Начало / Екскурзии / Екскурзии - Виена

Великден във Виена 24 – 28 април 2019

Номер на оферта

/

229415

Дати & цени

Програма на пътуването

Цена – от 399 евро/ 780 лева

На човек в двойна стая на база нощувка със закуска с полет от Варна





Хотел На човек в двойна стая:
Art hotel Ana Enzian 3*/ Suite Hotel 900m zur Oper 4* или подобен



399 евро/ 780 лева





Цената включва:

Самолетен билет Варна- Виена-Варна с летищни такси и ръчен багаж с р/ри 40х30х18см ;
4 нощувки на база нощувка със закуска в избрания хотел ;
трансфери летище – хотел – летище;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро/с Assistance/;


Цената НЕ включва:

Багаж за чекиране от 10 / 20 / 32 кг / заплаща се по желание /;
Екскурзии по желание според програмата ;
Доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г.;
Местата в самолета се разпределят автоматично от авиокомпанията и не гарантираме за определени места. Може да направите своя избор предварително срещу доплащане, за да си гарантирате съседни седалки в полета.




Информация за полета:



24 април 2019 21:55 22:35

28 април 2019 18.30 21:20





Примерна програма:

Първи ден

Излитане от Варна в 21:55 часа и пристигане във Виена в 22:35. Трансфер до избрания хотел и настаняване. Свободно време за вечеря. Нощувка.

Втори ден

Закуска. Свободно време за разглеждане на града . Възможност за пешеходна обиколка на центъра на Виена - Операта, където се правят около 300 изпълнения на година, двореца Хофбург - бившата зимна резиденция на Хабсбургите, Парламента със статуята и фонтана на Атина, Кметството- седалището на кмета, и на градския съвет, катедралата „Свети Стефан“, площада Грабен с колоната на Чумата и елегантната улица Колмаркт със сладкарницата Демел, където можете да се насладите на оригинална торта Сахер.

Следва- Двореца Белведере - бароков комплекс, построен от принц Юджин от Савой, входът в Белведере е по избор и се заплаща на място-14 евро за Горно Белведере, където са картините на Климт./ Дворецът се състои от две части – Горен и Долен Белведере. И двете части са построени от Йохан Лукас фон Хилдебранд – един от най – важните австрийски архитекти. Там е изложена известната "Целувка" на Густав Климт.

Пешеходна обиколка на Виена с професионален гид на български език – доплащане: 30 евро на човек при група от мин. 6 души.

Нощувка.

Трети ден

Закуска. Възможност за посещение на двореца Шьонбрун - лятната резиденция на Хабсбургите , разглеждане на парка и зоологическата градина на Шьонбрун. Tам се намира най-старата в света и единствена барокова зоологическа градина .Свободно време за разходка и разглеждане на пред Двореца. Нощувка.

Двореца Шьонбрун доплащане – 35 евро на човек за екскурзовод на български език и вход в двореца при група от мин 6 човека – без включен транспорт.

Четвърти ден

Свободно време за разходка и самостоятелна програма.

Можете да посетите:

Съкровищницата или музея на Сиси в двореца Хофбург;

Природо – историческият музей (Naturhistorisches Museum) е един от най-важните музеи в света. С течение на годините броя на експонатите с голямо историческо значение достигнал над 20 млн.

Музеят за изящни изкуства (Kunsthistorisches Museum) се намира в пищна сграда, коронована с четириъгълен купол на върха. Той е един от първите музеи в света за изящно и декоративно изкуство. Тук имате възможност да видите творби на Рафаело, Веласкез, Рубенс, Микеланджело и др.

Картинната галерия Албертина- Този забележителен музей притежава една от най-внушителните колекции с изобразително изкуство в света. Тук се помещават около 65 000 картини и над 1 млн. графики и фотографии. Картини на Дюрер, на Леонардо да Винчи, Рубенс са само част от наследството, пазено в галерията. Голям интерес предизвикват колекциите с творби на най-известните импресионисти и на художниците от 20-ти век - Клод Моне, Едгар Дега, Пол Сезан, Пиер-Огюст Реноар, Пабло Пикасо,и др.

Цветните сгради на ексцентричния архитект Хундертвасер- в наши дни има много сгради със зеленина по покривите и стените, но през 80-те години на XX век това си е новаторство. Зеленината избуява отвсякъде,подовете в къщата са вълнообразни,а фасадите-разноцветни.

Района на Гринцинг с известните си винарни „Хойриге“, където може да опитате оригинална места кухня и младо вино.

Нощувка.

Пети ден

Закуска в хотела. Свободно време за забавление и пазаруване. Освобождаване на хотела в 12 часа.Трансфер хотел-летище около 15.30. Полет от Виена за Варна в 18.30ч.



Заб. Програмата е предварителна и е възможно да претърпи промяна в поредността!



Условия за записване:

Цената на пакета се препотвърждава със самолетната резервация.





Резервации: Записването за пътуване става в писмен вид с необходимата информация за туристите (трите имена по задграничен паспорт/лична карта (моля посочвайте типа документ), изписани на латиница, ЕГН и No и валидност на паспорт/лична карта) . Резервацията се счита за напълно потвърдена след заплащане на депозит в размер на не по-малко от 50% от цената.





Необходими документи:

- валидни лична карта или задграничен паспорт;

- За деца до 18 г., придружавани от близък или само от един родител се изисква нотариално заверено пълномощно от родителите или непътуващия родител (+копие от пълномощното) за пътуване на детето в чужбина. В случай, че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него



Плащане: Остатъкът до пълната сума трябва да се внесе не по-късно от 30 дни преди датата

на отпътуване.



Неустойка при анулация както следва:

от момента на потвърждение на резервацията до 30 дни преди датата на отпътуване неустойка 50% от пакетната цена на човек

Тагове

Оферти - Австрия |  Оферти - Виена |  Екскурзии - Австрия |  Екскурзии - Виена |  Оферти от Варна - Австрия |  Оферти от Варна - Виена

Избрани оферти