Начало / Екскурзии / Екскурзии - Прага

ЗАМЪЦИТЕ НА ЧЕХИЯ - без нощен преход

Номер на оферта

/

222750

Дати & цени

Цената включва

6 нощувки и 6 закуски в хотели 3* (2 в Унгария, 1 в Бърно, 1 в Ческе Будейовице, 2 в Прага)
транспорт с туристически автобус 3* /минибар, климатик, DVD/
водач от фирмата организатор
екскурзоводско обслужване
местен екскурзовод на български език за обиколката в Прага
групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец

Цената не включва

входни такси, билети, аудио гидове за туристическите обекти:
(100 CZK = 3.6 EUR)
Замъка Леднице – 260 CZK
Замъка Валтице – 150 CZK
Замъка Чески Крумлов – 250 CZK,
Замъка Хлубока: парадни зали – 250 CZK, частни апартаменти – 230 CZK;
Пражки храд – комбиниран билет за Кралския дворец, катедралата в.Вит, базиликата Св.Георги, Златната уличка с кулата Далиборка - 250 CZK, аудио гид – 350 CZK
замъка Карлщайн – 220 CZK
разходка с корабче по река Вълтава – 20 евро
доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 5 лева; от 71 до 75г. – 7 лева; от 76 до 85г. – 15 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани.
доплащане за трансфер в двете посоки от Бургас - 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева, от Пазарджик - 25 лева

Програма на пътуването

Маршрут на пътуването: Леднице, Валтице, Бърно, Телч, Ческе Будейовице, Чески Крумлов, Хлубока над Вълтавой, ПРАГА, Карлщайн
Продължителност: 7 дни / 6 нощувки
Включен пансион: 6 закуски
Дати на отпътуване: 30.04.2018, 24.05.2018, 14.07.2018, 02.09.2018, 22.09.2018

Възможност за отпътуване от района на Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив и Пазарджик. Необходима е предварителна заявка, потвърждава се при желаещи 15 души. Услугата е с допълнително заплащане: от Бургас 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева, от Пазарджик - 25 лева.Посочените цени са за двупосочен трансфер.
1 ДЕН /СОФИЯ – УНГАРИЯ/
Отпътуване от София от паркинга пред стадион Васил Левски в 06.00ч. Пътуване през Сърбия и Унгария. Настаняване в хотел в Унгария. Нощувка.

2 ДЕН /ВАЛТИЦЕ – ЛЕДНИЦЕ - БЪРНО/
Закуска. Отпътуване за Чехия. Посещение на замъците Валтице и Леднице в близост до Бърно. През 1996 година двата замъка са включени под общото название Културен комплекс Валтице-Леднице в списъка за световно културно наследство на Юнеско. Общата площ на комплекса възлиза на над 280 кв.км. И двата замъка са били притежание на княжеската фамилията Лихтенщайн. В периода между 17в. и 20. век, управляващите дукове на Лихтенщайн преобразяват своите владения, като им придават забележителен облик като комбинират елементи от барок, класика и неоготика. Настаняване в хотел в/в района на Бърно. Нощувка.

3 ДЕН /БЪРНО – ТЕЛЧ - ЧЕСКЕ БУДЕЙОВИЦЕ /
Закуска. Освобождаване на хотелските стаи. Туристическа програма във втория по големина град в Чехия и икономически център на Южноморавският окръг: площада на Свободата, Катедралата св.Петър и Павел в сърцето на стария град, Капуцинския манастир, църквата Св. Яков. Замъка Шпилберг вече 7 столетия доминира със силуета си над града. Основан през 13 век от чешкия крал Пржемисъл Отокар II като резиденция и крепост за защита на кралския град Бърно. През 1645 г., въпреки недоброто си състояние, крепостта удържа почти четиримесечна обсада от страна на шведските войски, многократно превъзхождащи защитниците по брой и въоръжение. Тази победа изменя хода на войната, а Шпилберк доказва стратегическото си значение. В уговорения час отпътуване за Телч - градът е известен с едноименния си замък и с големия градски площад с добре запазени ренесансови къщи. Площад „Захариас“. Първоначално старият град на Телч е построен от дърво, но през 1386 година изгаря за една нощ. Къщите били построени отново от камък, а след преустройството на замъка на Телч фасадите на домовете около площада също са украсени в бароков или ренесансов стил. От 1992 година площадът на Телч е включен в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Посещение на старата градска част и отпътуване за Ческе Будейовице - столица на Южна Бохемия, известна и с немското име Будвайс, тъй като в този град се произвежда известната бира „Будвайзер”. В Чехия няма град с по-голям площад от този на Ческе Будейовице, това е градският площад „Намести Пршемисла Отакара II”, намиращ се в центъра на средновековния уличен план. Настаняване в хотел. Вечерта възможност да посетите някоя от многобройните бирарии, където да опитате от известната местна бира. Нощувка.

4 ДЕН /ЧЕСКИ КРУМЛОВ – ХЛУБОКА НАД ВЪЛТАВОУ – ПРАГА
Закуска. Освобождаване на хотелските стаи. Отпътуване за Чески Крумлов - едно от най-красивите градчета на Чехия, изградено по поречието на река Вълтава, над който доминира замъка Крумлов храд (също известен и под името Шварценберг). Чески Крумлов е град, известен най-вече със своята архитектура - сградите му са в средновековен, ренесансов, бароков стил и в стил рококо, стария град e включен в списъка за световното наследство на ЮНЕСКО. Разглеждане на града и замъка, който е най-големия в Чехия след Храдчани в Прага. Свободно време за самостоятелна разходка. Отпътуване за замъка Хлубока над Вълтавоу - един от най-известните и посещавани замъци в Чешката република, издигнат на северния край на езерото Будейовице, на остър нос над река Вълтава още през 13 век. Замъка придобива сегашния си вид през 1871г. благодарение на семейство Шварценберг, и по точно на съпругата на тогавашния владетел-Елеонора. По нейно желание е направен проект от архитекта Франц Беер на готически замък в стил Ундзор. За изграждането на прекрасния замък са били необходими около 40 години строителни дейности. Старият замък е напълно разрушен, а на негово място е изградена живописна сграда в готически стил с прекрасна английска градина. Общият брой на помещенията е 140, като за посетители са отворени 20 от тях. Интериорът на замъка е изключително пищен и дори разточителен, имайки в предвид особено ценните дърворезби, за изработката на които са похарчени огромни средства и усилия.
Отпътуване за Прага. Настаняване в хотел. Нощувка.

5 ДЕН ПРАГА
Закуска. Пешеходна туристическа програма в Прага с местен екскурзовод на български език /без посещение на обектите/: разглеждане на Храдчани, Старият кралски дворец, катедралата Св.Вит, базиликата Св.Георги, Златната уличка, Прашната кула, двореца Рожмберг, Мала страна, преминаване през Карлов мост до паметника на Карл IV и стигане до Староместки намести с известния Астрономически часовник – Орлой и Тинската църква. След обиколката свободно време с възможност за посещение на обекти по желание или за разходка. Вечерта по желание разходка с корабче по река Вълтава. Нощувка.

6 ДЕН /ПРАГА – КАРЛЩАЙН - Унгария/
Закуска. Отпътуване за замъка Карлщайн, намиращ се в непосредствена близост до Прага. Крал Карл IV е виновник крепостта Карлщайн да се появи на бял свят. Издигната през периода 1348 г.-1357 г., тази крепост има за единствена цел да защитава короната и бижутата на Свещената Римска империя. Особеност на Карлщайн е, че зад стените й не са допускани жени. Независимо, че е бил променян през годините, по-късно всички допълнителни пристройки са били премахнати, за да се възстанови до първоначалната визия на двореца. След разглеждането на замъка отпътуване за Унгария. Настаняване в хотел в Унгария. Нощувка.

7 ДЕН /Унгария - СОФИЯ/
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

Тагове

Оферти - Чехия |  Оферти - Прага |  Екскурзии - Чехия |  Екскурзии - Прага |  Майски празници - Чехия |  Майски празници - Прага

Избрани оферти