента - втората по големина адмнистративна сграда в света с беседа на български език. Свободно време за шопинг в AFI Palace Cotroceni. Следва пешеходна разходка в старият град на Букурещ, където ще се любувате на прекрасната архитектура на реставрирани сгради, запазени по улица „Липскани“. Ще видите Стария княжески съд на Влад Цепеш – владетелят, увековечен от Брам Стоукър като Дракула. Тук се намира и най – голямата книжарница в Румъния – „Carturesti Carusel“ – в превод „Въртележка от светлина“. Шест – етажното здание ,построено през 1860г винаги е било важен търговски обект – банка, базар,а в момента снежно бяло царство на приказките и културата. Тук е и старата княжеска църква – най-старата сграда в Букурещ,както и бившия хан „Луи Манук“ – в момента луксозен хотел-ресторант. Многобройни барове и ресторантчета допринасят за приятната атмосфера. Свободно време за разходка.
Отпътуване от Букурещ около 17:30ч. Пристигане в съответния град вечерта.

Допълнителна информация

Дете под 12 год. на доп. легло с 2-ма възр. - 15 лв. намаление

Тагове

Оферти - Румъния |  Оферти - Брашов |  Екскурзии - Румъния |  Екскурзии - Брашов |  Великден 2024 - Румъния |  Великден 2024 - Брашов

Избрани оферти