Начало / Екскурзии / Екскурзии - Виена

Виена, Залцбург и Виенската Гора през пролетта

Номер на оферта

/

231492

Дати & цени

Програма на пътуването

Виена, Залцбург и Виенската Гора през пролетта

С директен полет от Варна, 28април – 02май2020

5 дни /4 нощувки



Ранни записвания: от 469 евро/917 лева

На човек в двойна стая на база нощувка със закуска с полет от Варна

Хотели:

На човек в двойна стая:

На човек в тройна стая:



Хотел Carlton Oper 3* или подобен

http://www.carlton.at/hotel-in-vienna.php



Шик Хотел Schick Hotel Erzherzog Rainer4* или подобен

https://www.hotelerzherzograiner.wien/en/picture-hotel-vienna.html



469 евро / 917 лева





569 евро /1113 лева



459 евро / 898 лева







На запитване



Цената включва:

Самолетен билет Варна- Виена-Варна с летищни такси и ръчен багаж с р/ри 40х30х20см;

4 нощувки на база нощувка със закуска в избрания хотел;

трансфери летище – хотел – летище;

обзорна автобусна обиколка на Виена в деня на пристигане;

Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро/с Assistance/;


Цената НЕ включва:

Багаж за чекиране от 10 / 20 / 32 кг /заплаща се по желание, допълнително/;

Екскурзии по желание според програмата ;

Доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г.;

Местата в самолета се разпределят автоматично от авиокомпанията и не гарантираме за определени места. Може да направите своя избор предварително срещу доплащане, за да си гарантирате определени места в полета.


Информация за полетите:

28 апр ВарнаВиена 13:55 – 14:50 (W6 4521)

02 май ВиенаВарна 15:20 – 18:10 (W6 4522)


Информация за хотелите:



Хотел Carlton Opera 3* е елегантен арт хотел, разположен на тиха улица, в близост до историческия център на Виена /само на около 15мин. пешеходно/. В близост до него е разположена и Карлс Кирхе - катедралата, където се провеждат редица класически концерти. За гостите е осигурен безплатен Wi-Fi интернет,както на рецепция, така и в стаите. Стаите са оборудвани с климатик, кабелна ТВ; телефон; мини-бар; сейф; санитарен възел и сешоар; на разположение е електр.кана с кафе и чай.




Хотел Erzherzog Rainer 4* - четиризвездният шик хотел в автентичен австрийски стил е разположен на чудесно място, в близост до Операта /само на 15мин.пешеходно разстояние/.От 2019год. разполага и с климатици, което допринася за по-свежия въздух в сградата. Елегантно обзаведени са 79 стаи, със свободен интернет, ТВ; санитарен възел. В стаите не се разрешава пушене. С традиционен ресторант – тип „пъб“, всеки гост ще се почувства като австриец



Примерна програма:


Първи ден 28.04.2020

Излитане от Варна в 14:50часа и пристигане във Виена в 15:45ч. Посрещане от партньора ни и обзорна автобусна разходка из Виена. Трансфер до избрания хотел и настаняване. Свободно време за вечеря. Нощувка.



Втори ден 29.04.2020

Закуска. Свободно време за разглеждане на града . Или Възможност за пешеходна обиколка на историческия център на Виена - Операта, където се правят около 300 изпълнения на година, двореца Хофбург - бившата зимна резиденция на Хабсбургите; Парламента със статуята и фонтана на Атина, Кметството - седалището на кмета, и на градския съвет, катедралата „Свети Стефан“, площада Грабен с колоната на Чумата и елегантната улица Колмаркт със сладкарницата Демел, където може да се насладите на оригиналната торта Сахер.

Следва- Двореца Белведере - /разходка само в двора, без влизане в галериите/ бароков комплекс, построен от принц Юджин от Савой. Дворецът се състои от две части – Горен и Долен Белведере, построени от Йохан Лукас фон Хилдебранд – един от най – важните австрийски архитекти. Там е изложена известната "Целувка" на Густав Климт.

Пешеходна обиколка на Виена с професионален гид на български език – доплащане: 30 евро на човек при група от мин. 6 души.

Почивка за обяд. За желаещите

Късен Следобед – посещение на Двореца Шьонбрун доплащане – 40 евро на човек с екскурзовод на български език и включен вход в двореца при група от мин 6 човека /цената на градския транспорт не се включва в цената на екскурзията/. Привечер – прибиране в хотела. Свободно време за вечеря. Нощувка.



Трети ден 30.04.2020

Закуска. Свободно време за разходка из града Или разходка извън Виена – сред девствена природа, Виенската гора е последното продължение на австрийските Алпи. Посещение на малкото градче Баден – „най-горещият град“ в Австрия, изключително богат на минерални извори. Заобиколен от лозя и гори, е чудесно място за отдих и чаша ароматно кафе.

Екскурзията е полудневна /около 5 часа/ с организиран транспорт и гид на английски език.

Цена от 55,-евро /при мин.6 души –обслужването може да се проведе на бълг.език/. Прибиране ранен следобед във Виена. Нощувка.



Четвърти ден 01.05.2020

Свободно време за разходка и самостоятелна програма из Виена - празнуване с виенчани Денят на труда – официален почивен ден, провеждат се празненства, шествия. Градът е буден и празнуващ.

Или целодневна екскурзия до стария град на Залцбург - Вървете по стъпките на В. Моцарт

..именно тук династията на Хабсбургите става много богата, добивайки така нареченото „бяло злато“.Освен това ще видите любимото езеро Фушл, защитено от замъка Фушл. Разходка из старата част на града с типичната барокова архитектура – градът е част от културното наследство „Юнеско“; свободно време и вечерта прибиране във Виена.

Екскурзията е с организиран автобус, и екскурзовод на английски език. Цена от 115,-евро/човек.



Пети ден 02.05.2020

Закуска в хотела. Свободно време за последни покупки. Освобождаване на хотела до 12часа. Трансфер хотел-летище в 13.00ч. Полет от Виена за Варна в 16.15ч.





Заб. Програмата е предварителна и е възможно да претърпи промяна в поредността и цените на ескурзиите /калкулирани са на база 2019г./!





Условия за записване:

Цената на пакета се препотвърждава със самолетната резервация.

Резервации: Записването за пътуване става в писмен вид с необходимата информация за туристите (трите имена по задграничен паспорт/лична карта (моля посочвайте типа документ), изписани на латиница, ЕГН; No и валидност на паспорт/лична карта). Резервацията се счита за напълно потвърдена след заплащане на депозит в размер на 50% от пакетната цена.



Необходими документи:

- лична карта или задграничен паспорт

- За деца до 18 г., придружавани от близък или само от един родител се изисква нотариално заверено пълномощно от родителите или непътуващия родител (+копие от пълномощното) за пътуване в чужбина. В случай, че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, е необходимо да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него!

ТО препоръчва Застраховка „Отмяна на пътуването“, около 2,5% от пакетната цена.

Рекламации: Рекламации относно организацията и провеждането на пътуванията се представят в писмен вид, в срок до 7 дни след края на пътуването.

Форсмажор: ТО не носи отговорност за промени в пътуването поради форсмажорни обстоятелства или по вина на превозвача.

Тагове

Оферти - Австрия |  Оферти - Виена |  Екскурзии - Австрия |  Екскурзии - Виена |  Пролет 2023 - Австрия |  Пролет 2023 - Виена

Избрани оферти