Начало / Екскурзии / Екскурзии - Маракеш

Великолепието на Имперските градове с полет през Малага

Номер на оферта

/

228449

Дати & цени

Цената включва

ПАКЕТЪТ ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет с директен полет на BH Air: Маракеш – София, с включен регистриран багаж 20 кг. и ръчен багаж 7 кг. с размери до 60x40x30 cм.;
Самолетен билет с редовен полет на Bulgaria Air: София – Малага, с включен ръчен багаж до 10 кг. до 55x40x23 cм.;
Летищните такси;
Трансферите, описани по програма;
2 нощувки със закуски и вечери в Маракеш в хотел 4*;
1 нощувка със закуска и вечеря в Казабланка в хотел 4*;
2 нощувки със закуски и вечери във Фес в хотел 4*;
2 нощувка със закуска и вечеря в Танжер в хотел 4*;
Посещение и обиколка на Маракеш;
Посещение и обиколка на Казабланка;
Посещение и обиколка на Рабат;
Посещение на руините на Волубилис;
Посещение и обиколка на Мекнес;
Посещение и обиколка на Фес;
Посещение и обиколка на Танжер;
Представител на туроператора с български език за целия престой;
Всички екскурзии по програма се провеждат с местен лицензиран екскурзовод и превод на български език;
Ферибот Тарифа - Танжер;
Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на отговорност 10 000 евро на застрахователна компания „Уника“;
Общинска такса – 1,76 евро на ден;

Цената не включва

ПАКЕТЪТ НЕ ВКЛЮЧВА

Допълнителните екскурзии на място, услуги упоменати срещу доплащане и разходите от личен характер;
Входна такса за градините на Мажорел – 7 евро, на човек – заплаща се на място;
Входна такса на джамията „Хасан ІІ“ – 12 евро на човек – заплаща се на място;
Доплащане здравна застраховка за лица над от 65 г. до 75г. – 5 евро / 10 лева;
Доплащане здравна застраховка за лица над от 75 г. до 80г. – 12 евро / 24 лева;
Обяди;
Напитки;
Застраховка отмяна на пътуване – сключва се при подписване на договора на стойност около 2,5% от общата сума;
Бакшиши на екскурзовода и шофьора - 15 евро на човек за целия престой;
Горивна такса – обявява се 21 дни преди полета (ако има промяна в цените на горивата и Авиокомпанията начисли такава);

Програма на пътуването

Ден 1
София - Малага
Среща на Летище София, Терминал 2, за редовен полет, изпълняван от BULGARIA Air до Малага. Трансфер от летището в Малага до ферибота (пътуване около 45 мин). Пристигане в Танжер и настаняване в хотел Les Almohades 4* (или подобен). Вечеря и нощувка.

Ден 2
МалагаТанжер
След закуска панорамна обиколка на града. Разглеждане на невероятния Танжер с посещение на кралския дворец (отвън) и старата медина. Градът се намира близо до Гибралтарския проток и е един от известните в древността и античността Херкулесови стълбове. Настаняване в хотел Les Almohades 4* (или подобен). Свободно време. Вечеря и нощувка.

Ден 3
ТанжерФес (310 км)
След закуска отпътуване за Фес. Отбивка към синия град на Мароко Шефшауен. Градчето е сгушено в склоновете на планинската верига Риф. Възникнало е още през 15 век от преселници от Гранада, днешна Испания. Обликът му е смесица от арабска, берберска и средиземноморска архитектура, но най-впечатляващото е, че това градче е изцяло синьо. Обиколката включва разходка из медината, минавайки през дюкянчета със занаятчийници, които са характерни само за Шефшауен. След пристигане във Фес настаняване, вечеря и нощувка в хотел Sofia 4* или Wassim 4* (или подобен).

Ден 4
Фес
Целият ден ще бъде посветен на град Фес, най-старият имперски град и трети по големина след Казабланка и Рабат, основан през 790 г. по времето на Мулай Идрис II, който в последствие става и религиозен център на Мароко. Градът е разделен на три части: 1. Фес ел Бали – старата част, оградена с крепостни стени, която е част от списъка на ЮНЕСКО за историческо наследство; 2. Фес Ждид – част от новия Фес, включващ т.нар. Мела – еврейски квартал в Мароко – негов еквивалент е европейското гето; 3. Вил Нувел – най-новата част от Фес, създадена от французите. Ще имате възможност да посетите Средновековната Медина, мадрасата Бу Инания, построена в периода 1351-1356 г. от султанския син Абу Инан Фарис, в която се помещават образователното училище и джамия, която е единствената с минаре във Фес и е една от малкото отворени за немюсюлмански туристи. Срещу нея се намира Дар Ал Магана – хидравличен часовник с невероятна структура. Втората по големина джамия в Мароко „Ал Карауин“, която е построена през 859 г. като мадраса и е един от водещите духовни и образователни центрове в мюсюлманския свят. Ще видите и известния Фонтан Нежарин. Обиколката продължава по търговската улица, която се смята за една от най-красивите в Мароко. След обяд – посещение на типична фабрика за килими. Вечеря и нощувка в хотел Sofia 4* или Wassim 4* (или подобен).

Ден 5
Фес – Волубилис – МекнесРабатКазабланка ( 360 км)
Закуска в хотела, отпътуване за Мекнес. По път бързо посещение на руините на Волубилис. След пристигане в Мекнес, наричан още „Мароканският Версай“, спирка за панорамен изглед на града. Мекнес е един от четирите имперски града, който е бил столица на Мароко по време на управлението на Мулай Исмаил. Пътешествието продължава към Рабат. След пристигане панорамна обиколка на града, включваща: Мавзолея на Мохамед V, кулата на Хасан и кралския дворец – разглеждане отвън. Отпътуване за Казабланка. Вечеря и настаняване в хотел Casablanka Oum Palace 4* (или подобен). Нощувка.

Ден 6
КазабланкаМаракеш (240 км)
След закуска обзорна обиколка на града, който е икономическата столица на кралството и най-големият космополитен град, пропит с историята на Мароко. Посещение на старата Медина и площад Мохамед V, търговската улица, минаваща покрай жилищните блокове на града, датираща още от 1930 година. Посещение на площада на Обединените нации и най-големия парк „Арабска лига“ със своите палмови дървета. След обяд отпътуване за Маракеш. След пристигане в Маракеш и настаняване в някой от посочените хотели: Farah Magrib 4* или Diwane 4* (или подобен), организирано посещение на площад „Джема Ел Фна“, с тръгване от хотела в 20:00 часа и възможност за вечеря по типично марокански стил в ресторант „Dar Essalam„ (вечерята е по желание и срещу допълнително заплащане). Връщане в хотела с автобус, а желаещите да останат до късно се прибират самостоятелно. Вечеря и нощувка.

Ден 7
Маракеш
След закуска посещение на градините на Мажорел (по желание срещу доплащане на входна такса от 7 евро). Историята на градината започва през далечната 1920 година, по времето когато колониалната епоха е в разгара си. Обзорна обиколка на Маракеш. Целият ден ще е посветен на историческото посещение в Маракеш - перлата на Юга. Приказно процъфтяващ град, разположен в подножието на Високите Атласи и обграден от палмов оазис. Разкоша и пищността на Изтока, величието и блаженството на източните дворци -всичко това е Маракеш. Поради това, че градът се явявал една от столиците в епохата на управлението на три династии марокански султани, именно тук са съсредоточени по-голямото количество музеи и архитектурни паметници, всеки от които е шедьовър на изкуството. Сутринта ще е посветена за запознанство с: Джамията Кутубия, павилиона Менара и прекрасния образец на дворцовата архитектура - двореца Бахия. След обяд ще посетите най-цветния пазар на Мароко и знаменития площад „Джема Ел Фна“. Това е истински театър под открито небе. Ще видите йоги, змиеукротители, ясновидци, магьосници, търговци на плодове и екзотични подправки. Връщане в хотела с автобус, а желаещите да останат до късно се прибират самостоятелно. Вечеря в хотела и нощувка.

Ден 8
МаракешСофия
След закуска, трансфер до летището в Маракеш за полет МаракешСофия с директен чартърен полет, изпълняван от BH Air.

Цените са с оттъпка за ранни записвания и са валидни до 31.01.2019

Тагове

Оферти - Мароко |  Оферти - Маракеш |  Екскурзии - Мароко |  Екскурзии - Маракеш |  Екзотична почивка 2024 - Мароко |  Екзотична почивка 2024 - Маракеш

Избрани оферти