Начало / Екскурзии / Екскурзии - Венеция

Венеция – от Варна, полет от Букурещ / Потвърдена!

Номер на оферта

/

189960

Дати & цени

Цената включва

? 1 нощувка в хотел 3 звезди в Букурещ;
? 3 нощувки със закуски в хотел 3 звезди в район Канареджо,Венеция.
? Двупосочен самолетен билет за директен полет Букурещ –Венеция/Тревизо/ – Букурещ с включени летищни такси и малък ръчен багаж 42х32х25см;
? Двупосочен трансфер летище-хотел-летище;
? Двупосочен трансфер Варна-Букурещ-Варна;
? Екскурзия “Класическа Венеция” с местен екскурзовод на български език
? Пътуване по Канале гранде с местен транспорт-вапорето
? Медицинска застраховка с лимит 5000 евро в ЗАД „Армеец”
? Водач от фирмата – организатор;
? Екскурзоводско обслужване на място на български език по време на екскурзиите.
? Организирани разходки с водач на групата;
1. Вечерна разходка – Тайните на Канареджо – от 19ч.
2. Следобедна разходка – Непознатата Венеция – от 14ч.
3. Разходка Нощта на Вивалди – от 18.30ч.
4. Разходка – Венециански Арсенал – след 13ч.

Цената не включва

? Куфар до 23 кг – 59 евро за двете посоки;
? Голям салонен багаж – 34 евро за двете посоки;
? Входни такси за забележителностите;
? Слушалки за екскурзоводските беседи - 2 евро на човек на ден
? Разходи от личен характер;
? Градска такса – 3,50 евро на човек на нощувка, които се заплащат на място в хотела във Венеция.
? Билет за концерт в църквата Св.Видал /Антонио Вивалди – “Четирите годишни времена”/ - 40 евро.

Екскурзии по желание (осъществяват се при мин. 14 туриста):

• В сърцето на Венеция - 9.30 ч. – 12.30 ч. пешеходна обиколка с местен екскурзовод – Цена: 25 евро
• “Тихите църкви” в Канареджо и Кастело пешеходна обиколка с местен екскурзовод - 09.00ч. - 11.00ч.; Цена: 15 евро
• “Малката Венеция” - Екскурзия до остров Бурано с местен екскурзовод - 11.30 ч. – 16.00 ч. Цена: 49 евро
*** При записване за екскурзията в Бурано “Малката Венеция“ - бонус - екскурзия “Тихите църкви“

Програма на пътуването

30.04 – 04.05.2017 / Потвърдена

5 дни/4 нощувки
1 нощувка в Букурещ
3 нощувки във Венеция
Програмата е с гарантирани места в полета

ПРОГРАМА:

1 ДЕН: 30.04.2017
15:00ч. Отпътуване от Антим I, Варна за Букурещ. Настаняване в хотел в Букурещ в близост до летище Отопени. Възможност за организирана вечеря. Нощувка.

2 ДЕН: 01.05.2017 - Класическа Венеция, пътуване по Канале Гранде, вечерна разходка.
04:00ч. Tрансфер до летище Отопени. 06:15ч. Полет от Букурещ до Венеция/Тревизо/ 07:25ч. – Пристигане/Трансфер до Пиацале Рома - Венеция. Пешеходно придвижване (5 мин.) до хотела в района на централната гара “Санта Лучия”. При възможност настаняване или оставяне на багажа за съхранение.
Свободно време или по желание:
В 10:30ч. – Екскурзия: “Класическа Венеция” с местен екскурзовод на български език /включена в цената/ Времетраене – 3 часа:
Екскурзията ни започва по една от централните пешеходни артерии на градa - Страда Нова (Strada Nova), която свързва гарата с Моста “Риалто” - един от емблематичните символи на Венеция, през пазара "Риалто", построен през ХІ век и придал голямо икономическо значение на района, църквата "Сан Джакомо ди Риалто" - най-старата църква във Венеция; Църквата “Сан Салвадор” - където се съхраняват мощите на Св.Теодор Стратилат, откраднати през 1257г. от църквата “Св. София” в Несебър, преминава през най-хубавата спирка на гондоли – Басейн ”Орсеоло” до площад “Сан Марко” - главният обществен площад на Венеция, където се намират: Базилика “Сан Марко” - катедралния храм на града и един от най-впечатляващите образци на византийската архитектура; Площада на Лъвчетата; Часовниковата кула с Маврите; Камбанарията на Сан Марко; Колоните на Св. Марко и на Св. Теодор - двата символа на града; Дворецът на дожите - дворец във венецианско-готически стил, който в продължение на 700 години е резиденция на дожа, упражнявал върховната власт във Венецианската република; Сламения мост, Мостът на въздишките и Кафене Флориан - едно от най-старите кафенета в Европа.
13.30ч – 15.30ч Свободно време. /За посещение на Базиликата, Камбанарията и обяд/
В 15:30ч. Един прекрасен завършек на екскурзията - пътуване по Канал Гранде (около 40 мин.) с вапорето /корабче на местния градски транспорт/ - от площад Сан Марко до хотела. Канал Гранде има формата на буквата S, дълъг - 4км, като от двете му страни са разположени около 200 дворци от различни епохи, поразяващи с изящество и архитектура.
Около 16.10 ч. Настаняване в хотела. Почивка. Свободно време.
Вечерна разходка с водач – Тайните на Канареджо
В 19:00ч за желаещите e организирана приятна вечерна разходка, далеч от туристическата суматоха. За да се насладим на автентичната венецианска атмосфера, ще посетим една от най - колоритните зони на ВенецияКанареджо. Преминавайки през Еврейското гето - първото в света и непокътнатo от времето на Шейлок на Шекспир, къщата на Тинторето, в която художника е живял повече от 20 години и през други интересни места, непознати за много от туристите, като ще завършим разходката си на един от прекрасните площади на града.
Около 20ч. Възможност за вечеря в автентични венециански заведения. Връщане в хотела. Нощувка.

3 ДЕН: 02.05.2007 - В сърцето на Венеция – La Serenissima

Закуска. Свободно време за разглеждане на града или по желание:
Екскурзия: “В сърцето на Венеция” с мeстен екскурзовод на български език срещу допълнително заплащане.Цена 25 евро Времетраене: 9:00ч - 12:00ч.
Програма: “В сърцето на Венеция”:
Oбиколката преминава през моста Скалци - един от трите моста, прекосяващи Канал Гранде, зоната Санта Кроче и достига до един от най-обичаните от венецианците площад “Сан Джакомо дел Орио”, посещение на църквата “Сан Джакомо дел Орио”- една от най-старите църкви на Венеция, построена в началото на 9в., където се намират и немалко от шедьоврите на Лоренцо Лотто, Джакомо Палма - Младши, Паоло Венециано и Паоло Веронезе. Екскурзията продължава към зона Сан Поло - най-старата зона в града, характерна с тесните и малки улички, приличащи на лабиринт. Няма да пропуснем да видим и квартала на куртизанките и метресите - Кастеллето с едноименния Mост на Гърдите. Ще посетим колоритния Рибен пазар, отправяйки се към една от най-впечатляващите базилики на Венеция - Санта Мария Глориоза дей Фрари. В нея са положени тленните останки на много видни личности от историята на Венеция - Aнтонио Канова, Тициан, Клаудио Монтеверди. Тук се пазят три от най-големите ренесансови творби в Италия, дело на Белини и Тициан. Следва посещение на Площад Сан Роко, църквата на “Сан Роко”- защитник на града от чумата и Скуола гранде ди Сан Роко, наричана още царството на Тинторето - признат за последния гений на късния венециански Ренесанс. В Скуола Гранде ди Сан Роко са запазени най-изящните произведения на Тинторето, Тициан, творби на Тиеполо, Джорджоне, Джото и много други венециански майстори.
12.00ч. - 14.00ч. Свободно време: /за разглеждане на Скуола Гранде ди Сан Роко, прилежащата църква и време за обяд/.

Следобедна разходка с водач – Непознатата Венеция
В 14:00ч. за желаещите да се потопят още повече в непознатата Венеция, разходката ще продължи с водач на групата към зона Дорсодуро. Пътят ни преминава през Моста на Юмруците, работилницата за гондоли на “Сан Тровазо”, продължава към Базиликата “Санта Мария дела Салуте” от чийто стъпалата се разкрива невероятна гледка към площад Сан Марко и Канал Гранде. Пищната барокова базилика е осветена е през 1681 г. и е най-голямата от т.нар. “чумни църкви” - (църкви, които са построени в чест на избавлението на града от върлуващата чума). След кратка почивка за снимки, се отправяме към Старата Митница, Музея на модерното изкуство Пеги Гугенхайм*. В музея се намира една от най-значимите колекции на европейско и американско изкуство от първата половина на 20 в. Следват Галериите на Академията* - музей на изкуството, който включва цялата палитра на венецианската художествена школа до края на 18-ти век, сред които попадат картини на Каналето, Веронезе, Тициан, Тинторето, Джентиле и Джованни Белини, Мантеня и много други.
Кратка кафе пауза на красивия площад Св.Стефан и завръщане към хотела през зона Сан Марко, където ще посетим Музея на Музиката и пищната барокова църквата Св. Моисей, в която е изложена богата колекция на изкуството от ХVІІв.
* (Музеите Гугенхайм и Академия). При желание, имате възможност за индивидуално посещение на двата музея.
Около 17ч. - Връщане в хотела. Свободно време.

По желание: Нощта на Вивалди с водач
Роден във Венеция, още докато е жив, Вивалди е смятан за един от най-значимите барокови композитори с голямо влияние в цяла Европа. Известен e най-вече с множеството си инструментални концерти за цигулка и други инструменти, както и със своите църковни хорови произведения и повече от четиридесет опери. Най-известна сред тях е поредицата концерти за цигулка, известна като „Четирите годишни времена“.
За да опитате глътка от атмосферата на музикалните представления на Венеция, сме предвидили посещение на концерт с класическа музика в църквата Св.Видал*. Програма на концерта - Антонио Вивалди – “Четирите годишни времена”.
Начало на концерта - 21:30ч. Времетраене – 90 мин. Цена 40 евро
Нощта на Вивалди :
18:30ч. - Cреща в хотела. Възможност за вечеря в автентично венецианско заведение и за желаещите - посещение на концерт на Вивалди в църквата Св. Видал. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ДЕН: 03.05.2007 - Далеч от магията на Канал Гранде
Закуска. Свободно време или екскурзии:
2 екскурзии с допълнително заплащане и екскурзовод на български език. /Предвиденото разписание предлага възможност за посещение и на двете екскурзии/:
1. 09.30ч.-11.00ч. - “Тихите църкви” - в Канареджо и Кастело Цена 15 евро
2. 12.00ч.-16.00ч. - “Малката Венеция” - Екскурзия до остров Бурано Цена 49 евро
* При записване за екскурзията в Бурано “Малката Венеция“, получавате безплатен бонус - екскурзия “Тихите църкви”.
1. “Тихите църви” – църквите “Мадона дел Орто”, “Санта Мария дей Мираколи” и Базиликата Сан Джовани е Паоло.
“Да представиш Венеция без църквите е като да изрежеш половината й сърце” – и наистина е така, едва ли има друг град в света, в който църквите да са в такава непосредвена близост една от друга. В момента на територията на града има около 250 църкви, 148 от които - действащи, a камбанариите, които се извисяват над града са 84. Именно заради това, в последния ден от нашето пътуване отделяме специано внимание на три от най-изящните църкви на Венеция, които обикновено остават встрани от стандартните туристическите маршрути.
Далеч от шумотевицата на града, почти в края на острова се намира една от най-красивите венециански църкви - Мадона дел Орто - наричана още съкровището на венецианската готика. Църквата е известна както с легендата за чудотворната статуя на Мадона дел Орто, така и с десетте творби на Тинторето, които придават уникална атмосфера на храма още от самия му вход. В него се пазят и произведения на забележителните венециански творци Белини, Тициан, Якопо Палма - баща и Якопо Палма – малдши и др. Тук се намира и гробът на Тинторето. Следващата избрана от нас църква е Санта Мария дей Мираколи, една от най-впечатляващите ренесансови църкви на Венеция. Венецианците я наричат “кофчежето”, заради правоъгълната и форма наподобяваща скъпоценна кутийка и заради това, че е изцяло покрита отвън и отвътре с прелестни цветни мрамори останали след завършването на базиликата Сан Марко. Последна в нашия тур и най-внушителна е Базиликата Сан Джовани е Паоло.Тя е втора по големина след базиликата Сан Марко. Построена от доминикански монаси и е считана за един от пантеоните на Венеция, в нея се намират гробниците на 25 дожа и много знатни граждани на републиката. Украсена с уникални произведения на изкуството, сред които творби на Джовани Белини, Тинторето,Тициан, Веронезе, Тиеполо.
11.00ч. Свободно време или екскурзия с корабче срещу допълнително заплащане до остров Бурано.

2. Малката Венеция” – Екскурзия до остров Бурано
Бурано е вероятно най-зрелищната и със сигурност най-цветната част от лагуната на Венеция. Намира се само на около 40 минути път от Венеция с местния градски транспорт. До островчето ще стигнем тръгвайки от спирката на Фондаменте Нове, а корабчето ще ни поведе в приятна разходка по венецианската лагуна. Бурано е характерен с малките си плътно прилепени една до други къщички, оцветени във всички възможни ярки цветове. На пръв поглед, това ярко оцветяване на града изглежда местна приумица, но всичко тук има своето основание да бъдето точно такова каквото е. Подобно на Венеция, повечето улици са доста тесни и извеждат на многобройните канали, с които е осеян целия остров. Малките мостчета свързват мрежата от канали, които още от средновековието са оформили облика на рибарското селище. Островът е известен още с изработката на венецианска дантела, ще имате възможност да се запознае с тънкостите на занаята, минавайки по централните улички, осеяни с малки дюкяни, в които жените изработват сръчно своите уникални ръкоделия. Възможност за обяд. Връщане във Венеция.
Свободно време (за покупки на сувенири) и почивка.

Разходка с водач – Венецианския арсенал
За тези, които няма да посетят Бурано, по желание могат да продължат с водача на групата до Арсенала (Arsenale) - най-стария комплекс от корабостроителници и оръжейни работилници, който от векове е център на военоморските сили на Венеция. Ще преминем през една от най-тихите и непозната за туристите зона Кастело, крайбрежната алея Фондамента дей Скияви, Сан Марко. Връщане в хотела.
Нощувка.
5 ДЕН: 04.05.2007
Освобождаване на хотела в 4:30ч. сутринта. Автобусен трансфер до летището на Тревизо. Полет за Букурещ в 8:00ч. Пристигане в Букурещ в 10:55ч. Отпътуване за Варна.


Ориентировъчни цени на църквите и музеите:
- Маршрутно корабче по Канале Гранде - 60 мин. – € 7.50
- Базилика “Сан Марко” – Иконостаса – € 2 + Музей Сан Марко – € 5;
- Камбанария “Сан Марко” – € 8;
- Църква „Сан Джакомо дел Орио“ - € 3;
- Базилика „Санта Мария Глориоза дей Фрари” - € 3
- Скуола гранде ди „Сан Роко“ + Църквата „Сан Роко“ + аудиогид - 10 € (за група над 20 души - € 8)
- Музей Пеги Гугенхайм - € 8
- Галерия Академия + Палацо Гримани – € 9
- Църква „Санта Мария дей Мираколи“- € 3
- Църква “Мадона дел Орто” - € 3
- Базилика дей „Санти Джовани е Паоло“ - € 3.50
/Неупоменатите църкви и музеи от програмата са с вход свободен/

Други музеи:
Ка д`Оро – € 7 ; (раб.време 9-19ч. и 9-14ч. в неделя).
Двореца на Дожите + Музея Корер + Сансовиновата библиотека – € 18 (раб.време от 22.03 до 03.09 - 9-19ч. и от 03.11 до 22.03 8.30-17ч.)

Условия за записвания:

? Записване и авансово плащане до 15.02.2017 – 50% от пакетната цена при резервация и сключване на договор.
? Плащане на остатъка до 30.03.2017

Допълнителните екскурзии , мероприятия и услуги се заявяват най-късно при доплащане на екскурзията.

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Венеция |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Венеция |  Майски празници - Италия |  Майски празници - Венеция

Избрани оферти