Начало / Екскурзии / Екскурзии - Венеция

Великден във ВЕНЕЦИЯ - ВЕРОНА - ПАДУА, потвърдена 05.04.2018

Номер на оферта

/

220307

Дати & цени

Цената включва

- транспорт от и до София с автобус *** + пътни такси
- 2 нощувки със закуски в хотел Omnia 4* или Base to Stay 4*
- медицинска застраховка с покритие 2000 евро
- туристическо и информационно обслужване
- организатор от фирмата, придружаващ групата

Цената не включва

Допълнителни услуги по желание:
* корабче от и до Венеция – 25 евро (включва корабче и такса за влизане във Венеция)
* екскурзия до Верона и Падуа – 25 евро
* медицинска застраховка с по-висок лимит на отговорност – 10 лв., за туристи над 65 год. – 20 лв.
* входни такси за музеите
* доплащане за единична стая 20 евро за нощувка
* застраховка отмяна на пътуване

Програма на пътуването

Великден във Венеция

София - Любляна - Венеция - Верона - ПадуаСофия

Дата: 05.04.2018 - потвърдена

Цена на човек в двойна стая: 235 лв.

ПРОГРАМА
05.04.2018
Отпътуване от София, пл. Руски паметник в 22.00 ч. по маршрут СофияБелградЗагребЛюблянаВенеция.

06.04.2018
Кратка спирка за кафе в Любляна – столицата на Словения. Пристигане в Новента ди Пиаве – китно селце, в близост до Сан Дона ди Пиаве. Настаняване в хотел Omnia 4*или Base to Stay 4*. В близост до хотелите се намира и ресторант Чин Чин, в който любезните домакини ще ви посрещнат с усмивка, добро обслужване и изключително вкусна типична италианска кухня на умерени цени. На пешеходно разстояние е и дизайнерски аутлет McArthur Glen: оформен като търговска улица с цветни магазини и богато декорирани алеи, търговския център е място дори и само за приятна разходка. Свободно време. Нощувка.

07.04.2018
Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до Верона и Падуа. Туристическа програма във Верона, наричана още „Градът на любовта”, заради едноименната шекспирова трагедия „Ромео и Жулиета”, но също така известна и със своето вино „Бардолино”. Разглеждат се Арена ди Верона – най-големия оперен театър на открито в Европа; къщата на Жулиета, от рода Капулети; гробницата на Жулиета. Пиаца дел Синьори: в центъра на площада се намира статуята на Данте Алигери, живял в изгнаничество във Верона продължение на 13 години. Пиаца дел Ербе: форумът на някогашния римски град, който и днес си остава своеобразното сърце на града, около площада са разположени Търговският дом /1301 г/, градската управа - Ратуша, 83-метровата кула Ламберти /1172 г./, наричана още Кулата с камбаните, както и готическият фонтан на Веронската Мадона от 1368 г. Замъка Кастелвекио, построен от рода Скалиджери, който управлява Верона през Средните векове. Днес замъкът функционира като музей, в който се помещава най-голямата художествена сбирка във Верона. Най-известните произведения са на Пизанело, Кривели, Мантеня, Веронезе и две платна с Богородица на Джовани Белини. Отпътуване за Падуа: заобиколен отвсякъде от р. Брента, този град някога бил почти остров. Градът е известен като седалище на един от най-старите университети в Европа, основан през 1222 г. Това е първият университет в Европа отворил врати за евреите, които изучавали тук предимно медицина. Могат да се разгледат по желание параклиса Скровени, построен като частна капела на сем. Скровени и изрисуван от Джото (достъпа до параклиса е ограничен); Базиликата Св. Антоний – една от най-посещаваните поклoнически църкви в света, посветена на францисканския монах Антоний, канонизиран за светец само година след смъртта му най-вече заради въздействащите му проповеди срещу лихварството; бронзовата статуя на Еразмо Гатамелата, издигната в чест на венецианския генерал Еразмо да Нарни от великия скулптoр Донатело; Прато дела Вале: най-големия площад от 18 век в Европа с площ от 90 000 кв.м. Площадът по-скоро прилича на парк, в превод името му означава „поляна в долината”; Ботаническата градина, създадена със заповед на Венецианското правителство през 1540 г., една от първите в Европа. Връщане в хотела. Нощувка.

08.04.2018
Закуска. Отпътуване за Венеция. Туристическа програма във Венеция, за която казват, че е най-великата авантюра в историята на Европа. Град на велики умове, таланти, събития, престъпления и открития, победи и поражения. В "града на водата", картата е излишна. Тук е невъзможно да се загубите, макар че има доста отвличащи вниманието ви обекти: площадът „Сан Марко”, приличащ на огромна мраморна зала, „най-красивият в света”, както казва Наполеон за него; тук можете да видите всичко най-важно във Венеция: величествена църква, готика, ренесанс, барок, старото и новото седалище на градската управа, Часовниковата кула, Кампаниле... Базиликата “Сан Марко”: за пищната си архитектура, позлатени византийски мозайки и статута й като символ на венецианското богатство и могъщество, от 11 век насетне сградата е известна още и като Златната църква. Двореца на Дожите – в миналото седалище на венецианското правителство, а днес музей с богата колекция от платна на известни майстори: Веронезе, Тициан, Тинторето и др.; Моста на въздишките, Канале Гранде – най-големия воден булевард във Венеция, около който са разположени над 200 представителни дворци на богати венециански фамилии. Много от тези дворци днес функционират като музеи, казина, хотели. Над Канале Гранде минават три моста, най-популярни сред които е мостът Риалто. Свободно време. Отпътуване за България.

09.04.2018
Връщане в България след обяд.

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Венеция |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Венеция |  Великден 2024 - Италия |  Великден 2024 - Венеция

Избрани оферти