Начало / Екскурзии / Екскурзии - Саранда

Великден в курорта САРАНДА в Албания с екскурзия до КОРФУ

Номер на оферта

/

219819

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

---Транспорт с лицензиран туристически автобус;
---Всички пътни и магистрални такси;
---3 нощувки със закуски и вечери (закуска – блок-маса, вечеря -3-степенно сет меню) в хотел “Vola” 3* http://hotelvola.com;
---Празничен Великденски обяд по гръцки с агнешко чеверме и жива музика в таверна;
---Медицинска застраховка с асистанс и покритие 5 000 евро;
---Пешеходна обиколка на Саранда;
---Бонус – Посещение на Йоанина;
---Водач от фирмата и екскурзоводско обслужване.

Цената не включва

Цената не включва:

---Целодневна екскурзия до остров Корфу с посещение на столицата Корфу град, двореца „Ахилеон“ и фотопауза на Канони с включени фериботни такси – 65 евро, при минимум 30 туристи. /входната такса за двореца Ахилеон се заплаща отделно – 5 евро за група над 20 човека/;

Забележка: Екскурзията до остров Корфу се провежда при подходящи метеорологични условия и спокойно море. В случай че не може да се осъществи по тези причини, се предлага алтернативна програма за деня - Екскурзия до Гирокастро и крепостта Лекуреши – 25 евро, при минимум 20 туристи /входните такси се заплащат на място в албански леки/;

Програма на пътуването

ВЕЛИКДЕН В САРАНДА И ОСТРОВ КОРФУ
С празничен Великденски обяд по гръцки с агнешко чеверме и жива музика в таверна

Дата: 06.04. – 09.04.2018


Програма:

1-ви ден /петък/: Отпътуване от София в 06:30 часа от паркинга пред Национален стадион „Васил Левски” по маршрут София-Дупница-Сандански-Кулата-Солун-Йоанина-Какавия-Саранда. Пристигане в Саранда вечерта. Настаняване в хотел Vola 3*, разположен в централния залив на града. Вечеря.Нощувка.


2-ри ден /събота/: Закуска.
?По желание срещу заплащане - целодневна екскурзия до остров Корфу с местен екскурзовод на острова. Както всеки гръцки остров, и той е свързан с древногръцката митология, и по-точно с поредното похождение на Посейдон. Богът на морето бил влюбен в Керкира, дъщеря на речния бог Азоп и нимфата Менопа. С помощта на Зевс Посейдон я отвлича и я завежда на безименния дотогава остров. В израз на любовта си към нея той кръщава острова на нейно име. Корфу има богата история, за него през вековете са се водели непрекъснати борби. Владян е от римляните, Византия, Венеция, Франция, Англия. През годините всички управници са оставили по нещо от забележителната архитектура на острова, прочут най-вече със запазените венециански крепости на главния град. Корфу става гръцко владение едва през 1864 година и е един от най-посещаваните гръцки острови по всяко време на годината. От особен интерес са уникалните традиции, свързани с големия християнския празник Великден.
Отпътуване с ферибот за Корфу сутринта. Пешеходна разходка в столицата Керкира и посещение на уникален великденски ритуал, характерен само за този гръцки остров. Безспорно най-голямата атракция по Великден е чупенето на глинени съдове, което започва в 11:30 часа. От празнично украсените балкони, на които висят специални алени покривки със златен кант, ще полетят глинени делви, пълни с вода. По този начин жителите на Корфу празнуват Първото Възкресение и хората се събират основно в района на централния площад Спианада. Камбаните бият тържествено и силно и всички жители и посетители на града са свидетели на един невероятен ритуал. Този обичай е останал от времето на венецианското управление и е адаптиран от местните жители. С чупенето на съдовете те изразяват пречупването на лошото и поставянето на едно ново добро начало. По големината на глинените делви може да се съди за благосъстоянието на всяко семейство.Следва посещение на двореца на императрица Сиси „Ахилеон” с местен екскурзовод. Кратко свободно време за снимки. Отпътуване за фотопауза към полуостров Канони с Мишия остров и манастрира „Панагия Влахерна”. Връщане с ферибота в Саранда.
Вечеря. Нощувка.


3-ти ден /неделя/: Закуска. Пешеходна разходка в Саранда, един от най-известните албански курорти, разположен край просторен залив на Йонийско море: крайбрежната алея, етнографският музей, градската порта, руините на античната синагога. По желание – посещение на православната църква в града.
?Следва Празничен великденски обяд по гръцки в таверна с агнешко чеверме, жива музика и вино. След обяда – свободно време за почивка и самостоятелна разходка в Саранда.
Вечеря в хотела. Нощувка.


4-ти ден /понеделник/: Закуска. Отпътуване за България през Гърция. БОНУС: кратка спирка за посещение на Йоанина – областния град на Епир, разположен на красивото езеро Памвотис. Свободно време при Крепостта на града, свързана с управлението на Али Паша по време на османското владичество. Пристигане в София късно вечерта.



Описание на хотела:
Hotel Vola 3* - Разположен до малък плаж в началото на пътя, който свързва Саранда с Бутринт, хотел Vola предлага ползване на паркинг, безплатен Wi-Fi, ресторант и бар с тераса. Всяка стая има балкон, като повечето стаи са с морски изглед, кабелна телевизия и хладилник. Гостите могат да намерят на пешеходно разстояние барове и нощни клубове до плажа, ресторанти, предлагащи разнообразна традиционна албанска или средиземноморска кухня, както и магазин за хранителни стоки в непосредствена близост до хотела. Центърът на Саранда е отдалечен на около 1 км. от хотела.

Начин на плащане:
-авансово плащане – 50% от пакетната цена при записване.
Доплащане – до 14 дни преди датата на отпътуване.


Линк към сайта: https://goo.gl/VZpuJ2

Тагове

Оферти - Албания |  Оферти - Саранда |  Екскурзии - Албания |  Екскурзии - Саранда |  Великден 2024 - Албания |  Великден 2024 - Саранда

Избрани оферти