Начало / Екскурзии / Екскурзии - Прага

ЛЕТЕН УИКЕНД В ЗЛАТНА ПРАГА - самолетна екскурзия, 21.06.-24.06.2018

Номер на оферта

/

140911

Дати & цени

Цената включва

Дата: 21. юни 2018

Super last minute оферта: 550 лв, ограничени места!
****************************************************

ФЕСТИВАЛ В КУТНА ХОРА
самолетна екскурзия с обслужване на български език

Цената включва:
- самолетен билет София – Прага - София с директен полет
- Летищни такси
- 3 нощувки със закуска в хотел 3* в Прага 2
- трансфери летище - хотел – летище;
- класически тур на Прага с лицензиран екскурзовод на български език;
- медицинска застраховка с покритие 5 000 евро;

Цената не включва

Градска такса: ~1 € на човек на ден, заплаща се на рецепция на хотела
Ползване на слушалки по време на пешеходната обиколка: 3 евро на човек при повече от 12 записани (заплащат се на място - на екскурзовода);
Разходи за градски транспорт: 24 крони (~ 1 €) за 1 билет с 30-минутна валидност

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ /по желание/

1. Бутиков круиз по Вълтава с оригинален джаз-блус концерт на живо (вечерен):
Опция 1: 59 лв на човек (включва билет с гарантирано място, аперитив за "добре дошли"; не включва храна);
Опция 2 с вечеря: 90 лв на човек (включва билет с гарантирано място, аперитив за "добре дошли", вечеря по предварително заявено меню /предястие, основно ястие - пилешко, свинско или вегетарианско по избор и десерт/ - моля, заявете вида меню с резервацията, направеният избор не може да се променя)
Цената включва: круиз по Вълтава /около 2,5 ч./, меню по избор, напитка за "добре дошли", концерт с изпълнения на живо на популярни чешки джаз музиканти, такса резервация.
Цената не включва: напитки и трансфер до пристанището, което се намира в центъра на Прага.

2. "Кутна Хора - готическото бижу на Чехия" (Маршрут: Прага - Кутна Хора - Прага: 120 км; Продължителност: около 6 часа): 84 лв на човек при мин. 4 записани туристи (с включен автобусен транспорт, обслужване от местен екскурзовод на български език). На място се заплаща входна такса за костницата в Седлец: 3,50 € на човек (по желание).

3. "Карлови Вари - спа столицата на Чехия" (Маршрут: Прага - Карлови Вари - Прага: 260 км. ; Продължителност: около 9 часа): 95 лв на човек при мин. 8 записани туристи (с включен автобусен транспорт, обслужване от местен екскурзовод на български език).

4. Круиз по Вълтава (дневен): 25 лв на човек; Продължителност: 1 час.

!!!ВАЖНО!!! Всички допълнителни турове са свързани с предварителни резервации и затова трябва да бъдат заявени и предплатени заедно с резервирането на туристическия пакет в България.

Програма на пътуването

Екскурзия до Прага и ФЕСТИВАЛ В КУТНА ХОРА - полет на 21.06.2018
самолетна екскурзия с обслужване на български език

Един от най-красивите градове в Европа, съчетал в себе си впечатляваща история и неповторим дух на съвремието!



--> На 23. юни в град Кутна Хора (на 60 км. от Прага) започва колоритният готически фестивал Royal Silvering of Kutna Hora - сценарият на фестивала ще ви отведе в началото на 15 век. Целият град и царското седалище в монетния двор на Италианския съд ще поставят сцената за пристигането на бохемския крал Вацлав IV и неговия антураж.
--> Готическите улици на историческия център буквално оживяват с цвета на Средновековието. За колоритната атмосфера на фестивала допринасят различните турнири, игри, средновековен театър, както и историческият пазар с автентични чешки специалитети.

Акценти:
- директен полет с удобни полетни часове и включен чекиран багаж до 23 кг.
- цялостна организация и екскурзоводско обслужване на български език
- уикенд програма
- възможност за посещение на колоритният готически фестивал Royal Silvering of Kutn? Hora

Програма

Първи ден:
Отпътуване от летище София с директен полет в 10:20 ч. до Прага. Трансфер до хотела.
Настаняване (при възможност преди 14 ч.).

КЛАСИЧЕСКИ ПЕШЕХОДЕН ТУР с екскурзовод на български език (включен в цената; Продължителност: около 3 часа): Пражката крепост - най-важният символ на Бохемия, служел за резиденция на князе и крале (днес - седалище на Президента на Чехия), готическата катедрала "Свети Вит" с витражите от цветно стъкло, един от които - дело на прочутия майстор на сецесиона Алфонс Муха, Храдчанския площад, Архиепископския дворец, двореца Щернберг - с шедьоврите на Роден, Пикасо, Тициан, Тинторето и много други майстори; фотопауза при панорамната площадка пред двореца, откъдето се открива невероятна панорама към цяла Прага. Следват Малостранския площад и величествения бароков храм Св. Николай, романтичните малострански улички с много заведения и магазини, които ще ни изведат до Карловия мост (XIV в.), по протежение на който са разположени емблематични статуи, най-новата от коието е на светите братя Кирил и Методий. Мостът е предпочитано място не само заради живописната панорамна гледка към Мала страна и река Вълтава, но и заради неповторима творческа атмосфера, която създават местните художници и музиканти. Карловият мост, Карловият университет и архитектурния комплекс Клементинум с най-красивата барокова библиотека на Прага са предверие към романтиката на Стария Град, чиито тесните калдаръмени улички ще ни изведат отново на Староместкия площад.
Нощувка.

Втори ден:
Закуска.
*По желание /с предварителна заявка и доплащане/: "Карлови Вари - спа столицата на Чехия" - автобусна екскурзия с местен екскурзовод на български език. Създаден през 14 век, Карлови Вари е любимо място за посещение от известни личности като руският цар Петър I, Франц Кафка, Казанова, Бетовен, Моцарт и много други. Градът е известен и с международния филмов фестивал „Кристалният глобус”, за който всяка година в града пристигат световноизвестни кинозвезди. По време на разходката по елегантните улици ще разгледаме емблематичните дизайнерски колонади, гейзера Вридло и ще имате възможност да опитате лековитата вода от специалните бърдучета. Ще видим фестивалния хотел Термал, бароковата църква Мария Магдалена, чумната колона и историческите сгради по протежение на река Тепла. През свободното време можете да посетите православната църква „Св. Петър и Павел”, да опитате традиционните вафлички "оплатки", "кралската" напитка „Бехеровка”, който се прави с прочутата минерална вода или да се насладите на чаша кафе в емблематичния хотел Пуп, в който са заснети ключови сцени от филма "Казино роял" за Джеймс Бонд.
*По желание /с предварителна заявка и доплащане/: 20,30 ч - Бутиков джаз круиз по р. Вълтава с тристепенна вечеря и джаз концерт на живо./
Нощувка.

Трети ден:
Закуска.
*По желание /с предварителна заявка и доплащане/: "Кутна Хора - готоческото бижу на Чехия" - автобусна екскурзия с местен екскурзовод на български език. Средновековният град е разположен на 60 км. от Прага и в него до края на ХIII век се е добивала една трета от среброто в Европа. Кутна Хора е известен не само като град-музей, но и като втория по значение град в Бохемия след Прага. Сред забележителностите са прочутите сребърни мини, както и изобилието от готически и барокови паметници, сред които най-силно блести катедралата "Света Варвара". Ежегодният готически фестивал Royal Silvering of Kutn? Hora символично открива туристическия сезон в града, регистриран като обект на ЮНЕСКО. Сценарият на фестивала отвежда в началото на 15 век. Целият град и царското седалище в монетния двор ще поставят сцената на пристигането на бохемския крал Вацлав IV и неговия антураж. Паркът под Влашкия двор и готическите улици на историческия център буквално ще оживеят с цвета на Средновековието. За колоритната атмосфера на фестивала допринасят различните турнири, игри, както и историческият пазар, на който можете да опитате вкусни чешки специалитети.
Свободно време.
Нощувка.

Четвърти ден:
Закуска.

*По желание /с предварителна заявка и заплащане/: Круиз по Вълтава.
Трансфер до летището. Отпътуване за София с директен полет на България Ер в 16:45 ч.



Идеи за свободното време:
- Възможност за самостоятелна разходка в района на Вацлавския площад и Стария Град с криволичещи романтични улички, които често се превръщат в импровизирани сцени за джаз концерти. Многобройните малки ресторантчета работят до много късно и предлагат вкусна традиционна местна кухня, както и чешка бира от най-добро качество.
- Възможност за самостоятелно посещение музеите на Прага - Художествената галерия, Музея на Сметана, на Алфонс Муха или на Франц Кафка (информация, за които ще получите от екскурзовода) или на зоологическа градина на Прага;
- Възможност за самостоятелна разходка до кулата Петржин, която се издига в централната част на града на едноименния хълм, покрит с цветни алеи и предлагащ невероятна панорамна гледка към цяла Прага. Изкачването е пеша или с малък трамвай, движещ се по въжена линия.
- Възможност за самостоятелно посещение на зоологическата градина в Прага - едно от най-посещаваните места в чешката столица - разполага с 10 павилиона, 150 експозиции, 2 ресторанта, 7 бюфета, седалков лифт, влакче, миниатюрен басейн, катерушки и 570 декара площ.

За подробна информация посетете: http://reyma.bg/reyma-excursions/samoletni-ekskurzii/327-chehiya/18-lyato-v-praga-samolet

Тагове

Оферти - Чехия |  Оферти - Прага |  Екскурзии - Чехия |  Екскурзии - Прага |  Уикенд почивка - Чехия |  Уикенд почивка - Прага

Избрани оферти