Начало / Екскурзии / Екскурзии - Родопите

Водопад Сливовдолско падало – архитектурен резерват с. Косово

Номер на оферта

/

229924

Дати & цени

Цената включва

транспорт с лицензиран автобус, екскурзоводско обслужване

Цената не включва

лични разходи, планинска застраховка-4 лева

Програма на пътуването

Отпътуване в 7 часа от стадион Васил Левски. С автобуса групата пристига след третия тунел над с. Бачково. Слизане от автобуса и започва плавно изкачване по маркирано трасе от екопътека „Сливовдолско падало”. Пътеката се движи по двата бряга на едноименния дол и се изкачва до горното течение на реката. Цялото разстояние се изминава за около 1,15-1,30 ч. Водопадът Сливиовдолско падало е най-високият в Родопите – 50 м и шумът от неговите спускащи се отвисоко води се чува отдалеч. Най-величествен е през пролетта, когато водният дебит след снеготопенето е най-голям и водните пръски от водопада се усещат осезателно от стоящите в близост до него посетители. Въпреки спадащия през лятото воден отток, водопадът е все така величествен и привлича с прохладата си хиляди посетители. По поречието на реката цъфти Орфеевото цвете-символ на Родопа планина.Почивка и фотосесия. Завръщане на групата до автобуса. Отпътуване за землището на с. Косово, обявено за архитектурен резерват с типична родопска възрожденска архитектура. В него има 63 паметника на културата, 5 от които с национално значение. Две от сградите са дело на прочутия местен майстор Хаджи Георги Станчовски, построил и някои от възрожденските къщи в Старият Пловдив. Време за разглеждане, почивка и фотосесия. Завръщане в София привечер.
Екскурзията се потвърждава 2 дни преди тръгване при минимум 19 записани туристи. Туроператорът си запазва правото на промяна реда на провежданите мероприятия.

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Родопите |  Екскурзии - България |  Екскурзии - Родопите |  Еднодневни екскурзии - България |  Еднодневни екскурзии - Родопите

Избрани оферти