Начало / Екскурзии / Екскурзии - Москва

Великолепие на Русия- МОСКВА И САНКТ ПЕТЕРБУРГ

Номер на оферта

/

196644

Дати & цени

Цената включва

Цената включва: Самолетен билет София – Москва – София с „Bulgaria Air” с включен чекиран багаж до 23 кг и ръчен до 8 кг; Летищни такси; 3 нощувки със закуски в хотел Космос 4* в Москва или подобен и 4 нощувки със закуски в хотел Невский берег 3* или подобен в Санкт Петербург; Билет заскоростен влак САПСАН- по маршрут Москва-Санкт Петербург-Москва; Разходка с корабче в Санкт Петербург; Всички трансфери по маршрута; Екскурзоводско обслужване на български език от местен екскурсовод по програмата; Входни такси за посещаваните туристически обекти - храм “Василий Блажени“, Третяковска галерия, Кремъл и една от Кремълските катедрали в Москва, Исакиевския събор църквата „Възкресение Христово“, „Ермитажа“, Eкатерининския дворец с парка и парка на Петродворец в Санкт Петербург; Небостъргач в Московското бизнес сити.Входна такса в лицей в Пушкино и къща-мъзей на А.С.Пушкин в Ст.Петербург.

Цената не включва

Цената не включва:Разходи от личен характер; Виза за Руската Федерация- 119 лв; Билет в Московски цирк-около 15 евро;Входен билет в Оръжейната палата-около 10 евро;При ползване на метро-билет около 1 евро.

Програма на пътуването

Великолепие на Русия
МОСКВА И САНКТ ПЕТЕРБУРГ
30.08-06.09.2017
30.08.17-1.Ден - Отпътуване 15:25 ч в от летище София с полет на „Bulgaria Air”. 18:10 ч. - кацане в Москва на летище Шереметиево.Полет продължава 2,5 часа. Посрещане от български екскурзовод и трансфер от летището до хотела. Настаняване в хотел Космос 4*. Нощувка.
31.08.17-2Ден - Закуска. Екскурзоводска програма на български език в Москва. Москва е столица на Руската Федерация и представлява уникална смесица от архитектурни шедьоври от миналото и модерни сгради. Това е мястото, където можете да се запознаете най-добре с руските традиции. Москва – внушителна , невероятна смесица от култури, история с противоречиви интереси, националности и цветове, украсени с типичната руска веселост.Историческият център на Москва - Кремъл със своите катедрали, манастири, впечатляващи крепости и невероятни дворци е демонстрация на автентичната култура и изкуството на Средновековна Русия. Независимо от историческите събития през годините, Москва си остава един от редките примери на добре съхранен стар град. Панорамна обиколка на Москва и пешеходна обиколка в центъра на града: Червения площад и Манежния площад, посещение на храма “Василий Блажени“. Свободно време за обяд.Посещение на Кремъл и Кремълските катедрали. Кремъл е бил построен по заповед на Княз Юри Дългоруки през 1156 г. като дървена крепост. Оттогава е дострояван многократно. Сегашният си вид получава през XV век под ръководството на италиански архитекти, след като седалището на Православната църква е преместено в Москва. Посещение на Катедралния площад, ограден от катедралите Успенски събор, Камбанарията „Иван Велики“, Благовещенски събор, Катедралата “Архангел Михаил” и Катедралата на Дванадесетте апостола. Това са най-известните отворени за посетители храмове. Кремъл представлява един от най-добрите примери за съчетание между типични руски храмове и средновековна архитектура. Известни са също така и най-голямото оръдие „Цар топ“ и най-голямата камбана „Цар камбана“, направени за удоволствие на руските царе.
Посещение на Московски цирк*-вечерно представление.
Връщане в хотела с градски транспорт-метро. Тур по най-красивите станции на московското метро. По време на тура ще се насладите на уникалните и богато украсени станции на метрото по линия „Кольцевая“. Нощувка.
01.09.17-3 Ден -Закуска в хотела. Участие в откриване на първи учебен ден в едно от московските училища.
Посещение на Третяковската галерия – една от най-богатите художествени галерии в Русия, където могат да се видят картини на най-известните руски художници. Свободно време за обяд. Разходка по ул. „Арбат” – пешеходна улица, дълга около 1 км., една от най-старите запазени улици в Москва. Привечер ще се качиме на най големият небостъргач в Московското бизнес сити, 58 етаж,за да се насладим на завладяващата гледка на вечерна столица и да направим великолепни снимки. Връщане в хотела.Свободно време.Посещение на ВДНХ. Нощувка.
02.09.17-4 Ден - Закуска в хотела. трансфер до жп.гара в Москва,Отпътуване за Санкт Петербург със високоскоростен влак-Сапсан-пътуване ще продължи 4 часа с скорост 250 км.в час. Пристигане в Санкт Петербург. Среща със екскурзовод на български език и потегляме за панорамна обиколка на Санкт Петербург,по време на която ще се насладите на най-ценните паметници на богатата история на града и оригиналната архитектура, грижливо съхранена, като част от световното културно наследство. Посещение на Площада на изкуствата, заобиколен от три музея и четири театъра, Дворцовия площад, Василевски остров и Невски проспект. Посещение на Крепостта „Петър и Павел“. Трансфер до хотел Невский берег 3*,настаняване в хотела.Нощувка.
03.09.17-5 Ден.Закуска. Екскурзоводска програма на български език в Санкт Петербург.
Посещение на „Ермитажа“. Безценната колекция на музея обхваща пет исторически сгради, най-забележителна от които е Зимният дворец – бившата резиденция на руската кралска фамилия. Стаите му, декорирани с мрамор и злато, са изящен декор за съкровищата на „Ермитажа“. Колекцията на музея съдържа над 3 милиона експонати, сред които картини на Леонардо да Винчи, Рафаел и други известни творци. Свободно време за обяд. Разходка с корабче по р. Нева и каналите. Тъй като Санкт Петербург е наричан често „Северната Венеция“, разходката с лодка е задължителен елемент при посещението му. Прекрасните гледки, откриващи се към красивите сгради и мостове, са нещо, което наистина си заслужава да се види. Завръщане в хотела. По желание и с предварителна заявка посещение на типичен руски ресторант . Нощувка.
04.09.17-6 Ден -Закуска. Посещение на Eкатерининския дворец и парка в Царско село. Паркът на Летния дворец е един от най-красивите паркове на бившите резиденции на руските императори. Тук можете да усетите атмосферата на кралския начин на живот в целия му блясък. Трудно можете да си представите, че дворецът е възстановен напълно само преди няколко години. Реставрацията приключва с легендарната „Кехлибарена стая“, изчезнала мистериозно по време на Втората Световна Война. Посещение на парка на Петродворец /Петерхоф/. Разположен на южния бряг на Финския залив, на 34 км от Санкт Петербург, грандиозният Петерхоф привлича хиляди туристи със своите паркове, дворци и с фонтаните си. Често е сравняван с Версай заради красивите си градини и фонтани. Символът на Петерхоф е фонтанът Самсон с Голямата каскада. Като бивша резиденция на руските императори, Петерхоф представлява ансамбъл от дворци, най-известен от които е Големият дворец. Разрушен от нацистите, дворецът е издигнат отново в пълния си блясък. Залите му са богато декорирани с мрамор, злато и многобройни огледала. Никой не е останал безразличен към красотата на Петерхоф, няма как да останете и вие.
На връщане за Ст.Петербург ще минем и през Лицея,в който учил А.С.Пушкин.Свободно време за снимки.
05.09.17- 7 Ден -Закуска .Посещение на къща-музей А.С.Пушкин.След това ще се отправиме към Исакиевския събор – най-голямата църковна сграда в Санкт Петербург. За построяването й са били необходими 40 години и днес това е една от най-впечатляващите сгради в града. В катедралата, където и до ден днешен се провеждат църковни служби можете да откриете изложба, показваща невероятната история на построяването на храма чрез автентични исторически документи, планове и макети. Можете да се изкачите до върха на катедралата, за да се насладите на една от най-добрите панорамни гледки към града. Без съмнение ще бъдете впечатлени. Посещение на църквата „Възкресение Христово“, една от най-големите забележителности на града, впечатляваща както с архитектурата си, така и с богатата си вътрешна декорация от изящни мозайки.Свободно време в центъра на града. Нощувка.
06.09.17- 8Ден -Закуска.Отпътуване за Москва със скоростен влак Сапсан.Пристигаме в Москва след обяд.
Трансфер до Летище Шереметиево-2 за полет до София в 19.05 ч. Кацане в София в 22.10 ч.

Тагове

Оферти - Русия |  Оферти - Москва |  Екскурзии - Русия |  Екскурзии - Москва |  Ранни записвания 2024 - Русия |  Ранни записвания 2024 - Москва

Избрани оферти