Начало / Екскурзии / Екскурзии - Виена

Великден във Виена и Братислава - ограничени места

Номер на оферта

/

220583

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София - Братислава - София с включени летищни такси на авиокомпания "Wizz Air"
1 брой ръчен салонен багаж до 10 кг (с размери 55/40/23 см)
3 нощувки със закуски в хотел "Star Inn Sch?nbrunn" 3* (или подобен) във Виена
Групов трансфер летище - хотел - летище
Панорамна обиколка на Виена с местен лицензиран екскурзовод на български език
Пешеходна разходка в Братислава
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"
Водач от България по време на цялата екскурзия

Цената не включва

Цената не включва:
Туристическа програма "Вкусът на Виена"
Посещение на двореца "Шонбрун"
Пешеходна разходка в центъра на Виена с местен екскурзовод
Концерт на "Wiener Residenzorchester"
Посещение на Императорските апартаменти и музея на Сиси в двореца "Хофбург"
Чекиран багаж до 20 кг
Чекиран багаж до 32 кг
Входни такси за Императорската съкровищница (12 EUR), Комбиниран билет за Музея за история на изкуството и Музея на музикалните инструменти, рицарското въоръжение и античния град Ефес (15 EUR), Природонаучния музей (10 EUR, деца до 18 г. - безплатно)
Градски транспорт: 2,40 EUR (еднопосочен билет); 8,00 EUR (карта за 24 часа); 14,10 EUR (карта за 48 часа)
Слушалки по време на пешеходната разходка (3 EUR) - заплащат се на място
Разходи от личен характер
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

Допълнителни услуги:
Пешеходна разходка в центъра на Виена с местен екскурзовод при минимум 14 туристи 25 лв.
Посещение на двореца "Шонбрун" с местен екскурзовод (с включена входна такса за двореца) на турист при минимум 15 туристи от 19 г. 55 лв.; от 2 г. до 18 г. 45 лв.
Концерт на "Wiener Residenzorchester" с класически произведения на Моцарт и Йохан Щраус, категория B (заявява се и се заплаща предварително при направа на резервацията) 69 лв.
Туристическа програма "Вкусът на Виена" - организирано разглеждане на Виенската опера (с вкл. входна такса и местен екскурзовод) и посещение на типично виенско кафене (с вкл. парче торта Сахер и чаша виенско кафе меланж), при минимум 16 туристи 65 лв.
Посещение на Императорските апартаменти и музея на Сиси в двореца "Хофбург" с местен екскурзовод и включена входна такса, при минимум 14 туристи
от 18 г. 49 лв. от 2 г. до 17 г. 35 лв.

Програма на пътуването

ДЕН 1
СофияБратиславаВиена
Отпътуване от Терминал 1 на летище София в 20:40 за Братислава с полет на авиокомпания "Wizz Air". Кацане в Братислава в 21:45 местно време. Трансфер до Виена. Настаняване около полунощ. Нощувка.

ДЕН 2
Виена
Закуска. Панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод: дворецът "Белведере", един от най-хубавите барокови образци в света, принадлежал на Хабсбургите; Виенската опера, където ежегодно се провежда оперен бал; булевард "Рингщрасе", изграден на мястото на старата крепостна стена; дворецът "Хофбург" – зимната резиденция на Хабсбургите; Парламентът със статуята на Атина Палада; Кметството – внушителна сграда в неоготически стил; Къщата на Хундертвасер с необичайните си апартаменти, следващи единствено природните форми; най-старият увеселителен парк в Европа "Пратер" със символа на Виена – Виенското колело. Свободно време за шопинг и посещение на музеи (необходимо е ползване на градски транспорт) или туристическа програма по желание: 1. Посещение с местен екскурзовод на двореца "Шонбрун" – лятната резиденция на Хабсбургите (необходимо е ползване на градски транспорт). 2. Пешеходна разходка в центъра на Виена с местен екскурзовод (необходимо е ползване на градски транспорт): площад "Мария Терезия"; дворецът "Хофбург", където се намират Националната библиотека, Музеят на музикалните инструменти и оръжейната колекция на императора; улица "Колмаркт", улица "Грабен" – сърцето на града; бароковата църква "Св. Петър", готическата катедрала "Св. Стефан"; оживената улица "Кернтнерщрасе".


3. Вечерта концерт на "Wiener Residenzorchester" с класически произведения на Моцарт и Йохан Щраус в двореца "Ауерсперг" – една незабравима вечер с един от най-добрите оркестри в музикалния свят на Виена (заявява се и се заплаща предварително с депозита). Нощувка.

ДЕН 3
Виена
Закуска. Свободно време във Виена (необходимо е ползване на градски транспорт) или туристическа програма по желание: 1. Посещение на императорските апартаменти в Хофбург и Музея на Сиси с местен екскурзовод на български език. 2. тур "Вкусът на Виена" (мин. 1 ч.30 мин) - организирано разглеждане на Виенската опера с местен екскурзовод: разходка зад кулисите на една от най-известните концертни сгради на света с беседа за нейната история, архитектура и дейност. Турът продължава с посещение на типично виенско кафене - традиция и неизменна част от облика на австрийската столица, станала част от списъка за нематериално културно наследство на ЮНЕСКО. Парче торта "Сахер" и чаша виенски меланж са изкушения, които не бива да се пропускат от нито един посетител на Виена. Нощувка.

ДЕН 4
ВиенаБратиславаСофия
Закуска. Сутринта отпътуване за Братислава. Пешеходна разходка в историческия център на словашката столица – Замъкът на Братислава, където днес се помещава правителството на Република Словакия, катедралата "Св. Мартин" – свидетел на десетки коронации на кралски особи, академия "Истрополитана", старото кметство, двореца на архиепископите. Свободно време. Трансфер до летището за полет на авиокомпания "Wizz Air" за България в 21.50 ч. Пристигане на летище София в 00.25 ч.

Полезна информация:
За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да се заявят още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите. Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата. Допълнителни услуги се заявяват до 7 пълни работни дни преди датата на заминаване при наличие на свободни места.
Star Inn Hotel 3*, http://www.starinnhotels.com/ - Star Inn Hotel “Wien Sch?nbrunn“ е с удобно местоположение в 15-ти район на Виена, на 5 минути с метро от двореца Шонбрун. Метростанция L?ngenfeld (линии U4, U6) е едва на 100 метра. Стандартните стаи са оборудвани с удобно легло, LED-TV, телефон, бюро, безплатен достъп до интернет (WLAN), климатик с индивидуално регулиране, както и душ-кабина, тоалетна и сешоар.

Тагове

Оферти - Австрия |  Оферти - Виена |  Екскурзии - Австрия |  Екскурзии - Виена |  Last minute оферти - Австрия |  Last minute оферти - Виена

Избрани оферти