Начало / Екскурзии / Екскурзии - Сием Реап

ВИЕТНАМ и КАМБОДЖА с АНГКОР ВАТ, БЪЛГАРСКИ ВОДАЧ,ГАРАНТИРАНА ГРУПА

Номер на оферта

/

143034

Дати & цени

Цената включва

10 нощувки в среден клас семейни хотели 2/3* с климатик, 2 нощувки в спален вагон с климатик и 1 нощувка в каюта на кораб
7 закуски, 1 обяд и 1 вечеря
Самолетен билет София – Ханой отиване и връщане с включени летищни такси
Самолетен билет Хой Ан – Сайгон с включени летищни такси
Самолетен билет Сайгон – Ханой с включени летищни такси
Транспорт с частен микробус /влак/лодка по време на пътуването и туровете във Виетнам
Разглеждане на едни от най-големите природни и културно-исторически забележителности на страната
Входни такси на местата, които ще посетим по програмата
Медицинска застраховка на стойност 10 000 евро
Български водач-преводач с опит в Азия по време на цялото пътуване във Виетнам и местни екскурзоводи
Всички трансфери по програмата

Цената не включва

Лични разходи за храна не упоменати в програмата (предвидете минимум 450 лева), вода и напитки, шопинг
Допълнително се заплаща 340 лева за единична стая (без самостоятелно купе във влака)
Бакшиши за местните екскурзоводи и шофьора на микробуса (предвидете около 30 щ. долара)
Виза за Виетнам – около 50 щ.д.
Трансферите летище – хотел – летище, в случай че се пътува с полет различен от този на основната група
Транспорта във Виетнам, който не покрива основната програма като например всички опционални мероприятия

Програма на пътуването

НАЙ-БОГАТАТА ПРОГРАМА, ПРЕДЛАГАНА В БЪЛГАРИЯ, ВКЛЮЧВАЩА И ЕДНИ ОТ НАЙ-УНИКАЛНИТЕ ПЕЩЕРИ НА НАШАТА ПЛАНЕТА!

Виетнам с опция Камбоджа и Ангкор Ват, 10-25.09.2015

Ханой – Там Кок – НП Фонг Нха – Хуе – Хой Ан – Хо Ши Мин – Делтата на Меконг – Ханой – Сапа – Залива Халонг

Допълнителна опция: посещение на Ангкор Ват/Сием Рип за 2 дни

От 3220 лева С ВКЛЮЧЕНИ ВСИЧКИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ

16 дни/13 нощувки

10-25.09.2015


От интензивността на улиците на Хо Ши Мин през впечатляващи оризови тераси, пропътувайте Виетнам и се насладете на изящни природни, културни и исторически забележителности. Запознайте се с хора от племето Хмонг и други етнически групи от селата по хълмовете на великолепната Сапа и се гмурнете във фотографските възможности на красивия залив Халонг. Изпълнете сетивата си с екзотичните цветове, звуци и вкусове на Виетнам и отнесете със себе си спомени от едно незабравимо приключение.


Какво получавате от нас:

- гарантирани групи, ако резервирате задължително заминавате
- авторски маршрут на Мартин Сяров на база самостоятелното ни пътуване из Виетнам
- най-добрата цена в България
- български водач със страст към пътешествията
- автентично пътешествие с досег до местната култура и население
- малки групи, около 12-14 човека
- идеална комбинация от природни, културни и исторически забележителности

01 Ден: СофияХаной Сутрешен полет до Ханой.

02 Ден: Ханой Издържал редица нашествия, окупации, реставрации и смени на името, Ханой с гордост носи титлата столица на Виетнам за повече от хиляда години. Сутринта кацаме в Ханой – един от бързо развиващите се градове в Югоизточна Азия, който завладява със смесица от Изтока и Запада, съчетавайки традиционните китайско-виетнамски мотиви с френски привкус. За да се потопим в тази атмосфера ще посетим старият град, известен като „36-те стари улици” като се разходим из лабиринт от улички с хилядолетна история, всяка една традиционно посветена на различен продукт или индустрия. Ще посетим Храмът на литературата- Van Mieu-впечатляващ с архитектурния си стил, датиращ от 11-ти век, считан за един от най-забележителните исторически обекти в града. Красиво разположен сред зеленина и красиви градини комплексът е основан през 1070 г. като храм на Конфуций, разкриващ духа и жаждата за знание на хората в Ханой. Ще се докоснем до дълбокото значение, което е имал този храм в миналото и ще надникнем в първият университет във Виетнам, Quoc Tu Giam, създаден през 1076 г. за образоването на класата на мандарините във Виетнам. Университетът е функционирал повече от 700 години. Следващата ни спирка ще бъде комплексът от исторически сгради и градини, сред които и мавзолея на Хо Ши Мин, съхраняващ останките на основателят на обединен Виетнам. Може би най-посещаваният храм в Ханой, Ngoc Son е разположен на възхитителен малък остров в северната част на езерото Hoan Kiem. Елегантен червен мост, известен като ” мостът на изгряващото слънце”, построен в класически виетнамски стил, свързва острова с брега на езерото. Нощувка.

03 Ден: Ханой – Там Кок – НП Фонг Нха (около 12 часа) На път за Националния Парк Фонг Нха ще се отбием в Там Кок за да плаваме с лодка по реката Нго Донг и да се насладим на сюрреалистичните пейзажи доминирани от карстови върхове и оризови полета. Вечерта пристигаме в НП, където ще пренощуваме.

04 Ден: НП Фонг Нха Обект на ЮНЕСКО, забележителният Национален Парк Фонг Нха обхваща най-старите карстови планини в Азия образувани преди около 400 милиона години. Изобилстващ от стотици фантастични пещери и невероятни подземни реки, НП е рай на земята за спелеолозите. Парка има няколко световни рекорда, тъй като в него се намира най-дългата подземна река както и най-голямата пещера и галерия в света. Ще се отправим на едно впечатляващо пътуване по река преминавайки от галерия в галерия в пещерата Фонг Нха. Ще продължим нашето приключение с посещението на спиращата дъха Райска пещера, смятана за най-дългата суха пещера в света. Тя е открита само през 2005 година и е отворена за посетители през 2011 година. Свободно време да се насладим на карстовите пейзажи на региона. Нощувка.

05 Ден: НП Фонг Нха – Хуе (около 4 часа) Сутринта отпътуваме за Хуе. Дворци и пагоди, гробници и храмове, култура и кулинарни изкушения, история и мъка - няма нещо, което да липсва на поета при описанието на Хуе. В списъка на ЮНЕСКО за световно и културно наследство, тази древна столица на императорите от династията Нгуен, все още резонира с величието на имперски Виетнам, въпреки че много от най- красивите сгради са били унищожени по време на американската война. От части Хуе дължи своя чар на местоположението си на Парфюмената река - живописна не само в ясен ден, а дори и в не толкова перфектно време. Днес градът е смесица от старото и новото: модерни жилищни сгради се издигат в близост до вековните стени на цитадела и лъскави хотели се извисяват над величествени колониални постройки. За да придобием представа за атмосферата в града ще посетим прекрасната Тиен Му пагода построена преди повече от 400 години. Седем етажната сграда все още е най-високата и може би най-елегантната пагода във Виетнам. Интересни и изключително богато украсени са гробниците на бившите императори на Виетнам, построени според принципите на Фън Шуй. Намирайки се във вегетарианската столица на Виетнам за вечеря може да изберем някое вегетарианско ястие или да опитаме популярната оризова палачинка с пълнеж по наш избор и да я „полеем” с местната бира Хуе. Нощувка.

06 Ден: Хуе – Хой Ан (около 2-3 часа) Ще започнем нашия ден като разгледаме впечатляващите руини на имперската цитадела, от където навремето е бил управляван цял Виетнам. Ще се насладим на дворци и изящни порти, дворове и градини и ще чуем истории за императори, живели някога тук. Продължаваме нашето пътешествие към най-чаровния и приятен град във Виетнам-Хой Ан, който ни плени със своето спокойствие и магнетизъм. Нарекохме го „приказният град с копринените фенери”. Свободно време за опознавателни разходки. Нощувка.

07 Ден: Хой Ан В миналото Хой Ан е бил важно търговско средище със силно китайско влияние и връзки. Ще се разходим из този жив музей, който включва Музея за история и култура, японския мост, къщата на Тан Ky и много други забележителни сгради, а после ще обядваме в един от привлекателните ресторанти край реката за да опитаме някои от местните деликатеси и уникални десерти. Освен с неповторимата си атмосфера, Хой Ан се счита за шопинг Мека в региона. В многобройните шивашки ателиета поръчките се изпълняват за часове или ден, а бутиковите хотели се редуват с къщи в японски и европейски стил, китайски храмове и изкушаващи магазинчета. От тук може да се закупят фантастични дърворезби от розово дърво или абанос, ръчно рисувана коприна и екзотични фенери във всякакви цветове и форми. Свободно време за разходки. Нощувка.

08 Ден: Хой Ан В близост до Хой Ан се намира Мраморната планина, представляваща пет мраморни и варовикови хълма, символизиращи петте елемента в природата-метал, вода, дърво, огън и земя. Ще се изкачим до върха на един от хълмовете като междувременно ще се насладим на прекрасна гледка към крайбрежието на Виетнам и Южнокитайско море. На слизане ще спираме за да посетим красиви храмове и загадъчни пещери. След разходката до Мраморната планина можем да се освежим на един от най-красивите плажове във Виетнам - "Cua Dai Beach"- девствена шир на безлюден, бял пясъчен плаж. Нощувка.

09 Ден: Хой Ан Свободен ден за разходки в и около Хой Ан или почивка на чудесния плаж. Възможност за екскурзия с лодка до великолепните острови Чам (срещу допълнително заплащане) или до внушителните руини в Май Сон останали от времето на древното кралство Чампа обявени за обект на ЮНЕСКО (срещу допълнително заплащане). Полет по обяд до Сайгон, свободно време за разходки и нощувка.

10 Ден: Сайгон – Делтата на Меконг – Сайгон (около 4 часа) Тази сутрин отпътуваме с частен минибус на юг до "оризовата кошница" на Виетнам, делтата на Меконг, където ще се докоснем до един по-различен начин на живот от този, който вече сме видели на други места във Виетнам. Делтата на река Меконг, от която се добива достатъчно ориз за изхранване на страната, та дори и повече, представлява воднист пейзаж от зелени полета и сънливи селца, навсякъде пресечени от кафяви канали и поточета, хранени от могъщата река Меконг. Изобилстваща от оризища и рибовъдни стопанства, делтата също подхранва отглеждането на захарна тръстика, плодове, кокос и скариди. Но това, което истински привлича, е уникалният южняшки чар със своето приветливо въведение към живота край реката. Ще видим градини с екзотични плодове, фабрика за кокосови сладки и ще се насладим на красивите гледки по тесните канали край реката. Привечер се завръщаме в Сайгон и възможност за коктейл на някой от известните скай-барове с великолепна гледка към нощните светлини на града. Нощувка.

11 Ден: Хо Ши Мин (Сайгон) – Мегаполисът на Юга Сайгон, търговското сърце на Виетнам е име, което провокира хиляди изображения в съзнанието. Ще поскитаме през вечните алеи до древни пагоди и гъмжащи пазари, ще зърнем паянтови дървени магазинчета за продажба на коприна, подправки и кошници, преди да се пренесем напред в бъдещето озовавайки се под лъскави небостъргачи или дизайнерски модни центрове; гурме ресторанти и изискани барове. Сайгон е жив организъм, който вдъхва живот на всеки, който го посети; динамичен, град на търговията и културата, теглещ цялата страна напред с неизчерпаемата си енергия. Ще посетим красивата пагода Тиен Хау, построена от китайците в началото на 19-ти век. Един от най-активните храмове в Чо Лон, пагодата внушава някаква тайнственост, вероятно породена от димящите спираловидни пръстени и изящните вътрешни декорации. Посветена е на Тиен Хау, богинята на морето и покровителка на моряците. Ще продължим разходката из града за да видим катедралата Нотр Дам, старата поща и операта. Следобеден полет до Ханой. След пристигане директно отпътуваме с нощен влак за Лао Чай на път за забележителната Сапа. (приблизително време за прехода с влака: 9 часа)

12 Ден: Сапа Сапа се намира на 1650 м. надм. височина в отдалечените планини на северозападен Виетнам и привлича както с красивата си природа, така и с културното си многообразие. Градчето Сапа е невероятно живописно и е дом на много племена; изящни пейзажи с оризови тераси; подхранваща сетивата зеленина и Фансипан, най-високият връх във Виетнам. Сутринта пристигаме в Лао Чао и се прехвърляме за Сапа. Днес ще направим трек до 2 села, където ще се насладим на традиционни танци на етническите племена Черни Хмонг. Ще вървим покрай живописни оризови тераси и ще посетим красив водопад и ВЕЦ построен в началото на миналия век от французите. Следобяда се връщаме в Сапа, където ще посетим популярният пазар, на който племената от целия регион продават своите традициони изделия и сувенири. Свободно време за разходка из градчето. Нощувка.

13 Ден: Сапа Днешната ни екскурзия ще ни отведе до автентичното селце Та Пин, където ще имаме шанс да се срещнем с усмихнати хора от местните етнически малцинства: Хмонг, Дао и Зай. Ще прекараме няколко часа разхождайки се из китните селца, а ако имаме късмет може да получим и покана да посетим дома на някое семейство. Привечер се връщаме в Сапа и с нощен влак (около 9 часа преход) отпътуваме за Ханой.

14 Ден: Ханой – Заливът Халонг (около 3 часа) Днешният ден е посветен на забележителния залив Халонг, считан за един от най-красивите заливи на планета, напълно заслужено обявен от ЮНЕСКО за природен феномен. Хиляди острова се издигат драматично от кристално чистите води на залива, а сякаш за да подсили красотата им, сложна система от пещери се разпростира във варовиковите карстови образувания. За да бъде още по-автентично преживяването ще посетим някои от островите и пещерите с ветроходен кораб, на който ще пренощуваме. Преди вечеря можем да поплуваме, а по-късно да завършим деня с питие на палубата под звездите. Нощувката ще е наистина специално преживяване – ще заспим на старинен кораб, заобиколен от високи карстови хълмове сред тишината на залива.

15 Ден: Заливът Халонг – Ханой (около 3 часа) След ранният обяд на кораба се връщаме обратно в Ханой, където ще имаме свободно време за шопинг и допълнителни разходки из града. Вечерта възможност да посетим впечатляващо представление на воден куклен театър (срещу допълнително заплащане), най-древният жанр във виетнамското изкуство под акомпанимента на музика на живо. В древен Виетнам, хората са вярвали, че духовете контролират всички аспекти на живота. За да удовлетворят тези духове, а и като форма на забавление, древните виетнамци създали водния куклен театър. В миналото, басейните на оризищата след прибиране на реколтата са служили за сцена на представленията. Нощен полет до София.

16 Ден: София Рано сутринта кацаме в София.



Забележки:

Цената е валидна при група от 8 души и повече
Цените са калкулирани на база най-ниската тарифа по редовни авио линии и подлежат на препотвърждение при конкретна заявка
Няма задължителни ваксинации
Туроператор СЕД Адвенчърс има сключена задължителна застраховка "Отговорност на туроператора" с "ХДИ Застраховане" АД, валидна до 09.04.2016
Възможна е промяна на датите с до 2-3 дни в зависимост от цените на самолетните билети
Възможна е промяна в подредбата на дните без никакво нарушаване на цялостната програма, ако е нужна оптимизация на времето


Записване: Краен срок за плащането на депозита за записване от 1700 лв. преведени по банкова сметка до 27 Юли 2015. Местата се гарантират единствено и само чрез заплащането на депозит! Срок за пълното плащане - до 15 Август 2015. Трябва да изпратите копие на международния си паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщане!!!


За контакти:

СЕД АДВЕНЧЪРС ЕООД, лиценз No. РК-01-7248

Мартин Сяров, Организатор Пътувания

Тел: 0876 099 631

имейл: office@cedadventures.com

Тагове

Оферти - Камбоджа |  Оферти - Сием Реап |  Екскурзии - Камбоджа |  Екскурзии - Сием Реап |  Екзотична почивка 2024 - Камбоджа |  Екзотична почивка 2024 - Сием Реап

Избрани оферти