Начало / Екскурзии / Екскурзии - Атина

Великденски All Inclusive круиз - Легендите на Егейско море

Номер на оферта

/

210381

Дати & цени

Цената включва

Tранспорт до и от пристанище Пирея с автобус от София
3 нощувки в избрания вид каюта
Пълен пансион на борда – закуска, обяд, вечеря, следобеден снек, нощен бюфет съгласно програмата на борда
All Inclusive Blue and White пакет напитки (описани в края на офертата)
Екскурзия в Кушадасъ - "Древен Ефес"
Пристанищни такси, Такса обслужване (118 евро за възрастен, 109 евро за дете)
Шатъл бус услуга в Миконос
Водач на групата от България
Анимация и професионални вечерни шоу програми
Използване услугите на борда - басейн и фитнес
Медицинска застраховка с лимит 5000 евро

Цената не включва

Допълнителни услуги (СПА, комуникации, пране и др.)
Предлагаме и варианти за пътуване със самолет до Атина, цени на запитване
Хазарт (бинго / казино и др.)
Екскурзии на брега
Лични разходи

Програма на пътуването

Програма

1-ви ден 05.04.2018
Отпътуване от България с автобус за Гърция
Отпътуване от Варна в 06:45
Отпътуване от Бургас в 09:00
Отпътуване от Пловдив в 13:45
Отпътуване от София в 17:00 ч.

2-ри ден 06.04.2018 - Миконос
Пристигане в Атина, Пирея рано сутринта. Чекиране на круизния кораб Celestial Crystal от 09:00 ч. до 10:30 ч. Отплаване в 11:30 ч. за остров Миконос, акостиране в 18:00 ч. Няма по-красиво и уютно място от Миконос. Архитектурата е специфична. Къщите са бели, кубообразни и максимум двуетажни. Уличките са тесни и се боядисват с бяла боя Талисманите на острова са вятърните мелници и пеликана Петрос, но всъщност пеликаните са три на брой..Има възможност за използване на шатъл–бус, за да се стигне до града и да се посети някоя от многото църкви за литургия за Разпети Петък или за самостоятелна разходка на красивия остров. Отплаване в 23:00ч.
По желание-доп.екскурзии,които се заплащат на място:
Обиколка на Хора и Малката Венеция - 67 евро /възрастен,44 евро/дете - Екскурзията с екскурзовод започва от Хора.Следаващата спирка е на юг-плажна ивица Орнос ,живописно рибарско пристанище .По време на пътуването ви обратно към Хора ,ще посетите традиционното селце Ано Мера и манастира Панагия Тургияни основан през 1542 г. Красивият селски площад е идеалното място за кратка почивка. Връщайки се в Хора, ще спирате в Парапортиани . На няколко метра по-надолу ще видите фолклорния музей в Миконос, който се помещава в стара двуетажна търговска къща на барон. Ще продължим към "Малката Венеция" на Миконос-Алефкандра, известна със своите вятърни мелници.
Пешеходна разходка из Миконос - 15 евро/възрастен,13 евро/дете - От столицата на острова "Хора", където ще се насладите на пешеходна обиколка по тесните калдъръмени улички на града, минаваща през шикозни бутици, елегантни нощни клубове и бели къщи, ще стигнете до Алефкандра,която е известна също като "Венеция" на Миконос. Къщите са построени на брега на морето, с дървени тераси, които наподобяват Венеция. След това ще се върнете в Хора, откъдето ще вземете трансфера до пристанището, за да стигнете до вашия кораб.

3-ти ден 07.04.2018 - по желание вариант о.Самос - Гърция или гр.Кушадасъ - Турция и Патмос
Корабът ще пристигне рано сутринта в 05:00 часа на о.Самос.Част от пасажерите,желаещи да останат на острова ще имат възможността да го направят до 15.30.Другите ще продължат към Кушадасъ,Турция.В 07:00 ч. корабът акостира на пристанището в Кушадасъ. Включена е екскурзия до древният Ефес.С тази екскурзия ще посетите един от най-важните градове на древността, разположен на голяма площ , там се намира най-голямата сбирка от римски руини на изток от Средиземноморието.Ще имате възможността да видите храма на Артемида – едно от седемте чудеса на древния свят.Възможност за свободно време в Кушадасъ!
Отплаване на обяд в 13:00 ч. за о.Самос ,за да се приберат обратно пасажерите останали там. Круизът продължава към о-в Патмос, Гърция и акостира в 17:45 ч. Най-светият остров в Егейско море е почитан от целия християнски свят заради запазената пещера, в която Св.Йоан Кръстител е получил своето просветление. При слизане в Патмос, в навечерието на Великден, всеки пасажер ще получи по едно яйце и свещ и ще може да се включи в шествията и литургията в църквата. Отплаване в 02:00 ч
Допълнителни екскурзии по желание,които се заплащат на място:
Религиозно посещение на на манастира Свети Йоан и пещерата на Апокалипсиса - 67 евро /възрастен,44 евро/дете - Живописните улички върват нагоре към манастира "Св. Йоан Евангелист", основан през 1088 г. от Св. Христодулос. Посещението ще ви отвори врати за двора на манастира, мястото, където монасите ще вземат храната си и старата пекарна. Изящна красота е обиколката на византийската църква "Св. Йоан", която е украсена с дърворезбован иконен екран, важни стенописи от няколко периода с мозайка и други икони. Следващата спирка е малък музей, в който се намират религиозни съкровища с неоценима стойност, като ръкописи, средновековни текстилни изделия, свещени одежди и други. Погледни надолу по стълбите, религиозната енергия, която ще почувствате, е докосване на душата. Зад параклиса на Св. Ана се намира входа на пещерата на Апокалипсиса. Ще видите кръста, гравиран от св. Йоан Евангелист, според традицията, тройната пукнатина в стената на пещерата, откъдето Свети Йоан е чул Бог да диктува Апокалипсиса.
Провинциален Патмос,включващ Хора и пещерата - 67 евро/възрастен,44 евро/дете - Панорамната екскурзия започва в пристанището на Скала, насочващо се към центъра на острова, до Хора. В главния град ще посетите Пещерата на Апокалипсиса, а в горната част на "замъка" зад стените ще видите манастира "Св. Йоан Евангелист" от византийската архитектура. Тихите вятърни мелници в Хора са свидетели на важни събития на острова, който привлича хиляди туристи за религиозни, а също и развлекателен туризъм. Обиколката на острова продължава към по-запустели пейзажи, които са търговската марка на Додеканези. Скалисти хълмове, безплодна, суха почва, върхове, които, както и земните езици, се вливат в морето, десетки заливи и сложна брегова линия. След тази просветна екскурзия през острова обиколката ще приключи в пристанището Скала, където атмосферното кафене "Арион", най-старият и живописен район, ще ви чака за кафе, напитки или сок.
Традиционен празник в Патмос - 58 евро/възрастен,41 евро на дете - Един незабравим празник, сервиран в традиционната таверна в Патмос. Домакините са склонни да ви хранят с традиционните ястия от своя остров в една от най-красивите от класическите хълмисти села на острова. Качваме се с автобус в Скала за живописно каране в хълмовете на Патмос. Ще пътуваме през много от живописните селища на острова - не забравяйте да погледнете зашеметяващите гледки към Егейско море. Ароматът на дивите цветя ви поздравява, когато излизате от автобуса за кратка живописна разходка до таверната, където очакваме празникът ни. Ще трябва да решите къде да погледнете: в невероятната гледка към Егейско море или в масивите на таверната, които изглеждат препълнена с традиционни патмийски деликатеси. Една танцова трупа ще танцува за нас.

4-ти ден 08.04.18 - Санторини
Пристигане на о-в Санторини в 10:00 ч. Най-красивият гръцки остров е разположен в калдерата на угаснал вулкан и поразява с неповторимата си атмосфера и залези. Възможност за обиколен тур на острова или самостоятелна разходка. Отплаване в 21:30 ч.
По желание-доп.екскурзии,които се заплащат на място:
Очарователното селце Ия,кацнало на ръба на калдерата - 74 eвро/възрастен и 55 евро/дете - Първо се отправяме към живописното село Мегалохори, където ще имате възможност да се насладите на типичната архитектура на острова. Пътя ни продължава на изток, по пътя към Камари и Монолитос.Ще преминем и през Фира и малките традиционни села Фиростефани и Имеровили с деликатна архитектура и красота, ще стигнете до селището Оя. По целия маршрут на запад ще имате пред очите ви ще е гледката на калдерата и малките острови на Тиразия, Палеа и Неа Камени и ненадминат панорамен изглед. В Оя ще имате достатъчно време да се разхождате из мраморните павирани алеи, да гледате удивително сладките магазини, да правите снимки, да се запознаете с характерните сгради, издълбани в скалите и необичайните имения на капитаните, селището Амуди в подножието на калдерата ... След като любопитството ви е залято от района, който се характеризира с "изключителна природна красота", вашето завръщане започва ...
Круиз до сантотинските острови и вулкана - 64 евро/възрастен и 40 евро/дете - Малките острови на Палеа и Неа Камени представляват особен геоложки интерес, тъй като под тях леко спира активен вулкан. От круизния кораб ще бъдете транспортирани лесно в рамките на няколко минути с малка лодка до Неа Камени, която прилича на лунен пейзаж! Следващата спирка на тази специална екскурзия е Палеа Камени с терапевтичните и топла води, където ще ви бъде даден изключителен шанс да плувате, ако желаете.След пътуването до вулкана ще имате възможност да ходите, да правите спомени, да докоснете магията и енергията на Фира. При завършването на пътуването си в главния град Санторини ще се спуснете с въжена линия (билетът е включен в таксата за тази екскурзия) до старото пристанище, за да стигнете до круизния кораб с малка лодка.

5ти ден 09.04.18
Пристигане на пристанище Пирея, Атина в 07:00 ч. Напускане на кораба и свободно време в Атина. Отпътуване обратно за България в 16:30, пристигане в София в 05:55 (10 април), в Пловдив в 08:15, в Б-с в 12:00 и във Варна в 13:30ч.


Доплащане:
За тръгване от Варна доплащане – 29 лв
За тръгване от Бургас доплащане – 16 лв
За тръгване от Пловдив доплащане – 10 лв

All inclusive пакети с напитки, включени в цената:
BLUE PACKAGE (алкохолен пакет за възрастни)
Насладете се на алкохолни и безалкохолни напитки през деня. Може да изберете от списъка с маркови алкохолни напитки или да опитате автентични гръцки питиета…
Насладете се на пакет без никакви ограничения! Пакет BLUE предлага всички безалкохолни напитки включени в пакет WHITE плюс:
Гръцки Питиета: Узо, Мастика, Гръцки коктейли
Алкохолни напитки:
Портвайн, Шери, Ликьори (Campari, Sandmsn‘s, Pastis, Amaretto Disaronno, Kahlua, Coitreau, Baileys)
Уиски и Бърбън (Canadian Club, Jameson, Jim Beam, J&B, Johnnie Walker Red Label, Famous Grous, Bells, Cutty Sark), Джин (Beefeater, Gordon‘s, Bombay, Sapphire), Ром (Bacardi, Captain Morgan), Водка (Smirnoff, Absolut), Текила (Jose Cuervo Gold)
Класически коктейли: Бял Руснак, Дайкири, Маргарита, Пина Колада, Мохито, Мартини
Бира: наливна бира, бира в кен, безалкохолна бира в кен
Гръцко вино (наливно): бяло, червено, розе
Пенливо вино (наливно)
WHITE PACKAGE (безалкохолен пакет за деца до 18 г.)
Насладете се на напитки от всеки бар, салон и ресторант на борда. Вечер се поглезете с нашите безалкохолни коктейли!
Изворна и Минерална вода
Газирани напитки 330 мл. (Кола, Спрайт, Фанта)
Студен чай праскова и лимон 330 мл.
Чаша сок (портокал, грейпфрут, домат, ананас)
Широка гама от безалкохолни коктейли (моля, попитайте бармана за подробности)
Кафета (еспресо, капучино, филтър, лате, фредо и др.)
Топли напитки (горещ шоколад, чай)

Условия за записване:
Депозит за потвърждение на резервация по тарифа Ранни записвания до 31.12.2017г. – 50 % oт сумата
Доплащане - до 31 дни преди дата на отплаване
Всички цени и условия подлежат на препотвърждение при резервация.

Документи за пътуване:
По този круиз е задължително да се пътува с валиден международен паспорт минимум 6 месеца от датата на планирано връщане

Допълнителни екскурзии,които се заплащат на място в евро:
Обиколка на Хора и Малката Венеция в Миконос - 67 евро /възрастен, 44 евро/дете
Пешеходна разходка из Миконос - 15 евро/възрастен,13 евро/дете
Религиозно посещение на на манастира Свети Йоан и пещерата на Апокалипсиса на о.Патмос - 67 евро /възрастен, 44 евро/дете
Провинциален Патмос,включващ Хора и пещерата - 67 евро/възрастен, 44 евро/дете
Традиционен празник в Патмос - 58 евро/възрастен, 41 евро на дете
Очарователното селце Ия,кацнало на ръба на калдерата - 74 eвро/възрастен , 55 евро/дете
Круиз до сантотинските острови и вулкана - 64 евро/възрастен, 40 евро/дете

Неустойки в случай на анулация от страна на клиент - спрямо стандартните условия на круизната компания:
До 61 дни преди тръгване - няма глоба за анулация на пътуването
Между 60 и 41 дни преди датата на отплаване - депозитът ще бъде невъзстановяем
Между 40 и 16 дни преди датата на отплаване - 50% от цената на круиза
Между 15 и 8 дни преди датата на отплаване - 75% от цената на круиза
При 7 дни или по-малко преди датата на отплаване или при неявяване на борда - 100% от цената на круиза

Забележки:
Цената е валидна за група от минимум 20 туриста.
Срок за уведомяване за ненабран брой туристи: 06.03.2017
Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете на провеждането им по време на програмата!
Туроператорът предлага на своите клиенти и застраховка „Отмяна на пътуване“ - около 2% от пакетната цена, за повече информация попитайте в офисите ни.
Туроператорът има сключена задължителна застраховка „Отговорност на *Туроператора“ по смисъла на чл. 97 от Закона за Туризма, с полица 03700100001113/12.12.2016 на ЗД „Евроинс“, гр. София, бул. „Христофор Колумб“ 43.

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Атина |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Атина |  Круизи 2024 - Гърция |  Круизи 2024 - Атина

Избрани оферти