Начало / Екскурзии / Екскурзии - Москва

ЗЛАТНА ЕСЕН В РУСИЯ - МОСКВА И САНКТ ПЕТЕРБУРГ от ВАРНА и полет от БУРГАС

Номер на оферта

/

226313

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет Бургас-Москва-Бургас с лет. такси;

Транспорт Варна-Бургас-Варна с автобус;

Билет за скоростния влак Сапсан-Москва-Санкт Петербург;

3 нощувки на база нощувка със закуска в хотел 4*-Москва и 4нощувки С.Петербург 4*- по указаните хотели /в двойни стандартни стаи/;

Трансфери летище-хотел-летище;

Описаните екскурзии с екскурзовод на български език, 2 обяда по програмата в Москва;

Транспорт с туристически автобус и обществен транспорт по програмата;

Входни такси за посещаваните музеи по програмата;

Медицинска застраховка с покритие 30 000 евро/с Assistance/;

Цената не включва

Стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни – 120 лв.(с включена такса визов център)-необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България + 1 цветна снимка паспортен формат /на светъл фон/;

Обяди и вечери

Допълнителни, екскурзии, които не са включени в програма;

доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г..

Програма на пътуването

Самолетна екскурзия до Двете руски столици - Москва и Санкт Петербург с отпътуване от Варна и полет от Бургас.

Възползвайте се от отстъпките за ранни записвания до 15.07.2018, включени в посочените цени!

ПЕРИОД НА ПЪТУВАНЕ: 21.09. - 28.09.2018

Цена на турист в двойна стая - 2350 лева
Единична стая - на запитване - доплащане 550 лева към пакетната цена

Хотели по програмата:
Москва - Holiday Inn Moscow Lesnaya 4* http://holiday-inn-lesnaya.moscow-hotels.org/
Санкт Петербург -Гранд хотел Октябърская 4* http://www.oktober-hotel.spb.ru/|

Предварителна програма на пътуването:

Ден 1 / 21.09.2018 / Петък

Излитане от летище Бургас с директен полет до Москва. Посрещане от местен екскурзовод и трансфер до хотела. Настаняване и Нощувка.

Ден 2 / 22.09.2018 / Събота

Закуска на бюфет. В 9.00ч Среща с екскурзовода в хотела.
09:00 – 13:00 - Обзорна екскурзия на Москва (4 часа) – ще видите Московските булеварди, Московския университет - пример за Сталинската архитектура, Седалището на Правителството на Руската Федерация, наричано Белия дом, квартала на посолствата-повечето разположени в старинни имения. След Белия дом се намира величественото сдание на Държавната дума, храма на Христос Спасител, Новодевическия манастир.
13:00 – 14:00 – Обяд в местен ресторант.
14.30-16.30- Обзорна екскурзия в Третяковската галерия,създадена от мецената Павел Третяков. Разглеждане на нейната уникална колекция-творби на иконописците XII-XVII век Теофан Грек, Андрей Рубльов и произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин и др.
Връщане в хотела с екскурзовода /с метрото/.
Свободно време. Нощувка.

Ден 3 / 23.09.2018 / Неделя

Закуска на бюфет. В 9.00ч Среща с екскурзовода в хотела, отправяме се към метрото за екскурзията „Червеният площад“.
10 –11.00ч – пешеходна разходка в сърцето на Москва -основната атракция на столицата, под защитата на ЮНЕСКО. Невероятните стени и кули на Московския Кремъл, катедралата Свети Василий, великолепната сграда на ГУМ -един от най-красивите търговски комплекси в Москва.Казанската катедрала - първата църква, напълно възстановена в първоначалния си вид през постсъветския период, както и Мавзолея на Ленин и Сталин - гробницата на великите лидери.
11:00 -12:30 – Екскурзия в Московский Кремъл- сърцето на Русия, където се намират Успенският, Благовещенският и Архангелският събор, както и Ивановският площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана. Царската камбана може да се нарече най-голямата камбана в света, отлята за Успенския събор в Кремъл.
12:30-14:00 – Обиколка на оръжейната палата – музей- съкровищница, която съдържа уникална колекция от ценни оръжия, тясно свързани с историята на руската държава, събирана в продължение на векове на кралската династия на Русия.
14:30 - 15:30 - Обяд в градското кафене (Кафе Галерия Пасаж, Vetoshny Lane, 9).
16:00 - 17:00 Връщане в хотела с екскурзовода, с метрото.

Ден 4 / 24.09.2018 / Понеделник

Закуска на бюфет. В 9.00ч - Среща с екскурзовода в хотела.
Транспорт с автобус до гарата и отпътуване за Санкт Петербург със скоростния влак „Сапсан“ в 09.40ч.
Пристигане в Санкт Петербург на Московската гара.
Посрещане от местен екскурзовод и обзорна обиколка на Санкт Петербург - Невский проспект, Дворцовият площад, панорама към Василиевския остров, Исакиевският площад, Събора Смолни, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, крайцерът Аврора, Казанския събор, където се намира чудотворната икона на Божията майка.
Трансфер до хотела. Настаняване и свободно време. Нощувка.

Ден 5 / 25.09.2018 / Вторник

Закуска на бюфет. В 9.00ч - Среща с екскурзовода в хотела.
Разглеждане на Исакиевския събор най- големият православен храм на Санкт Петербург. Издигната на едноименния площад, тя е посветена на Св. Исаак на Далмация, свещен покровител на Петър I. Огромният позлатен купол на светинята е един от символите на Санкт Петербург и може да се види от всички краища на бившата руска столица.
Посещение на Събора „Воскресение Христово” (Спас на Крови) – построена като мемориал на император Александър II, който е убит на това място през 1881 г. От там дошло и името, с което църквата е известна : Църквата на пролятата кръв. Това, което я прави наистина уникална, е, че цялата- от пода до тавана е в мозайки, включително стените, сводовете и олтара. Целият храм съдържа общо над 7,500 кв.м.мозайки -повече от която и да е друга църква в света.
Посещение на Ермитажа –градиозният зимен дворец на всеки Цар и Царица от Екатерина Велика насам. Една от най-хубавите в света колекции на италианско ренесансово изкуство може да се види именно тук. Богатството на колекцията, която няма равна на себе си се подсилва от невероятно красивите салони, в които са се организирали галабалове, срещи на високо равнище и са се решавали важни държавни дела. Малахитовата зала, оформена почти изцяло от наситено зеления минерал, добиван в Урал, е сама по себе си шедьовър. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура, датиращи от каменния век до нашето столетие. В колекцията на музея има само оригинали.
Около 15 часа-връщане в хотела, свободно време. Нощувка.

Ден 6 / 26.09.2018 / Сряда

Закуска на бюфет. В 9.00ч - Среща с екскурзовода в хотела. Следва
Обиколка на двореца и парка на Екатерина Велика – Екатерининският дворец се намира в едно от извънградските имения на царската династия Романови - Царское село в гр. Пушкин. Дворецът е завършен през 1756 г. и изобилства с изкусно декорирани синьо-бели фасади с позлатени атланти, кариатиди и пиластри, заобграден с обширни паркове и градини с разнообразна и завладяваща декоративна архитектура. Тук се намира и легендарната Кехлибарена стая, смятана за осмото чудо на света – възстановяването й продължава повече от 20 години и е отворена отново през 2003 година. Дворецът е обявен за паметник на Световното наследство на ЮНЕСКО.
Връщане обратно в хотела 12.30-14.00.
Свободно време. Нощувка.

Ден 7 / 27.09.2018 / Четвъртък

Закуска на бюфет. В 9.00ч - Среща с екскурзовода в хотела.
Екскурзия до Петерхоф - извънградският дворец на Петър Първи. Той е построен в началото на ХVІІІ в., за да съперничи на архитектурата и бляскавия дворцов живот на Версай и да покаже на европейските кралски фамилии, че може да се равнява с най-добрите от тях. Петър лично чертае плановете за екстравагантния летен дворец и 1200 декара градини, където 66 фонтана, 39 позлатени статуи и 20 км прокопани канали, съоръжения от френски и италиански архитекти, са били почти унищожени по време на 900-дневната германска блокада през Втората световна война, но царският любим проект, завършен след смъртта му от Екатерина Велика, бил педантично възстановен според оригиналните планове на Петър. Посещение на Големия дворец и разглеждане на Нижний парк.
13.30-15.00 Връщане в хотела.
Следобед - свободно време. Нощувка.

Ден 8 / 27.09.2018 / Петък

акуска. До 12.00-освобождаване на стаите.
Трансфер за летище и край на програмата.
Директен полет от Санкт Петербург до Бургас.
Кацане в Бургас и трансфер до Варна.


Допълнителни възможности:


* Москва - Разходка по Москва-река на Флотилия Radisson Royal (2,5 часа)-без екскурзовод- Цена от 1200 рубли на човек http://new.radisson-cruise.ru

Фолклорно шоу с вечеря "Удивителната Русия" - музиално пътешествие по Росия, където всеки район е представен със специфичните си костюми и музикални инструменти.
Цена ­­­­­­­­­­­­67 Евро на човек.

Санкт Петербург: Фоклорно шоу в Николаевкия дворец „ Да се почувстваме като руснаци“- 3200 рубли на човек.

Забележка: За тези допълнителни мероприятия не е предвидено екскурзоводско обслужване. При желание за екскурзовод-има доплащане.

Условия за записване:

Програмата се осъществява при наличие на записани минимум 35 участници. Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 30 дни преди датата на отпътуване.

Резервации:

Записването за пътуване става в писмен вид с необходимата информация за туристите (трите имена по задграничен паспорт, изписани на латиница, ЕГН и No и валидност на паспорт) . Резервацията се счита за напълно потвърдена след заплащане на депозит в размер на 50% от цената.


Условия за анулация: В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:


Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването до 45 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 45 дни преди пътуването не му се възстановяват никакви суми.
Потребителят има право да се откаже в тридневен срок от заплащането на капарото без да дължи неустойка и в този случай му се възстановяват всички заплатени суми.
Препоръчваме застраховка „Отмяна на пътуване”- за повече информация в офиса на Туроператора

Допълнителна информация

ОТСТЪПКИ ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ до 15.07.2018, включени в посочените цени!

ПЕРИОД НА ПЪТУВАНЕ: 21.09. - 28.09.2018

Цена на турист в двойна стая - 2350 лева
Единична стая - на запитване - доплащане 550 лева към пакетната цена

Тагове

Оферти - Русия |  Оферти - Москва |  Екскурзии - Русия |  Екскурзии - Москва |  Ранни записвания 2024 - Русия |  Ранни записвания 2024 - Москва

Избрани оферти