Начало / Екскурзии / Екскурзии - Мадрид

Испания и Португалия през Малага - 8 дни - самолет!

Номер на оферта

/

59006

Дати & цени

Цената включва

• Самолетен билет София - Малага - София на авиокомпания "Wizz Air" с включени летищни такси, 1 бр. ръчен багаж с размери 55/40/23 см до 10 кг и чекиран багаж до 20 кг
• Трансфер летище - хотел – летище
• Транспорт по описания в Испания и Португалия маршрут с туристически автобус
• 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Кордоба / Антекера
• 2 нощувки със закуски в хотел *** в района на Лисабон
• 2 нощувки със закуски в хотел *** в района на Порто
• 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Алгарве
• 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Гранада
• Туристическа програма с местен лицензиран екскурзовод в Лисабон и Порто
• Посещение на Коимбра, Авейро и Фатима
• Пешеходна разходка в Севиля и Кордоба
• Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR
• Водач-екскурзовод на български език

Цената не включва

• Допълнителни екскурзии на място
• Туристическа такса престой в Португалия: Лисабон - 1 EUR, Порто - 2 EUR на турист на нощувка (заплаща се на място от туристите на рецепцията на хотела)
• Чекиран багаж до 32 кг
• Входна такса за двореца "Алкасар де Севиля" в Севиля (9,50 EUR)
• Посещение на Гранада
• Посещение на двореца "Аламбра", Хенералифе и двореца на Насридите с местен екскурзовод в Гранада
• Входна такса за Джамията-катедрала (10 EUR) и двореца "Алкасар" (4,5 EUR) в Кордоба
• Разходка с корабче по р. Доро (около 10 EUR)
• Бакшиш за шофьора (2 EUR на турист на ден - заплаща се задължително на място)
• Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт
• Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
• Разходи от личен характер.

Програма на пътуването

=============================================================

Испания и Португалия (през Малага) със самолет, на български език!

СофияМалагаКордобаЛисабонКоимбраАвейроПортоФатимаАлгарвеСевиляГранадаМалагаСофия

8 дни/ 7 нощувки/ 7 закуски

--------------------

ДАТИ:

Пролет 2019

13.04.2019г – 20.04.2019г - НЯМА МЕСТА
20.04.2019г – 27.04.2019г - ОГРАНИЧЕНИ МЕСТА
27.04.2019г – 04.05.2019г - НЯМА МЕСТА
04.05.2019г – 11.05.2019г
18.05.2019г – 25.05.2019г

Есен 2019

31.08.2019г – 07.09.2019г - ОГРАНИЧЕНИ МЕСТА
21.09.2019г – 28.09.2019г
05.10.2019г – 12.10.2019г
12.10.2019г – 19.10.2019г

-----------------------------

ЦЕНА на човек в двойна стая:

ПРОЛЕТ 2019
13.04.2019г. НЯМА МЕСТА
20.04.2019г. 1459 лв. - ОГРАНИЧЕНИ МЕСТА
27.04.2019г. НЯМА МЕСТА
04.05.2019г. 1439 лв.
18.05.2019г. 1439 лв.


ЕСЕН 2019 - Ранни записвания до 14.03.2019 г.:
31.08.2019г. 1449 лв. - ОГРАНИЧЕНИ МЕСТА
21.09.2019г. 1449 лв.
05.10.2019г. 1439 лв.
12.10.2019г. 1429 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

С тази екскурзия ще се докоснете до огнения темперамент на Андалусия, с нейната изящна мавританска архитекстура, богатото моряшко минало и красивите пейзажи на Португалия!

Къде ще спим?
Нощувките са в 3-звездни хотели: 1 нощувка в хотел в района на Кордоба / Антекера, 2 нощувки в хотел в района на Лисабон, 2 нощувки в хотел в района на Порто, 1 нощувка в хотел в района на Алгарве, 1 нощувка в хотел в района на Гранада
Кои забележителности се посещават?
- Кордоба - Катедралата „Мескита де Кордоба“, крепостта „Алкасар”, римският мост и мавърската защитна кула „Калаора“
- Лисабон - площад "Маркеш де Помбал"; кварталът Байша, площадите "Росио", "Фигейра" и "Комерсио", Статуята на мореплавателите, кулата "Белем" и манастира "Жеронимуш
- Авейро - "португалската Венеция",заради своята система от канали и лодки, подобни на тези във Венеция
- Коимбра - най-стария университет в Португалия (бившият Кралски дворец), където се намира известната барокова библиотека
- Порто - гарата "Сао Бенто"; камбанарията "Торе душ Клеригуш"; Катедралата, крайбрежната улица "Дуеро"
- Фатима - център на католическата вяра и дестинация за поклонници от цял свят
- Алгарве
- Севилия - площад "Испания", паркът "Мария Луиза”, Златната кула, сградата на Стоковата борса, дворецът "Алкасар де Севиля" Катедралата с гроба на Христофор Колумб, кулата "Хиралда"
- Аламбра - средновековна резиденция на маврите и внушителен комплекс от паметници, с впечатляващи дворци на династията Насриди

Ще има ли водач от България?
Служител на агенцията ще ви изпрати на аерогара София, а на летището в Малага ще ви посрещне наш представител и екскурзовод, който ще ще придружава групата по време на целия престой.
Какъв е полетът до Испания?
Полетът е с авиокомпания Wizz Air, директно до Малага. Продължителността му е около 4 часа.

Има ли включен багаж в цената?
Има един брой ръчен багаж до 10 кг. и един брой чекиран багаж до 20 кг. Изискаване на всички авиокомпании е в ръчния багаж да не се носят остри предмети и течности надвишаващи 100 мл.

Колко голяма е групата?
Групата ще бъде 40 – 48 туриста, което означава, че програмата и часовете на отпътуване трябва да се спазват стриктно, за да се изпълни маршрута.

Степен на трудност:
Ниска. Не е необходима предварителна подготовка, но доброто здравословно състояние винаги е препоръчително.

=============================================================

ПРОГРАМА:

1-ви ден : София - МалагаКордоба (170км)
Отпътуване от летище София за Малага с полет на авиокомпания „Wizz Air“. Пристигане на летището в Малага. Отпътуване за Кордоба. Настаняване в района на Кордоба / Антекера около полунощ. Нощувка.

2-ри ден : КордобаЛисабон (500км)
Закуска. Туристическа програма в Кордоба – бивша столица (8 - 13 век) на Ал Андалус, мавърската държава на Пиренейския полуостров, град разположен на брега на река Гуадалкивир, с истинска испанска атмосфера. Пешеходна разходка в историческия център на града: Катедралата „Мескита де Кордоба“, построена по времето на маврите като втората по големина джамия в света след тази в Мека, и преустроена в католическа църква през 13 век, днес катедрален храм на архиепископа на Кордоба; крепостта „Алкасар“, от където е ръководена реконкистата на Гранада; римският мост и мавърската защитна кула „Калаора“. Свободно време. Отпътуване за Португалия. Настаняване в района на Лисабон. Нощувка.

3-ти ден : Лисабон
Закуска. Панорамна обиколка на Лисабон с местен екскурзовод: площад "Маркеш де Помбал"; кварталът Байша, реставриран след земетресението през 1755 г.: площадите "Росио", "Фигейра" и "Комерсио", Статуята на мореплавателите, кулата "Белем" и манастира "Жеронимош", считан за шедьовър на португалското мануелско изкуство, чийто основоположник е крал Мануел. Следобед - свободно време за посещение на "Алфама" - старият квартал на Лисабон, известен с тесните си улички, традиционните фадо ресторанти и многото си барове, където изкачването става с ретро трамвай - необходимо е ползване на местен и градски транспорт. По желание фадо шоу с включени 2 напитки (около 22.00 ч. взимане от хотела, 22.30 ч. пристигане в ресторанта, около 00.30 - 01.00 ч. връщане в хотела). Нощувка.

4-ти ден : Лисабон - Коимбра - Авейро - Порто (350км)
Закуска. Отпътуване за Коимбра – изключително симпатично градче благодарение на неповторимата си студентска атмосфера. Над града се извисява сградата на най-стария университет в Португалия (бившият Кралски дворец), където се намира известната барокова библиотека. Пешеходна разходка по тесните и малки улички на Коимбра: старата романска катедрала и Байша или „долният град”, където се намира търговската част на града. Отпътуване за Авейро, наричан още „португалската Венеция“, заради своята система от канали и лодки, подобни на тези във Венеция. Отпътуване за Порто. Настаняване в района на Порто. Нощувка.

5-ти ден : Порто
Закуска. Туристическа програма в Порто – вторият по големина град в Португалия, включен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно и историческо наследство: гарата „Сао Бенто“; камбанарията „Торе душ Клеригуш“; Катедралата, от където по средновековните улички с гранитни къщи от 12 в. се стига до крайбрежната улица „Дуeро“. Свободно време с възможност за разходка с лодка по р. Доро. Нощувка.

6-ти ден : ПортоФатимаАлгарве (585км)
Закуска. Отпътуване за Фатима – най-известният поклоннически център на Португалия. Отпътуване за Алгарвe - най-южната провинция на Португалия със столица град Фару. Настаняване в Алгарвe. Нощувка.

7-ми ден : АлгарвеСевиляГранада (450км)
Закуска. Отпътуване за Севиля. Туристическа програма в Севиля - уникален град, столица на Андалусия, с монументални архитектурни и исторически паметници: площад "Испания" - полукръгъл комплекс, оформен на мястото, където през 1781 г. е изгорена на клада последната вещица; паркът "Мария Луиза", в който през 1929 г. е проведено латино-американското изложение; Златната кула - дванадесетстранна защитна кула от 13 век; сградата на Стоковата борса, в която днес се съхраняват архивите, свързани с откриването и колонизацията на Америките, както и дневникът на Христофор Колумб и картата на света на Хуан де ла Коса; дворецът "Алкасар де Севиля" - един от най-добре запазените примери за стила мудехар, любимо място на испанското кралско семейство; Катедралата с гроба на Христофор Колумб, която е най-голямата в света готическа катедрала и кулата "Хиралда", която по време на управлението на маврите е била основното минаре на главната джамия. Свободно време. Отпътуване за Гранада. Настаняване в района на Гранада вечерта. По желание фламенко шоу в пещерите на Сакрамонте с включен трансфер от и до хотела, 1 напитка (чаша вино, сангрия или бира) и вечерена обиколка на Албайсин - стар мавритански квартал на Гранада, включен в списъка на ЮНЕСКО. Нощувка.

8-ми ден : ГранадаМалагаСофия (135км)
Закуска. Възможност за посещение с местен екскурзовод на "Аламбра" - средновековната резиденция на маврите и внушителен комплекс от паметници, с впечатляващите дворци на династията Насриди и фантастични дворове, арки, фонтани и градините Хенералифе (За да си осигурите участие в тази допълнителна услуга, поради ограничението в максималния брой участници в нея, е необоходимо да заявите услугата предварително, при сключване на договора). Отпътуване за Малага. Трансфер до летището на Малага. Отпътуване за България с полет на авиокомпания „Wizz Air“. Пристигане на летище София.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ:

• 6 вечери на турист при минимум 15 туристи (без включени напитки) 245.00лв
• Смяна на чекиран багаж от 20 кг на 32 кг 54.00лв
• Фадо шоу в Лисабон с включени 2 напитки и трансфер от и до хотела на турист при минимум 20 туристи 89.00лв
• Фламенко шоу в пещерите на Сакромонте с включен трансфер от и до хотела, 1 напитка (чаша вино, сангрия или бира) и вечерна обиколка на квартал Албайсин на турист (при минимум 15 туристи) 55.00лв
• Посещение на двореца "Аламбра", Хенералифе и двореца на Насридите с местен екскурзовод (с включена входна такса) на турист при минимум 20 туристи. Максималният брой туристи по тази услуга е 29. Моля, резервирайте услугата своевременно! 89.00лв

-------------------------------------

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

• Офертата важи при минимум 40 туриста.
• При недостиг на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 7 дни преди началото на пътуването.
• По оперативни причини в салона на самолета могат да се превозват ограничени бройки ръчен багаж. Ако има твърде много багаж, може да се наложи вашият да бъде поставен в багажното отделение безплатно.
• За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
• За да посетите двореца "Аламбра", Хенералифе и двореца на Насридите с местен екскурзовод, е необходимо да заявите тази услуга при сключване на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването й е свързано с предварителна резервация и има ограничение в максималния брой туристи в група.
• Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.
• Музеите в Лисабон са затворени за посещение в понеделник.
• Катедралата в Севиля в ден неделя е отворена за посещение след 14.30 ч.
• Крепостта "Алкасар" в Кордоба е затворена за посещение в понеделник.
• Необходими документи за пътуване – лична карта, валидна 6 месеца след датата на пътуване. За лица под 18 год., пътуващи без родители или само с един от тях, се изисква нотариално заверена декларация от другия родител.
• Ваксини – няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в посещаваните страни

Полетно разписание:
до 15/06
Полет в събота
София-Лисабон 1930-2150
Лисабон-София 2230-042

след 15/06
Полет в събота
София-Лисабон 1305-1525
Лисабон-София 1605-2200

Срокове и начин на плащане:
• Депозит - 500лв. при резервация
• Доплащане до 100% - 30 дни преди отпътуване
• Плащането може да се извърши по банков път или в брой, с кредитна или дебитна карта в офиса на ТУРОПЕРАТОРА или при оторизираните му агенти.

Срокове за анулации и неустойки:
• от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване – 100 лв на турист.
• от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит.
• от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на организираното пътуване;
• под 14 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от общата цена на организираното пътуване;
• Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.
• застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 63

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Испания |  Оферти - Мадрид |  Екскурзии - Испания |  Екскурзии - Мадрид |  Ранни записвания 2024 - Испания |  Ранни записвания 2024 - Мадрид

Избрани оферти