Начало / Екскурзии / Екскурзии - Венеция

ЗАГРЕБ - ВЕНЕЦИЯ - ВЕРОНА - МИЛАНО, от София и Пловдив

Номер на оферта

/

220666

Дати & цени

Цената включва

- 3 нощувки със закуски – 1 нощ. в хотел 2/3* в Загреб и 2 нощ. в хотел 3* в района на Верона
- туристическа програма в Загреб, Верона, Венеция
- транспорт с туристически автобус /климатик, видео, минибар/
- Водач – екскурзовод по целия маршрут;
- Медицинска застраховка Асистънс за лица до 65 години с покритие 2000 евро със застрахователна компания Дженерали Застраховане АД

Цената не включва

- Пътни такси 20 евро - задължително се заплащат
- Отпътуване от Пловдив в двете посоки - 20лв
- Входни такси на посещаваните обекти
- Целодневна екскурзия до Милано и Сирмионе на езерото Гарда с автобус - 25 €;
- Корабчето от Пунта Сабионе до Венеция и обратно и входна такса – 20 €;
- Медицинска застраховка Асистънс за лица над 65 години с покритие 2000 – 10 лева на човек

Забележка - Посещението в Двореца на Доджите се заявява и предплаща предварително в България. 30 евро на човек с местен лицензиран екскурзовод на български при минимум 15 човека.
Самостоятелен билет без екскурзовод 19 EUR на човек.
Сити Такса в хотелите ( ако има такава ) – заплаща се отделно на рецепция на хотела и варира между 1 – 2 евро на човек на вечер в зависимост от хотела.

Доплащане за единична стая: 80 лв.

Програма на пътуването

Загреб - Верона - Сирмионе, езерото Гарда - Милано и Венеция

5 дни / 3 нощувки

Дати: 30.03.2018; 05.04.2018; 28.04.2018; 05.05.2018; 23.05.2018; 27.06.2018

Цена на човек в двойна стая при отпътуване от гр.София: 285 лв./ гр.Пловдив: 305 лв.

ПРОГРАМА
1 – ви ден
Отпътуване от Пловдив /Дом на културата "Борис Христов"/ в 04:00 ч. (*срещу доплащане) и в 06:00 ч. тръгване от София/ ст. "Васил Левски"/, Транзитно преминаване през Сърбия за Хърватия. Привечер пристигане в Загреб - столицата на Хърватия. Туристическа програма в историческия център - Площад Бан Йосип Йелачич, стария Градец и църквата Св.Марк и Парламента, Колоритния пазар и „Кървави мост“, Катедралата на Каптол и колоната на богородица. Нощувка в хотел *** .

2 ден
Закуска. Отпътуване през Словения за Италия. Около 15 ч. пристигане във Верона - Града на влюбените. Пешеходна разходка в града с разглеждане на Площад ”Бра”, Паметника на Виктор Емануил II, Амфитеатъра АРЕНА ди Верона, Фонтана “Мадона Верона”, Ренесансовия площад Ербе, Къщата на Жулиета, Паметника на Данте. Гробниците на Скалиджерите и колоритния пазар. Свободно време по търговcката улица Мацини. Нощувка в хотел в района на Верона.

3 ден
Закуска. Свободно време във Верона или По желание* Екскурзия до Милано – индустриалната и модна столица на Италия. Но преди това попътно ще Ви представим неустоимия чар на Сирмионе – разположен на върха на едно полуостровче, тясна ивица земя, в южната част на езерото Лаго ди Гарда , това прекрасно градче е най-престижният курорт на езерото, около крепостта Рока Скалиджера – Фото пауза. Продължаваме към Милано. Туристическа програма в града – Площада и Катедралата Дуомо една от най-забележителните в Европа, характерна със своята “пламтяща готика”, Покрития пасаж Виктор Емануел II, Паметника на Леонардо да Винчи, операта “Ла Скала” /отвън/, средновековната крепост Сфорца. Свободно време за музеи, ароматно еспрессо и „шопингтерапия“ в сърцето на града/ по улица "Монтенаполеоне" и нейните разклонения/. Вечерта връщане в хотела. Нощувка.

4 ден
Закуска. В 08:00 ч. отпътуване за лагуната Пунта Сабиони с корабче* за Венеция - Перлата на Адриaтика - туристическа програма с екскурзовод в сърцето на града площад ”Сан Марко ”, разглеждане на великолепния Двореца на Дожите /отвън/, Моста на Въздишките, Камбанарията, Часовниковата кула, Библютека Марчиана. Посещение на едноименната Базилика, където се пазят мощите на Св. Марко - покровител на града и още много реликви, След това по тесните улички с пъстри сувенирни магазинчета до покрития мост Риалто с колоритния пазар и Канале гранде. Свободно време за обяд и пазаруване. По желание може да се разходим с гондола* из плетеницата от по-малки канали, обкръжени от двете страни от старинни дворци, къщи и катедрали. Свободно време.
18 ч. Отплаване за пристанището Пунта Сабиони и оттам отпътуване за България с нощен преход.

5 ден
Пристигане в София след обяд.

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Венеция |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Венеция |  Великден 2024 - Италия |  Великден 2024 - Венеция

Избрани оферти