Начало / Екскурзии / Екскурзии - Ханой

Виетнам - новото лице на Индокитай 10.02.2020г.

Номер на оферта

/

230313

Дати & цени

Цената включва

*Самолетен билет на Qatar Airways с включени летищни такси: София – Доха - Ханой/ Хо Ши Мин – Доха – София
*Самолетни билети Ханой - Дананг/ Хюе – Хо Ши Мин с включени летищни такси
*Чекиран багаж по вътрешните полети 20кг.
*7 нощувки със закуски както следва:
*2 в Ханой,
*1 в Халонг Бей,
*1 в Хой Ан,
*1 в Хюе,
*2 в Хо Ши Мин
*7 вечери (без включени напитки)
*2 обяда (без включени напитки)
*бутилкa минерална вода на ден на човек по време на туровете
*Трансфери с климатизиран автобус по програмата
*Местен екскурзовод на руски/немски език
*Водач на групата от България
*Входни такси за всички посещавани обекти по програмата
*Необходимите документи-писма за получаване на виза на летището
*Медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR

Цената не включва

*Виза за Виетнам – USD 25 (заплаща се на място)
*Такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките – около USD 5 на ден
*Хранения не включени по програмата.
*Напитки по време на храненията включени в програмата
*Лични разходи
*Доплащане при група от 10 до 14 човека – 150 лв на човек
*Доплащане за медицинска застраховка за туристи от 64 до 74 години – 18лв
*Доплащане за медицинска застраховка за туристи над 74 години (туристи над 74г се застраховат при различни условия, възможно е застрахователната компания да изисква попълване на здравна декларация)

Програма на пътуването

Виетнам - новото лице на Индокитай 10.02.2020г.

Цена на човек в двойна стая:
10.02 - 18.02.2020г. - 2998лв.

Ранно записване до 15.11.2019г.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Програма:

1-ви ден
Среща на летище София и полет с Катарските авиолинии през Доха за Ханой.

2-ри ден Ханой (вечеря)
Кацане на летище Ной Бай във виетнамската столицата. Ханой буквално означава „град между две реки”. Той е втори по големина след Сайгон. Градът е с много зеленина и прекрасна френска колониална архитектура. Ханой се слави с отлични ресторанти, предлагащи виетнамска, западна и друга азиатска кухни. Посрещане от партниращата виетнамска агенция и трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря.
Нощувка в Ханой.

3-ти ден Ханой (закуска, вечеря)
След закуска в хотела се отправяме на целодневен тур, в който ще видим: площад Ba Dinh, на който се намира мавзолеят Хо Ши Мин – ще разгледаме мавзолея отвън, както и къщата на Хо Ши Мин; Храма на литературата, който подслонява първия Имперски университет на Виетнам - построен през 1070г. от император Лай Тан Тонг; сградата на Операта от 1911г; Етнографският музей (затворен в понеделник), улица Hang Giay, подходящо място за избор на подаръци и сувенири; Храмът Нгок Сон – разположен на малко островче в езерото Хоан Кием (Езерото на завръщането на меча), за което се споменава в различни легенди. До островчето се стига по емблематичен червен мост. Едночасова разходка с рикша-велосипед из тесните улички на старата част на Ханой. Вечеря.
Нощувка в Ханой.

4-ти ден Ханой – Круиз в залива Халонг: 170 km (закуска в хотела, обяд на джонка с прясно уловена риба, вечеря)
След закуска в хотела се отправяме към залива Халонг - едно от седемте природни чудеса на света, под егидата на ЮНЕСКО от 1994г., за да се качим на традиционен дървен кораб /т.нар. джонка/ за 4-часов круиз из приказния залив. Обяд с пресен морски улов на борда на корабчето-джонка. Ще посетим уникално красиви пещери и ще разгледаме изключително причудливите малки островчета, всяко от които е наименовано според формата си. Някои от островите са дом на цели плаващи селища на местни рибари, а прекрасната природа и плитките лазурни води на кроткото море галят погледа и предлагат спокойствие и отмора. Ще разгледаме вечерния пазар. Вечеря.
Нощувка в Халонг.

5-ти ден Ханой – Дананг – Хой Ан (закуска, вечеря)
След закуска трансфер до летището в Ханой за едночасов полет до Дананг. Пристигане и трансфер до Хой Ан.
Градът е известен като архитектурен и културен център, разположен на двата бряга на река Ту Бон. Живописните улици са изпълнени с десетки магазини, бутици, художествени галерии и прекрасни сгради.
В сърцето на малкото крайбрежно градче се намира едно архитектурно съкровище, което е илюстрация както за симбиозата от японско, китайско, европейско и виетнамско влияние, така и за славните дни, които селището преживява през 16 век. По онова време река Ту Бон е пълна с търговските кораби на различни народи, а пристанището Фай Фо играе важна роля в търговията по море. Ще разгледаме Японския и Китайския квартал, където ще посетим храмове, пагоди, обществени сгради, традиционни магазини, местни пазари и други забележителности и ще наблюдаваме работата на занаятчии. Вечеря.
Нощувка в Хой Ан.

6-ти ден Хой Ан – Дананг – Хюе (закуска, вечеря)
След закуска отпътуваме за древната имперска столица на династията Нгуен - Хюе, като ще направим стоп в Дананг – най-важното пристанище, разположено на брега на Южнокитайско море.
Тук ще посетим Музеят Шам - ще видим експонати на глинени и каменни скулптури от 7-15 век - олтари, образите на Брахма, Шива и Вишну. И още: Селището Нон Нуок, което има двеста годишна история в сферата на изящното изкуство и се намира в подножието на Мраморните планини. Продължаваме към Хюе, където ще разгледаме Кралската цитадела, изградена през 1804 г, мавзолея на крал Минх Манг и Пагодата Тиен Му - един от най-старите мавзолеи на крал Ту Дук (управлявал 1848-1883) и крал Каи Дин (управлявал 1916- 1925). Паметниците, проектирани от самите крале приживе, са били използвани също и като места за честване на празници. Круиз по Парфюмената река. Вечеря.
Нощувка в Хюе.

7-ми ден Хюе - Хо Ши Мин (закуска, вечеря)
Закуска в хотела. Трансфер до летището за сутрешен полет до Хо Ши Мин. Посрещане на летище Tan Son Nhat и трансфер до хотела.
Следобед ще разгледаме забележителностите на град Хо Ши Мин (по-рано наричан Сайгон). Ще посетим Историческия музей (затворен в понеделник), Двореца на обединението (бившия президентски дворец), Централната поща и след това ще направим кратка разходка по търговската улица Dong Khoi (бивша Rue Catinat) от Катедралата копие на Нотр Дам (разгледане отвън поради реконструкция на сградата) до Градския театър.
Катедралата е построена в периода 1863-1880г., от френските колонизатори и е изградена изцяло с материали, внесени от Франция.
Отправяме се към оживения Cho Lon (Китайския квартал). Посещение на храма Тиен Хау, посветен на Небесната покровителка на търговците и моряците, където по традиция винаги цари тишина и спокойсвтие. Вечерта круиз по река Сайгон с включена вечеря.
Нощувка в Хо Ши Мин.

8-ми ден Хо Ши Мин – Ми То – Хо Ши Мин (закуска, обяд, вечеря)
Закуска в хотела. Отправяме се на двучасово пътуване на 75км. от Хо Ши Мин през живописни оризови плантации, овощни градини и малки селца, които ще ни отведат до Ми То – първия оживен град по делтата на Меконг – това е азиатската Лета на забравата и възкресението.
Екскурзията продължаваме с лодка из делтата на река Меконг. Ще спрем на някои от островчетата, за да посетим домовете на хората от провинция Бен Тре и овощни градини, където можем да опитаме местни плодове - ананаси, диня или кралски банани, а също и натурален пчелен мед, пчелен прашец и сладко и да се насладим на южновиетнамски фолклор.
За повече настроение ще се повозим на конска каруца из малките селски улички, а с китайска плоскодънна лодка (sampan) ще преминем през сенчести поточета заобиколени от кокосови палми.
За обяд ще бъде сервиран известен местен виетнамски специалитет от Меконг.
Връщаме се в Хо Ши Мин. Вечеря.
Нощувка в хотела.

9-ти ден Хо Ши Мин – отпътуване (закуска)
Закуска в хотела. Трансфер до летището в Хо Ши Мин за полет в 08:55ч. през Доха за България. Пристигане в София в 21:15ч.

================================================================

Забележка:
*Минимален брой участници за осъществяване на програмата – 15 човека.
*В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията в срок до 20 дни преди отпътуване.

Условия за записване и начин на плащане:
*Депозит: 1500 лв. на човек
*Доплащане до 10.01.2020г.

Необходими документи:
*задграничен паспорт с минимум 6 месеца валидност от датата на връщане;
*лични данни, необходими за входно-изходните визи;
*2 цветни снимки (4 х 6см), направени не повече от преди 1 год. – на светъл фон, лице снимано фронтално, с открита глава, без тъмни очила.
*Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение;
*Няма изисквания за задължителни ваксинации за посещаваните страни.

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
*при наличие на повече от 75 дни преди датата на отпътуване - неустойка не се удържа;
*между 75-ия и 60-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
*между 59-ия и 40-ия ден преди датата на заминаване се удържа 50% от стойността на екскурзията;
*между 39-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;
*при по-малко от 30 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

Допълнителна информация:
*Пакетната цена е калкулирана по курс 1,75 BGN = 1 USD и 1,96 BGN = 1 EUR. При промяна на обменния валутен курс с повече от 0,05 BGN в периода до началото на туристическото пътуване, Туроператорът си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.
*Агенцията си запазва правото на промени в програмата при промяна в полетното разписание, закъснение или анулация на полети.
*Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
*Туроператорът има възможност, по искане на Потребителя да му предложи сключване на застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката се сключва в деня на извършено първо плащане на направената резервация за организирано пътуване.
*Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗД „Евроинс АД”.
*Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100002492/27.12.2019 на "ЗД ЕВРОИНС", гр.София, бул. "Христофор Колумб" 43

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Виетнам |  Оферти - Ханой |  Екскурзии - Виетнам |  Екскурзии - Ханой |  Екзотична почивка 2024 - Виетнам |  Екзотична почивка 2024 - Ханой

Избрани оферти