Начало / Екскурзии / Екскурзии - Виена

Виена и нейните потайности (околности)

Номер на оферта

/

229023

Дати & цени

Цената включва

* транспорт от и до София с автобус, снабден с климатик, CD/DVD, микрофон, подвижни облегалки
* пътни такси
* 2 нощувки със закуски в района на Виена в хотел ***
* медицинска застраховка с покритие 2000 евро
* туристическо и информационно обслужване на български език
* организатор от фирмата, придружаващ групата
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ в брой в офиса на фирмата или по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).

Цената не включва

* посещение на Двореца Шонбрун – 45 лв. възрастен, 35 лв. деца до 12 г. (резервация, входна такса, трансфер, местен екскурзовод на български език) – заявява се при резервация за екскурзията; при група минимум 25 души
* целодневна екскурзия до манастира Хайлиген кройц – Зеегроте – Баден – 25 евро (транспорт и екскурзоводско обслужване на български език при група минимум 25 души)
* вечеря в ресторанта на хотела с тристепенно меню – 15 евро; заявява се при резервация за екскурзията (при минимум 20 души)
* медицинска застраховка с по-висок лимит на отговорност – 8,00 лева, за туристи над 65 год. – 16,00 лева
* доплащане за единична стая 20 евро за нощувка
* възможност за избор на седалка – информация за доплащанията ТУК
* застраховка Отмяна на пътуане

Програма на пътуването

Виена и нейните потайности (околности)
СофияБелградБудапещаВиенаСофия

ДАТИ:
19.12.2019 – 22.12.2019

Редовна цена: 349,00 лева
ХИТ цена: 185 лв.

Задължителни такси:
* пътни такси – 30 евро/ 60 лв. (заплащат се с втората вноска)

Обща цена на пътуването: 245 лева (основен пакет + пътни такси)

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА:

1 ден: Отпътуване от София, пл. Руски паметник, в 05:00 ч. по маршрут СофияБелградБудапещаВиена. Пристигане в австрийската столица привечер и при възможност панорамна вечерна обиколка „Светлините на Виена“: Ринга – булевардът, който обхожда историческия център на града, построен на мястото на средновековните крепостни сетни. Рингът е дълъг 6,5 км и на него се намират най-представителните сгради на Виена: Операта – изключително красива сграда, построена в стил френски ренесанс; Хофбург (отвън) – зимната резиденция на Хабсбургите в продължеине на 6 века; пл. Мария-Терезия с двете сгради близнаци – Музея на изящното изкуство и Музея по естествена история; Двореца Белведере, Парламента, Кметството, Университета, сградата на Виенската борса – една от най-старите в света. Настаняване в хотел 3* в района на Виена. Нощувка.

2 ден: Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до манастира Хайлиген кройц – Зеегроте – Баден с местен екскурзовод на български език. Абатството на Светия кръст е едно от най-значимите в Австрия, тъй като от него започва историята на страната. Основан през XII век, тук са погребани средновековните австрийски херцози от династията Бабенберг. Те идват от Бавария и слагат началото на Австрийското херцогство. Манастирът никога не е разрушаван и до днес и все още е действащ. Той се управлява от монаси от ордена на Цистерциенците. Тук ще може да разгледате красивите градини на манастира, древните сгради и да се насладите на архитектура от готически и бароков стил.
На около 15 минути път от австрийската столица Виена се намира и най-голямото подземно езеро в Европа - Зеегроте. Някогашна мина, през 1862 г. миньорите построяват параклис на Св. Варвара, за да ги пази. Един ден при взрив, се изливат тонове вода и така се образува подземното езеро. Очарователно е как параклисът се е запазил и до днес. Една от най-интересните атракции на езерото е подземна разходка с лодка в дълбоката 12 м. вода. Следващата ни спирка е в Баден. Сгушен в живописната долина на река Швехат, под хълмистия горски масив Виенски гори, Баден ни потапя в епохата на Бидермайер - малки сгради без показната натруфеност и разточителството на барока и рококото. В района на австрийския град, разположен на 26 км от Виена, се намират 13 топли минерални извори, откъдето идва и името му, което в превод от немски език означава „къпя се“. Връщане във Виена. Пешеходна разходка в центъра на Виена: Хофбург – бивш имперски дворец, използван за зимна резиденция на австрийското императорско семейство, а днес официална резиденция на австрийския президент. Внушителния комплекс се състои от няколко сгради разположени на обща площ от 240 000 кв.м. и разполага с над 2600 стаи. Като част от комплекса могат да се посетят Националната библиотека, Съкровищницата, Императорските апартаменти, Музея на Сиси, Сребърната колекция. Разходката продължава по ул. Грабен с колоната на чумата и разбира се, готическа катедрала "Св. Стефан" - символът на Виена, нейната най-величествена и уникална постройка. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден: Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на двореца и градините Шонбрун с местен екскурзовод на български език: дворецът е строен през ХVІІ-ХVІІІ в., по подобие на Версай, като лятна резиденция на императорското семейство. В огромната сграда има близо 1500 богато украсени и обзаведени стаи, които днес ни позволяват да се докоснем до живота и да усетим атмосферата на една отминала епоха. Отворени за посещение са 40 зали, богато украсени със златни орнаменти в стил рококо и ориенталски елементи, с оригинални подове и изящна мебелировка. От 1996 г. дворецът, заедно с парка и зоологическата градина (най-старата в света), е включен в списъка на Юнеско за Световното културно и историческо наследство. Той е един от най-посещаваните туристически обекти във Виена. Свободен ден за самостоятелно разглеждане Виена. Вечерта отпътуване за България.

4 ден: Връщане в София сутринта.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Депозит: 100 лева
Втора вноска: до 15 дни преди датата на отпътуване

Необходими документи:
* валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят в офиса на фирмата или по електронен път при подписване на договора. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.


Забележка:
* Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса участници. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Туроператорът си запазва правото на промени в последнователността на програмата
* Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
* всички други ОБЩИ УСЛОВИЯ на www.suntravel.bg/общи условия


Ориентировъчни входни такси:
ВИЕНА
Музей на изящните изкуства: 15 евро възрастни; 11 евро студенти
Музей по естествена история (Природонаучен музей) 12 евро възрастни; деца и младежи (до 19 г.) - безплатно
Съкровищницата: 12 евро възрастни; деца и младежи (до 19 г.) – безплатно
Комбиниран билет: Императорските апартаменти + Музеят на Сиси + Сребърната колекция с аудио гид:
13,90 евро възрастни; 8,20 евро деца и младежи (6 – 19 г.)
Двореца Белведере: Комбиниран билет Горно Белведере и Долно Белведере:
22 евро възрастни, 19 евро студенти, деца и младежи (до 18 г.) – безплатно; 19 евро за над 65 г.
Зоологическата градина: 20 евро възрастни, 10 евро деца и младежи (6 – 19 г.), деца до 6 г. – безплатно
Зеегроте: 11 евро възрастни, 8 евро деца (4 – 14 г.)
резиденцията на Кайзер Франц I в Баден – 6 евро възрастни, деца 3 евро, (6 – 15 г. ), деца до 6 г. – безплатно
*Входните такси са с ориентировъчен характер и Туроператорът не носи отговорност за настъпили промени в деня на посещенията

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Австрия |  Оферти - Виена |  Екскурзии - Австрия |  Екскурзии - Виена |  Лято в чужбина - Австрия |  Лято в чужбина - Виена

Избрани оферти