Начало / Екскурзии / Екскурзии - Венеция

Венеция-блестящата перла на Италия

Номер на оферта

/

215168

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с туристически автобус /климатик, видео, минибар/;
3 нощувки със закуски в хотели 3 *** - 1 в Загреб и 2 в Лидо ди Йезоло;
Туристическа програма в Загреб;
Туристическа програма в Любляна;
Туристическа програма във Венеция;
Медицинска застраховка с асистанс – 5000 евро покритие;
Екскурзоводско обслужване на български и водач от агенцията

Цената не включва

Екскурзия до Верона и Лаго ди Гарда – 15 евро на записан турист;
Корабче до Вецеция и обратно с входна такса за автобуса – 20 евро;
Обиколка на Венеция с местен екскурзовод на български език- 10 евро;
Посещение на островите Мурано и Бурано с корабче от Венеция – 25 евро;
Вечеря в традиционен италиански ресторант – 20 евро;
Входните такси за посещаваните музеи и обекти – около 20 евро за всички;
Разходка с гондола по каналите във Венеция /в зависимост от броя желаещи и времетраенето/ - 18-30 евро

Програма на пътуването

ТЯ Е ЕДИН НЕОСТАРЯВАЩ ГРАД, ВИНАГИ ПРИМАМЛИВ И РАЗНООБРАЗЕН. ПРИ ТОВА ПЪТУВАНЕ ЩЕ СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ И С ДВЕ КРАСИВИ СТОЛИЦИ –ЗАГРЕБ И ЛЮБЛЯНА, ЩЕ ИМАТЕ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ПОСЕТИТЕ ГРАДА НА ЛЮБОВТА-ВЕРОНА И ДА ОТДЪХНЕТЕ В ЛИДО ДИ ЙЕЗОЛО – ЕДНО СПОКОЙНО МЯСТО НА БРЕГА НА АДРИАТИКА.

ПРОГРАМА: СОФИЯ-ЗАГРЕБ-ЛЮБЛЯНА-ЛИДО ДИ ЙЕЗОЛО-ВЕРОНА-ЛАГО СИ ГАРДА-ВЕНЕЦИЯ-СОФИЯ
5 ДНИ/ 3 НОЩУВКИ
ДАТИ:
03.05. - 07.05.2018
06.09. - 10.09.2018

1-ви ден: Отпътуване от град София в 06:00 ч. от паркинга пред НС "В.Левски". Транзитно преминаване през Белград за Загреб. Късно вечерта пристигане в Загреб - столицата на Хърватия. Настаняване в хотел *** . Нощувка.
2-ри ден: Закуска. Кратка туристическа програма в Загреб - Площад Бан Йосип Йелачич, Градец и църквата Св.Марко , Катедралата на Каптол. Отпътуване за Словения. Пешеходна разходка в центъра на столицата Любляна : площад “Франк Прешерн” с паметника на поета, Францисканския манастир/отвън/, Тройния мост, Кметството, църквата”Св.Николай”, колоритния пазар до Драконовия мост- символ на града. Отпътуване за Италия. Около 18 ч. пристигане в красивия адриатичеки курорт Лидо ди Йезоло.Настаняване в хотел ***. Вечерта разходка в курорта известен с живописните си крайбрежни улички, комфортните хотели, множество магазини, ресторанти и зелени оазиси. Свободно време. Нощувка.
3-ти ден: Закуска. Свободно време в курорта Лидо или ?По желание Екскурзия до Верона - Града на влюбените и Лаго ди Гарда . Пешеходна разходка в града с разглеждане на Площад ”Бра”, Паметника на Виктор Емануил II, Амфитеатъра АРЕНА ди Верона, Фонтана “Мадона Верона”, Ренесансовия площад Ербе , Къщата на Жулиета , Паметника на Данте . Гробниците на Скалиджерите и колоритния пазар . Свободно врем е по търговcката улица Мазини . След обяд отпътуване за Лаго ди Гарда - едно от красивите алпийски езера. Посещение на Сирмионе - курортно градче на езерото, с един от дворците на Скалиджеритеи старата част на града. Възможност за лодка по езерото, обиколка на полуострова и посещение на Грото ди Катул /само при подходящи метеорологични условия/. Свободно време в Сирмионе. B 17:00 ч. отпътуване обратно за Лидо ди Йезоло. ?По желание Вечеря в традиционнен ресторант с напитки и музика. Нощувка.
4-ти ден: Закуска. 09:00 ч. Отпътуване от лагуната Пунта Сабиони с корабче за Венеция - Перлата на Адриaтика : 09:30 ч. - туристическа програма с екскурзовод в сърцето на града площад ”Сан Марко ”, разглеждане на великолепния Двореца на Дожите /отвън/, Моста на Въздишките, Камбанарията, Часовниковата кула, Библиотека Марчиана. Посещение на едноименната Базилика , където се пазят мощите на Св. Марко - покровител на града и още много реликви, След това по тесните улички с пъстри сувенирни магазинчета до покрития мост Риалто с колоритния пазар и Канале гранде. Свободно време за обяд и пазаруване. ?По желание може да се разходка с гондола из плетеницата от по-малки канали, обкръжени от двете страни от старинни дворци, къщи и катедрали.?По желание 15:00 ч. отпътуване с корабче за о-в Мурано , където се изработват предмети от прочутото венецианско стъкло и посещение на работилница за ръчна изработка на венецианско стъкло / около 1 ч./, после продължаваме към живописният о-в Бурано – известен с изящните си дантели и др. ръчни изделияв стил “мерлето”, оставащ дълбоки спомени с разноцветните си къщи. 17:00 ч. Отплаване за пристанището Пунта Сабиони и оттам отпътуване за България с нощен преход.
5-ти ден: Пристигане в София след обяд.

На човек в двойна и тройна стая
299 лева

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи:10 дни преди началната дата на отпътуване.
Начин на плащане:депозит 30% от пакетната цена, доплащане – до 10 дни преди отпътуване
Необходими документи: лична карта или валиден задграничен паспорт. За деца под 18 години пътуващи с 1 родител или без родители - нотариално заверена декларация, че са съгласни детето да пътува в чужбина и задължително паспорт. Деца, чийто родители имат различни фамилии е задължително да носят копие от акта за раждане на детето. За Италия и другите страни по програмата няма визови, санитарни и медицински ограничения и специални изисквания.

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Венеция |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Венеция |  Майски празници - Италия |  Майски празници - Венеция

Избрани оферти